شرایطی که برای ثبت شرکت دانش بنیان وجود دارد بر اساس حیطه تخصصی آن متغیر می باشد. شرکت های دانش بنیان شرکت هایی هستند که در زمینه تجاری سازی نوآوری ها، اختراعات و گسترش و کاربرد آنها، ارائه خدمات در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده بالا فعالیت می کنند. در واقع شرکت دانش بنیان با توجه به نوع فعالیت خود اقدام به تقویت اقتصاد ملی کشور، ارتقای سطح طرح های صنعتی، ارتقای تکنولوژی و … کنند. ثبت شرکت دانش بنیان مزایای زیادی برای افراد دارد. شما عزیزان می توانید از کارشناسان شرکت ما برای ثبت این شرکت کمک بگیرید.
برای درخواست مشاوره رایگان لطفا فرم زیر را پر نمایید .مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
مراحل تشکیل شرکت سهام خاص در تمام کشور به طور یکسان و مشابه است و فرقی نمی کند که شما در کدام شهر ایران ساکن هستید. در این بخش به نحوه تشکیل شرکت سهامی خاص می پردازیم:
شرکت هایی که برای اولین بار وارد سامانه http://www.daneshbonyan.ir می شوند باید ثبت نام را انجام داده و سپس اقدام به تایید تعهدات و آگاهی های لازم، وارد کردن نام شرکت، ایمیل، شناسه ملی و … کنند تا لینک فعال سازی سامانه برای آن ها ایمیل شود.
همچنین باید فرم لینک فعالسازی تکمیل شود تا نام کاربری که همان شناسه ملی می باشد به آدرس ایمیل ارسال می شود. متقاضی تنها 5 ساعت زمان دارد تا نام کاربری را از طریق ایمیل فعال کند. در غیر این صورت کد او از سیستم حذف می شود و او باید مجددا مراحل ثبت نام را انجام دهد. به همین دلیل از مهم ترین شرایط ثبت شرکت دانش بنیان در ایران داشتن یک ایمیل معتبر است.
اکنون متقاضی باید به آدرس www.ilenc.ir مراجعه کند و با جستجوی نام شرکت، شناسه ملی اشخاص حقوقی را دریافت کرده و وارد سامانه کند. تمام شرکت هایی که متقاضی حمایت های مندرج در قانون هستند موظف به ثبت اطلاعات در این سامانه می باشند و بر همین اساس است که فرآیند ارزیابی ها آغاز می شود. توجه داشته باشید که بعد از ورود اطلاعات باید حتما دکمه ذخیره را انتخاب کنید. سپس تصویر آگهی تاسیس شرکت همراه با آخرین تغییر در روزنامه رسمی را بارگذاری کنید. علاوه بر آن آخرین لیست بیمه شرکت همراه با خلاصه وضعیت دستمزد و آخرین اظهارنامه مالیاتی باید به سازمان امور مالیاتی ارسال شود. البته اگر شرکت شما نوپا می باشد ارسال اظهارنامه اختیاری است.
منظور از قوانین همان شرایط عمومی و اختصاصی است که در این زمینه وجود دارد که به طور خلاصه به شرح زیر می باشند:
در صورتی که قوانین فوق رعایت نشوند شرکت شما نمی تواند دانش بنیان شود و باید فعالیت خود را به شکل یک شرکت عادی ادامه دهد. در حال حاضر بسیاری از شرکت ها و موسساتی که در حوزه ثبت شرکت فعالیت می کنند ” از جمله هلدینگ درخشان” با تسلط و اشرافی که به تمام قوانین، شرایط، موانع و چالش های این مسیر دارند، به شما کمک می کنند تا بتوانید به راحتی از آن ها عبور کرده و با دریافت مجوزها و استانداردهای لازم، به سوی دانش بنیان شدن حرکت کنید. همچنین می توانید مراحل و روش تاسیس شرکت دانش بنیان را به کارشناسان مجموعه ما بسپارید.
شرکت دانشبنیان به شرکتی گفته میشود که با تکیه بر دانش و فناوریهای نوین، محصولات یا خدماتی را تولید میکند که ارزش افزوده بالایی دارند.
شرایط ثبت شرکت دانشبنیان شامل مواردی مانند داشتن تیم تحقیق و توسعه، دارا بودن محصول یا خدمات نوآورانه، قابلیت تجاریسازی محصولات و سابقه فعالیت مؤثر در حوزه تحقیق و توسعه است.
مراحل ثبت شرکت دانشبنیان معمولاً شامل ثبت اولیه شرکت در اداره ثبت شرکتها، تهیه مدارک مربوطه، ارسال درخواست به کارگروه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان و دریافت تاییدیه نهایی میشود.
از جمله مزایای ثبت شرکت دانشبنیان میتوان به معافیتهای مالیاتی، تسهیلات مالی، استفاده از حمایتهای دولتی، و بهرهمندی از تسهیلات تأمین اجتماعی و گمرکی اشاره کرد.
مدارک مورد نیاز شامل اساسنامه شرکت، آخرین اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات اعضای هیئت مدیره، و مدارک مربوط به مالکیت فکری محصولات یا خدمات است.
شرکتهای دانشبنیان به دو نوع تولیدی و نوپا تقسیم میشوند. شرکتهای تولیدی دارای محصول نهایی هستند، در حالی که شرکتهای نوپا در مراحل اولیه تحقیق و توسعه قرار دارند.
خیر، تنها شرکتهایی که شرایط و معیارهای مشخص شده توسط کارگروه ارزیابی را دارا باشند، میتوانند دانشبنیان شوند.
قبل از آنکه به ثبت شرکت دانش بنیان و شرایط تاسیس آن اشاره کنیم باید بگوییم که منظور از این شرکت چیست؟ بر اساس ماده 2 قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان، مصوبه سال 1389 مجلس شورای اسلامی شرکت های دانش بنیان شرکت هایی هستند که در زمینه گسترش و کاربرد اختراعات و نوآوری ها، تجاری سازی آن ها، ارائه خدمات در حوزه فناوری های برتر و … کار می کنند. در واقع شرکت دانش بنیان که یکی از انواع شرکت قابل ثبت است، از پتانسیل و توان لازم برای رسیدن به فناوری های برتر در راستای اشتغال زایی و کسب درآمد برخوردار هستند. شرایط تاسیس شرکت دانش بنیان با توجه به حیطه تخصصی آن ها متغیر است و نمی توان یک شرایط ثابت را برای همه شرکت ها درنظر گرفت. به همین دلیل توصیه می کنیم برای ثبت شرکت با کارشناسان متخصص در مجموعه درخشان مشورت کنید تا تمام موانع و مشکلات احتمالی را شناخته و بتوانید سریع تر از آن ها عبور کنید.
هزینه ای که در روند چگونگی ثبت شرکت دانش بنیان پرداخت می شود قابل پیش بینی نیست و می تواند بر حسب شرایط متغیر باشد. ثبت شرکت دانش بنیان ممکن است شامل هزینه های اضافی مانند دریافت مجوزها، تهیه مدارک، هزینه های ثبت و … باشد. برای آگاهی از هزینه ها می توانید قبل از آغاز مراحل ثبت، با تیم متخصص هلدینگ درخشان مشورت کنید و راهنمایی های لازم را برای کاهش هزینه ها دریافت کنید.
همان طور که متوجه شدید افراد با تاسیس شرکت دانش بنیان، ممکن است کالا تولید نکند و دارایی هایی مانند ماشین آلات، زمین و … نیز نداشته باشند. زیرا شرکت دانش بنیان شرکتی است که در آن عده ای از افراد تحصیل کرده و باتجربه اطلاعاتی را تولید می کنند که این اطلاعات به عنوان محصول شرکت معرفی می شود و برای آن ها درآمدزایی می کند. با توجه به این توضیح، موضوعی به نام مالکیت معنوی به میان می آید که یکی از اصلی ترین دغدغه های شرکت های دانش بنیان به شمار می رود. زیرا در بسیاری از مواقع دارایی های مذکور فیزیکی و قابل لمس نیستند و احتمال اینکه از سوی دیگران مورد سوء استفاده قرار بگیرند به شدت زیاد است.
به همین دلیل بهتر است خیلی سریع به فکر ثبت شرکت دانش بنیان باشید و مراحل آن را بشناسید. اگر در این خصوص به اندازه کافی تجربه ندارید قطعا روند و مراحل تاسیس شرکت دانش بنیان برای شما طولانی خواهد شد. پس بهتر است صفر تا صد ثبت شرکت دانش بنیان را به افراد حرفه ای و باتجربه بسپارید. در ادامه به مهم ترین ویژگی های شرکت های دانش بنیان اشاره می کنیم:
نحوه ثبت شرکتهای دانش بنیان چگونه است؟ از مهم ترین مراحل ثبت شرکت های دانش بنیان، ثبت شرکت است. در واقع شما نمی توانید قبل از آنکه یک شرکت را به ثبت برسانید فعالیت خود را در حیطه خدمات یا کالاهای دانش بنیان آغاز کنید. ابتدا باید شرکت خود را به طور عادی در اداره ثبت شرکت ها ثبت کنید و سپس به منظور دانش بنیادی کردن آن اقدام کنید تا از حمایت ها و مزایای آن برخوردار شوید.
برای دانش بنیادی نمودن شرکت باید به آدرس http://www.daneshbonyan.ir مراجعه کرده و در آن ثبت نام کنید تا شرکت شما مورد ارزیابی قرار بگیرد. شرکت ها و موسساتی که از شرایط تاسیس شرکت های دانش بنیان (شاخص های عمومی و اختصاصی) برخوردار هستند بعد از طی کردن مراحل ارزیابی از طریق کارگروه های مربوطه، تایید می شوند و به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی خواهند شد تا طرح خود را به آن صندوق ارائه کرده و از تسهیلات مربوطه با توجه به اساسنامه صندوق بهره مند شوند.
متقاضیان باید فرم های درخواست را که در سایت مذکور ارائه شده را تکمیل کنند. رسیدگی به طرح ها بعد از ارجاع به ستاد، هر 2 ماه یکبار انجام می شود. در این مدت همه اطلاعات مربوط به رزومه شرکت، اعضای هیئت مدیره، سهامداران و … بررسی می شود تا مشخص شود که آیا شرکت قابلیت دانش بنیان شدن را دارد یا خیر؟
شرکت بعد از تولید کالا یا خدمات بر اساس آیین نامه مصوب کارگروه مورد ارزیابی قرار می گیرد و برای یک مدت محدود می تواند از تسهیلات و مزایای قانونی استفاده کند. اگر بعد از سپری شدن مدت محدود، هیچ استفاده از تسهیلات و مزایا نکرد باید مجددا ارزیابی شود. برای تشخیص صلاحیت استفاده از تسهیلات، باید تمام اطلاعات توسط معاونت ریاست جمهوری و وزارت بهداشت در سامانه http://www.daneshbonyan.ir ثبت شود.
چگونه شرکت دانش بنیان ثبت کنیم؟ برای آنکه یک شرکت دانش بنیان داشته باشید باید ابتدا یک شرکت یا موسسه ثبت کنید. با ثبت شرکت و دریافت شناسه ملی، می توانید در سامانه شرکت های دانش بنیان ثبت نام کرده و اقدام به درج اطلاعات و بارگذاری مدارک کنید. برخی از مدارک لازم جهت ثبت شرکت دانش بنیان شامل مجوزهای لازم برای تولید کالا یا ارائه خدمات موردنظر، رزومه شرکت، آخرین تصویر اظهارنامه مالیاتی، تصویر اساسنامه و روزنامه رسمی شرکت می باشد. برای اطلاع از سایر مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
بعد از بارگذاری مدارک در سامانه درخواست شما به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می شود تا بعد از ارزیابی های لازم امکان دانش بنیان شدن شرکت شما فراهم شود و بتوانید از تسهیلات مربوطه استفاده کنید. بعد از دریافت نامه از این صندوق نوبت به پر کردن فرم های خدمات صندوق می رسد. اگر این سوال در ذهن شما وجود دارد که هزینه ثبت شرکت دانش بنیان چقدر است؟ کارشناسان ما می توانند عوامل موثر بر آن را برای شما توضیح دهند. زیرا نمی توان یک تعرفه ثابت را بدین منظور اعلام کرد.
چطور شرکت دانش بنیان ثبت کنیم؟ برای ثبت شرکت های دانش بنیان باید ابتدا با تقسیم بندی ها و انواع آن آشنا شوید. شرکت های دانش بنیان به دو دسته تجاری و دولتی تقسیم می شوند. شرکت های دولتی شرکت هایی هستند که بیش از نیمی از سهام آن ها در اختیار دانشگاه هاست و شرکت هایی که اعضای آن، اعضای هیئت علمی دانشگاه ها هستند به عنوان شرکت های تجاری محسوب می شوند. تقسیم بندی دیگری نیز در خصوص شرکت های دانش بنیان وجود دارد که شامل شرکت های صنعتی، نوپا و تولیدکننده می باشند. در ادامه به بررسی شرایط ثبت یک شرکت دانش بنیان اشاره می کنیم.
شرایط ثبت شرکت های دانش بنیان شامل شرایط عمومی و اختصاصی می باشد. شرایط اختصاصی یعنی حداقل دو سوم از اعضای شرکت باید دارای حداقل مدرک کارشناسی یا حداقل 3 سال سابقه کار مدیریتی یا فعالیت علمی برخوردار باشند. همچنین داشتن حداقل 1 اختراع داخلی یا بین المللی از دیگر شرایط ثبت شرکتهای دانش بنیان می باشد. علاوه بر آن باید به یکی دیگر از شرایط اختصاصی در نحوه تشکیل شرکت دانش بنیان اشاره کرد و آن هم کسب حداقل نیمی از درآمد از طریق فروش فناوری، کالا یا خدمات دانش بنیان از طریق قرارداد است.
علاوه بر شرایط مذکور باید به این نکته اشاره کرد که از شرایط تشکیل شرکت دانش بنیان این است که محصولات یا خدمات آن باید به سختی قابل کپی برداری باشند و در حوزه فناوری های بالا یا متوسط رو به بالا فعالیت داشته باشند. شرکت باید در یکی از دسته بندی شرکت های تولیدی یا صنعتی قرار بگیرد. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و برای آنکه بدانید شرکت شما قابلیت دانش بینان شدن را دارد یا خیر اقدام به مشاوره با کارشناسان ما کنید. مشاوره برای ثبت شرکت دانش بنیان مهم ترین قدمی است که در ابتدای راه برداشته می شود.
برای ثبت شرکت دانش بنیان همین الان اقدام کنید.
کارشناسان ما آماده ی پاسخگویی به شما هستند
قطعا مهم ترین هدف از احداث شرکت دانش بنیان هم افزایش علم، ثروت و استفاده بهینه از پتانسیل دانشگاه ها و موسسات پژوهشی می باشد. دانشگاه ها و موسسات مذکور باید مورد تایید وزارت علوم و تحقیقات باشند. در غیر این صورت هیچ تحقیقی بر روی پروژه های آن ها انجام نمی شود از دیگر اهداف ثبت شرکت های دانش بنیان تحقق اهداف علمی کشور، تجاری سازی نتایج تحقیق ها و طراحی کالا و خدمات با ارزش افزوده بالا می باشد.
شاخص هایی که برای تشخیص شرکت های دانش بنیان وجود دارد شامل شاخص عمومی و اختصاصی می باشد. به این معنا که شرکت های متقاضی برای ثبت شرکت مسئولیت محدود یا سهامی خاص باید ابتدا شاخص های عمومی و سپس اختصاصی را داشته باشند. به طور مثال اگر برای ثبت شرکت سهامی خاص ( نوعی از شرکت های دانش بنیان) شرایط عمومی وجود داشت اما فاقد شرایط اختصاصی بود امکان ثبت وجود ندارد:
احراز شاخص های عمومی برای تمام متقاضیان ثبت شرکت دانش بنیان الزامی است. حداقل دو سوم اعضای هیئت مدیره باید حداقل 2 مورد از شرایط را احراز کنند:
لازم به ذکر است شرکت هایی که در حال تجاری سازی نخستین کالا یا خدمت دانش بنیان می باشند اگر تولید آزمایشی موفق داشته باشند و استانداردهای لازم را از مراجع ذیصلاح داخلی یا بین المللی دریافت کرد باشند از شروط 1 و 2 مستثنی می باشند.
برای ثبت شرکتهای دانش بنیان باید علاوه بر داشتن تمام شاخص های عمومی، در یکی از دسته های زیر نیز واجدالشرایط بود:
اگر قصد ثبت شرکت دانش بنیان پویا را دارید و می خواهید که از حمایت های دولتی مربوطه برخوردار شوید باید واجدالشرایط باشید. در واقع طرح ها باید از این منظر احراز شوند تا تحت حمایت های دولتی قرار بگیرند.
با تاسیس شرکت دانش بنیان خصوصی در کشور ایران می توان از حمایت های دولتی شامل معافیت از پرداخت مالیات، معافیت از پرداخت سود بازرگانی، حقوق گمرکی و عوارض مالیاتی به مدت 15 سال و اعطای تسهیلات کم بهره بلندمدت یا کوتاه مدت اشاره کرد. میزان هر کدام از این تسهیلات برای شرکت های مختلف، متفاوت خواهد بود.
طرح های حمایتی شامل:
در حال حاضر صدور جواز تاسیس و پروانه بهره برداری در شعاع 120 کیلومتری تهران و برخی از کلان شهرهای ایران با محدودیت ها و ممنوعیت هایی همراه است. بر اساس ماده 8 قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان، این شرکت ها مجازند که در شهر تهران و سایر شهرهای ایران با رعایت مقررات زیست محیطی تاسیس شوند. بر اساس مصوبه مذکور شرکت های دانش بنیان و واحدهای تولیدی پیشرفته در صورتی می توانند مجوز تاسیس و بهره برداری دریافت کنند که از نظر رده بندی زیست محیطی، مجاز باشند. در مکان های زیر مجوز تاسیس شرکت دانش بنیان صادر می شود:
اگر به خوبی با نحوه ثبت شرکت های دانش بنیان آشنا شدید و توانستید شرکت موردنظر خود را تاسیس کنید اکنون نوبت به این می رسد که وام ها و تسهیلات مربوطه را دریافت کنید. برای دریافت وام به سامانه غزال مراجعه کرده و در آن ثبت نام کنید. جدیدترین لینک سامانه غزال https://www.inif.ir/-/cpwvs7tp می باشد. شما باید ابتدا اطلاعا و مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان را در این سامانه بارگذاری کرده تا مورد بررسی قرار بگیرند.
بعد از آنکه نوع تسهیلات را انتخاب کردید نوبت به این می رسد که درخواست خود را برای دریافت تسهیلات به ثبت برسانید. بعد از انجام این کار یک کد رهگیری برای شما ارسال می شود. سپس درخواست شما برای صندوق نوآوری و شکوفایی ارسال خواهد شد و شرایط شرکت شما ارزیابی می شود. در این مرحله یک کارشناس مکلف به رسیدگی به پرونده شما می شود که معمولا در شرکت شما حضور پیدا کرده و از این طریق شرایط مالی و مالیاتی شما را ارزیابی می کند.
کارشناس مربوطه گزارش کاملی از شرایط شرکت شما تهیه می کند و آن را در اختیار دبیرخانه قرار می دهد. اکنون یک جلسه برای بررسی شرایط شما تشکیل شده و نتیجه نهایی اعلام می شود. اگر همه چیز موردتایید بود، نوع وثیقه ای که شما باید ارائه دهید تعیین می شود و مواردی از جمله نحوه پرداخت تسهیلات دریافتی نیز مشخص خواهد شدو در نهایت باید مدارک موردنظر را تهیه و در اختیار دبیرخانه قرار دهید تا تسهیلات به شما تعلق بگیرد.
تعهدنامه ای که بعد از ثبت شرکت دانش بنیان ارائه می دهید شامل تعهدات مالی و حسابداری، معافیت های مالیاتی و … می باشد که شامل موارد زیر هستند:
شرکت دانش بنیان مکلف است گردش مالی شفافی داشته باشد و تمام فعالیت های مالی، عملیات و جاری خود را ثبت کند. این تعهدات شامل موارد زیر هستند:
در صورتی که شرکت دانش بنیان از پرداخت مالیات معاف باشد مکلف است گزارشی از اقدامات خود در یک یا چند مورد از زمینه های زیر را حسب مورد، در اختیار دبیرخانه کارگروه قرا دهد و اسناد مالی آن را در محل شرکت در دسترس قرار دهد:
اعضای اصلی، بنیانگذاران و همه افرادی که به طور تمام وقت در شرکت های دانش بنیان فعالیت می کنند می توانند با درنظر گرفتن سمت و مدت زمان فعالیت، امتیازات لازم را برای معافیت از سربازی کسب کنند. سپس به منظور انجام پروژه جایگزین، به مرکز نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح معرفی شوند.
افراد می توانند با انجام پروژه هایی با حداقل زمان 14 ماه برای صنایع دفاعی و کشوری به سربازی خود پایان دهند. از دیگر تسهیلاتی که به شرکت های دانش بنیان تعلق می گیرد امکان گرفتن امریه می باشد. مدت زمان خدمت این نوع امریه، 24 ماه است که بعد از گذراندن 2 ماه آموزشی به منظور ادامه دوره خدمت به شرکت یا موسسه مربوطه منتقل خواهند شد.
مشهد یکی از کلان شهرهای ایران محسوب می شود که در سال های اخیر آمار ثبت شرکت دانش بنیان در آن رو به افزایش بوده است و همچنان جوانان و نخبگان کشور به دنبال آگاهی از طریقه ثبت شرکت دانش بنیان در این شهر هستند. اگر هم متقاضی ثبت چنین شرکت های با ارزشی هستید کارشناسان هلدینگ درخشان می توانند همانند یک راهنما و مشاور در کنار شما باشند و در تمام مراحل به شما کمک کنند.
شما هیچ محدودیتی در خصوص ثبت شرکت دانش بنیان سهامی خاص، مسئولیت محدود، تعاونی و … ندارید. تنها کافیست با شرایط ثبت هر کدام از شرکت ها آشنایی داشته باشید. به طور مثال برای ثبت شرکت های سهامی خاص باید حداقل 3 نفر عضو وجود داشته باشد و اساسنامه شرکت به امضای همه آن ها رسیده باشد. در حال حاضر شرکت های سهامی خاص جزو پرطرفدارترین شرکت ها در ثبت محسوب می شود که بسیاری از افراد بعد از ثبت به سراغ دانش بنیان کردن آن می روند.
کسانی که برای اولین بار است به سراغ ثبت شرکت می روند قطعا آگاهی آن ها در بسیاری از زمینه ها کم است. به همین دلیل با موانع و مشکلات زیادی مواجه می شوند. این امر باعث می شود که پروسه ثبت شرکت و دانش بنیان کردن آن زمان بر شود. همچنین گاهی اوقات چالش های مسیر به قدری زیاد می شود که برخی از افراد در میانه مسیر پشیمان می شوند و از ادامه دادن منصرف !
برای جلوگیری از مشکلات فوق توصیه می کنیم اقدام به مشاوره کنید. مشورت با افراد یا شرکت های متخصص به شما کمک می کند تا چالش ها و ناهمواری های مسیر را یاد بگیرید و بدانید که چگونه باید از آن ها عبور کنید. تیم متخصصی که در هلدینگ درخشان فعالیت می کند آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است و می تواند از صفر تا صد ثبت شرکت دانش بنیان در کنار شما باشد.
هلدینگ بین المللی درخشان در دهه نود با توکل بر خدای بزرگ و اتکا به دانش و تجربه کارشناسان خبره آغاز به کار نمود .مجوز رسمی از قوه قضائیه ،تجربه موفق ده ساله ،کارشناسان خبره و اصل مشتری مداری به عنوان مولفه های اصلی شرکت ،راه ومسیر موفقیت شما را روشن می سازد
دسترسی سریع
اطلاعات تماس