هزینه ثبت اختراع به موارد مختلفی از جمله هزینه های رسمی و غیررسمی بستگی دارد. به طور مثال هزینه های داوری و اداری جزو مهم مواردی هستند که باید به آن ها اشاره کرد. افراد حقیقی و حقوقی با ثبت اختراع خود می توانند به مدت 20 سال از مزایا و امتیازات مربوط به آن برخوردار شوند و بعد از گذشت این زمان، تمام حقوق آن به مردم تعلق پیدا کرده و در اختیار آن ها قرار می گیرد. در صورتی که تمایل دارید با هزینه های ثبت اختراع آشنا شوید و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید کارشناسان هلدینگ درخشان می توانند به سوالات شما پاسخ دهند.
برای درخواست مشاوره رایگان لطفا فرم زیر را پر نمایید .مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
هزینه ثبت اختراع داخلی برای افراد حقوقی به موارد مختلفی بستگی دارد و همان طور که قبلا اشاره کردیم بخش عمده ای از این موارد به هزینه های دولتی مربوط می باشد:
هزینه های ثبت اختراع شامل ثبت اظهارنامه، تمدید اختراع، ثبت تغییرات، ثبت مجوز بهره برداری و … می باشد. در بخش قبل که راجع به هزینه ی ثبت اختراع برای اشخاص حقوقی صحبت کردیم هزینه های کلی را اعلام کردیم. اما این هزینه ها برای همه افراد یکسان نیست. به طور مثال اگر شما نمی خواهید امتیاز اختراع خود را به کسی واگذار کنید نیازی به پرداخت هزینه های مربوط به آن نیست و صرفا لازم است که هزینه های اداری، اظهارنامه و … را پرداخت کنید.
در صورتی که در این زمینه کم تجربه هستید و از اطلاعات کافی برخوردار نمی باشید می توانید به افراد یا شرکت هایی وکالت دهید که قادرند این مراحل را به طور قانونی و در کمترین زمان ممکن برای شما انجام دهند. شرکت ثبت درخشان یکی از این شرکت هاست که می توانید ابتدا با کارشناسان آن وارد مذاکره و مشورت شوید و سپس در صورت نیاز وکالت انجام امور مربوطه را به آن ها بسپارید.
توجه داشته باشید که هزینه ها براساس مصوبه اداره ثبت شرکتها تعیین می شود و برای استعلام هزینه دقیق ثبت اختراع با ما تماس بگیرید.
هزینه ثبت اختراع به چندین عامل بستگی دارد، از جمله نوع اختراع، تعداد ادعاها، هزینههای مرتبط با تهیه و تنظیم مدارک، و حقالزحمه مشاوره حقوقی. همچنین، باید هزینههایی مانند بررسی، ثبت نهایی و انتشار آگهی در روزنامه رسمی را در نظر گرفت.
بله، هزینه ثبت اختراع ممکن است برای افراد حقیقی و حقوقی متفاوت باشد. افراد حقوقی (مانند شرکتها) ممکن است هزینههای بیشتری نسبت به افراد حقیقی داشته باشند.
خیر، هزینهها بسته به نوع اختراع، تعداد ادعاهای ثبتشده و مدت زمان بررسی متغیر است. همچنین، اگر بخواهید اختراع خود را در سطح بینالمللی ثبت کنید، هزینهها به مراتب بالاتر خواهند بود.
گواهینامه ثبت اختراع معمولاً برای مدت محدودی اعتبار دارد (در ایران بهطور معمول ۲۰ سال) و باید در طول این مدت، بهصورت دورهای تمدید شود. هزینههای تمدید بسته به قوانین جاری و مدت اعتبار باقیمانده متغیر هستند.
هزینههای دولتی و رسمی ثبت اختراع جدا از قرارداد شرکت می باشد که در صورت رسیدن زمان پرداخت شرکت به شما اطلاع می دهد. پرداخت اولیه قرارداد نیز به صورت پیش پرداخت خواهد بود و مابقی مبلغ طبق شرایط دریافت خواهد شد.
قبل از آنکه به هزینه ثبت اختراع بین المللی و داخلی بپردازیم و این موضوع را از زوایای مختلف مورد ارزیابی قرار دهیم باید بگوییم که ثبت اختراع مزایای بی شماری برای افراد (حقیقی یا حقوقی) دارد و به آن ها کمک می کند تا با ثبت ایده ها و نوآوری ها، از آن بهره برداری کنند، در پایگاه های علمی دارای درجه شود و یا امتیاز خود را به شخص دیگری منتقل کرده و در ازای آن پول خوبی کسب کند. همچنین کسانی که اختراع خود را به ثبت می رسانند این حق را دارند تا در صورت کپی برداری سایرین از طرح موردنظر، به طور قانونی اقدام کنند و اجازه انجام این کار را ندهند. ثبت اختراع از مراحل اداری برخوردار است و مهم ترین موضوع در هزینه ی ثبت اختراع، هزینه های دولتی آن است.
شخص حقیقی یا حقوقی که اختراع خود را به ثبت می رساند به مدت 20 سال می تواند از مزایای آن برخوردار شود. اما باید آن را به طور سالانه تمدید کند. او بعد از تاریخ انقضای یکساله، به مدت 6 ماه فرصت دارد تا با پرداخت هزینه تمدید اختراع، آن را تمدید کند. همچنین جریمه تاخیر به هزینه کل ثبت اختراع و تمدید آن نیز افزوده خواهد شد. پرداخت هزینه تمدید در سامانه iripo.ssaa.ir امکان پذیر می باشد.
تمام هزینه هایی که در بخش راجع به اشخاص حقوقی ذکر کردیم درباره اشخاص حقیقی نیز صدق می کند. در صورتی که در خصوص هزینه ثبت اختراع سوالی دارید می توانید از کارشناسان هلدینگ ما بپرسید. قطعا نرخ هایی که شامل این هزینه ها می شود به طور سالانه تغییر می کند و ممکن است عوامل مختلفی بر افزایش یا کاهش آن تاثیرگذار باشند.
نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که متقاضیان خارجی که در اجرای کنوانسیون پاریس، تقاضای خود را به اداره مالکیت صنعتی ارائه می کنند باید معادل ارزی مبلغ ریالی را بر اساس فرانک سوئیس نزد شعبه حساب ارزی شماره 740001 واریز کنند.
هزینه ی ثبت اختراع در ایران به پارامترهای مختلفی بستگی دارد و به دو بخش هزینه های رسمی و غیررسمی تقسیم می شود. معمولا اداره مالکیت صنعتی به طور سالانه جدولی را در وب سایت خود ارائه می کند و این هزینه ها را به روز می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه های ثبت اختراع می توانید سری به این وب سایت بزنید.
هزینه ای که در کشور ایران برای داوری درنظر گرفته می شود به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور مثال بستگی دارد که اداره ثبت اختراع، پرونده شما را به کدام مرجع داوری ارسال کرده است. اما در سال گذشته یعنی 1402 بازه هزینه داوری از 500 هزار تومان آغاز و برای اشخاص حقوقی به 4 میلیون تومان نیز می رسید. قطعا امسال این هزینه افزایش پیدا کرده است.
اگر پرونده شما به مرجع داوری ارسال شده و این سوالات در ذهن شما وجود دارد که آیا پرونده شما در مرحله اول داوری پذیرفته شده یا خیر و آیا اعتراض به نتیجه داوری مورد قبول قرار گرفته یا نه؟ باید بگوییم که این موضوع کاملا به نوع نگارش اظهارنامه اختراع بستگی دارد. در صورتی که اظهارنامه و ادعاهای مربوط به اختراع بر اساس جوانب نوآوری کار نگارش شده باشند قطعا احتمال قبولی شما در این مرحله به شدت بالا خواهد بود
البته نباید فراموش کرد که ممکن است داروی به طور سلیقه ای انجام شود. اما قطعا نگارش صحیح متون مربوط به اختراع، توجه به جنبه های نوآورانه آن و توصیف دقیق اختراع می تواند تاثیر بسیار مثبتی بر نظر داوران داشته باشد. اگر داوران به خوبی متوجه بکر بودن و خلاقانه بودن طرح شوند، آن را قبول می کنند و دیگر نیازی به پرداخت هزینه ثبت اختراع در زمینه هایی همچون اعتراض، هزینه های مرجع داوری و … نخواهد بود. همچنین در این حالت هزینه های مربوط به روزنامه رسمی و حفظ پنتت نیز تا سه سال پرداخت می شود.
اگر نامه رد اختراع در مرجع داوری اول ارسال شد، می توان بدون پرداخت هزینه، اعتراض کرد و تغییراتی را در ادعاهای اختراع و نگارش آن اعمال کرد. اما گاهی اوقات مستنداتی که داور با تکیه بر آن ها، ادعای اختراع را رد می کند کاملا معقول هستند و در این حالت مخترع کار خاصی نمی تواند انجام دهد.
اگر تمام ادعاهای مخترع رد نشده باشد و برخی از ادعاهای آن به دلیل جدید نبودن رد شده باشد، اختراع فاقد ابتکار شناخته می شود و در این حالت، مخترع باید با توجه به مستندات و آنچه که در توصیف اظهارنامه اورده، دلایل افتراق خود با نظر داوری را بیان کند. در این پروسه هزینه ای پرداخت نمی شود.
در کشور ایران پرداخت هزینه های ثبت اختراع ( غیررسمی ) کاملا اختیاری است. این هزینه ها شامل هزینه وکالت، نگارش اظهارنامه و پیگیری مراحل مربوط به آن می باشد. در حال حاضر هیچ الزامی به داشتن وکیل اختراع وجود ندارد و صاحب اختراع می تواند شخصا اقدام به ثبت اختراع کند و صرفا هزینه های رسمی را پرداخت کند. اما افرادی که در این مسیر کم تجربه هستند ترجیح می دهند هزینه ی ثبت اختراع آن ها افزایش پیدا کند اما در این راستا از تجربه وکلا بهره مند شوند. توجه داشته باشید که امروزه شرکت هایی مانند شرکت ثبت درخشان در این حیطه فعالیت می کند و کارشناسان آن به تمام امور مربوط به ثبت اختراع اشراف دارند.
هزینههای کارگذاران و متخصصین پتنت برای نگارش سند اظهارنامه
هر موسسه یا شرکتی که به عنوان کارگذار پتنت فعالیت می کند برای نگارش سند اظهارنامه ثبت اختراع هزینه متفاوتی دریافت می کند. باید توجه داشته باشید شرکت هایی که هزینه زیادی از شما دریافت می کنند صرفا به این معنا نیست که خدمات باکیفیت تری ارائه می دهند. زیرا بسیاری از شرکت ها تلاش می کنند تا هزینه ی ثبت اختراع برای شما کاهش دهند و در کنار آن از تعهدات لازم، کیفیت بالای کار و … برخوردار هستند.
توجه داشته باشید که پتنت همان گواهی ثبت اختراع است که در حال حاضر وکلای آن در کشور ایران فعالیت ندارند. به همین دلیل باید این پروسه را به شرکت هایی مانند ثبت درخشان سپرد که در این حیطه آگاهی و اشراف کامل دارند. این شرکت ها تلاش می کنند تا با نگارش صحیح پتنت از بروز مشکلات بعدی و اتلاف زمان و هزینه جلوگیری کنند.
هزینه های ثبت اختراع در خارج از کشور به دو دسته رسمی و غیررسمی تقسیم بندی می شوند. هزینه های رسمی شامل ارائه اظهارنامه تا اعطای پتنت می باشد و هزینه های غیررسمی نیز شامل هزینه وکیل، ترجمه و … است. هر کدام از شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند بر اساس کیفیت کار خود، تعرفه های متفاوتی را اعلام می دارند که می توانید با اندکی تحقیق و جستجو به آن دست پیدا کنید.
در سال های اخیر کشور کانادا به یکی از مقاصد جذاب برای مخترعین تبدیل شده است. هزینه ثبت اختراع در این کشور به مراتب ارزان تر از سایر کشورهاست و می توان گفت که موضوع به یکی از سیاست های مهاجرتی تبدیل شده است. همچنین می توان به مزایای قانونی و تشریفاتی اعطای پتنت در کشور کانادا نیز اشاره کرد.
مهم ترین و بزرگ ترین مزیتی که ثبت اختراع در کشور کانادا دارد این است که شما می توانید هزینه داوری و هزینه های مرتبط از جمله جستجو طی چند سال آینده را بپردازید. به این معنا که اگر شما اظهارنامه ثبت اختراع را ارائه کرده اید و پرونده شما تشکیل شده است، حق تقدم شما حفظ می شود. همچنین مفاد اظهارنامه بعد از 18 ماه منتشر شده اما داوری انجام نمی شود تا زمانی که هزینه مربوط به آن را پرداخت کنید.
قانونگذاران کشور کانادا که در زمینه وضع قوانین مربوط به ثبت اختراع فعالیت می کنند 4 سال زمان برای پرداخت هزینه داوری درنظر گرفته اند. با این اوصاف شما می توانید اظهارنامه را ثبت کنید اما هزینه داوری آن را 4 سال بعد پرداخت کنید. قطعا در طول این 4 سال می توانید هزینه های خود را مدیریت کرده و تامین مبالغ موردنیاز را از طریق سرمایه گذاران جدید، انعقاد قرارداد و .. انجام دهید. برخی از هزینه های ثبت اختراع در کانادا شامل موارد زیر می شوند:
PCT یک توافقنامه جهانی درباره ثبت اختراع می باشد که در سال 1970 منعقد شد. بیش از 150 کشور در این معاهده یا توافقنامه عضو هستند و مهم ترین هدف آن ساده سازی تشریفات شکلی و پردازش اظهارنامه ثبت اختراع می باشد. به عبارتی دیگر می توان گفت که به جای ارائه چند اظهارنامه ثبت اختراع به چند کشور یا منطقه مختلف، یک اظهارنامه ثبت اختراع بین المللی ارسال می شود و اختراع به طور همزمان در چند کشور به ثبت می رسد. هزینه های مرتبط با این اظهارنامه PCT به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور مثال حقیقی یا حقوقی بودن متقاضی مهم است.
اگر متقاضی ایرانی یک شخص حقیقی باشد و بخواهد از این طریق اختراع خود را به ثبت برساند شامل تخفیف می شود و هزینه های ثبت اختراع او کاهش پیدا می کند. زیرا سازمان جهانی مالکیت فکری به کشورهای در حال توسعه کمک می کند تا نوآوری در آن ها مورد حمایت قرار بگیرد. این تخفیف تا 90% هزینه های اولیه را در برمی گیرد. این مساله تمایل و رغبت زیادی برای متقاضیان ایجاد کرده تا اختراع خود را از این طریق ثبت کنند.
در هنگام ثبت اظهارنامه PCT باید تعیین کنیم که کدام کشور به عنوان مرجع داوری انتخاب شود. این مراجع شامل چین، روسیه، هند و اتحادیه اروپاست. در حال حاضر داوری در کشور هند نسبت به سایر کشورهای مذکور ارزان تر است و اغلب ایرانی ها آن را انتخاب می کنند.
متقاضیانی که می خواهند گواهینامه ثبت اختراع یا پتنت را دریافت کنند باید قبل از نگارش و ارائه اظهارنامه، چند نوع جستجو را انجام دهند تا احتمال رد شدن اظهارنامه خود را کاهش دهند. بهتر است که هزینه مربوط به جستجو را به لیست هزینه ثبت اختراع اضافه کنید تا از بروز هزینه های احتمالی در آینده جلوگیری به عمل آورید. این جستجوها شامل موارد زیر است:
جست و جوی آزادی عمل: این جستجو به اختصار FTO نامیده می شود و شما با انجام این جستجو متوجه می شود که آیا در کشور یا منطقه موردنظر، از آزادی عمل کافی برای فروش، واردات، صادرات و استفاده از محصول موردنظر برخوردار هستید یا خیر؟
جستجوی تازگی: این جستجو به شما نشان می دهد که آیا اختراع شما قبلا توسط شخص دیگری ثبت شده است یا خیر؟ اگر این اتفاق افتاده باشد می توانید ایده خود را اصلاح کرده و یا آن را ارتقا دهید و سپس مراحل ثبت را آغاز کنید. در این حالت در هزینه ی ثبت اختراع شما صرفه جویی خواهد شد.
جستجوی دانش پیشین: این جستجو به معنای بررسی جامع تمام مطالب و محتواهای مربوط به ثبت اختراع و غیر ثبت اختراع در یک زمینه خاص می باشد. این جستجو یک نمای کلی از وضعیت فعلی دانش در زمینه مورد نظر را نشان می دهد و شامل مقالات منتشره در نشریات علمی، سایر پتنت ها، ارائه کنفرانس ها، محصولات موجود و …. می باشد.
هزینه های ثبت اختراع به دو دسته رسمی و غیررسمی تقسیم بندی می شوند. بسیاری از افراد بعد از مطالعه این مطلب تصمیم می گیرند که با حذف هزینه های غیررسمی مانند استخدام وکیل اختراع، در بودجه خود صرفه جویی کنند. اما لازم است بدانید که از میان تمام اظهارنامه های ثبت اختراع، تنها 30% از آن ها پتنت را کسب می کنند و اغلب اظهارنامه ها از سوی اداره ثبت اختراع رد می شوند. قطعا پرداخت هزینه های مربوط به اعتراض، اصلاح اظهارنامه، ارسال مجدد و … بودجه بیشتری می طلبد. پس بهتر است که در ابتدای راه از وکیل کمک بگیرید تا علاوه بر کاهش هزینه ثبت اختراع ، مدت زمان دریافت گواهینامه های مربوطه مانند پتنت را نیز کاهش دهید. هلدینگ درخشان در این مسیر کنار شما خواهد بود و می توانید وکالت خود را به کارشناسان ما بسپارید.
هلدینگ بین المللی درخشان در دهه نود با توکل بر خدای بزرگ و اتکا به دانش و تجربه کارشناسان خبره آغاز به کار نمود .مجوز رسمی از قوه قضائیه ،تجربه موفق ده ساله ،کارشناسان خبره و اصل مشتری مداری به عنوان مولفه های اصلی شرکت ،راه ومسیر موفقیت شما را روشن می سازد
دسترسی سریع
اطلاعات تماس