ثبت شرکت بازرگانی زمانی انجام می شود که موضوع فعالیت شرکت در حوزه تجارت، خرید و فروش، واردات و صادرات و … باشد. اشخاص حقوقی بعد از ثبت شرکت تجاری بازرگانی صرفا باید در حوزه هایی فعالیت کنند که در موضوع فعالیت شرکت تصریح شده است.
از آنجایی که امور مربوط به داد و ستد و بازرگانی بسیار پرطرفدار و پررونق می باشد، می توان گفت که شرکت بازرگانی یکی از شرکت های محبوب برای ثبت در اداره ثبت شرکت ها به شمار می رود.
برای درخواست مشاوره رایگان لطفا فرم زیر را پر نمایید .مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
برای ثبت شرکت بازرگانی چه باید کرد ؟ پس از آنکه تحقیقات خود را به خوبی انجام دادید و موضوع فعالیت شرکت را تعیین کردید باید به این نتیجه برسید که قصد ثبت شرکت سهامی خاص را دارید یا شرکت با مسئولیت محدود؟ سپس مدارک لازم جهت ثبت شرکت بازرگانی را آماده کنید:
روند ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص به این صورت است که این شرکت ها مکلف هستند یک جلد دفتر سهام تهیه کنند تا علاوه بر ثبت سهام شرکت، تغییرات سهام را نیز بر اساس مقررات در آن درج کنند.
در صورتی که بنا نیاز به اخذ مجوز داشته باشد باید کارشناس اداره وارد عمل شود و مجوزهای لازم را صادر کند.
شرایط ثبت شرکت های بازرگانی بر اساس قالب شرکت تعیین می شود. معمولا اغلب شرکت ها در دو قالب سهامی خاص و مسئولیت محدود به ثبت می رسند که برای هر کدام شرایط ویژه ای درنظر گرفته شده است. در ادامه ابتدا به شرایط ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص می پردازیم و سپس شرایط ثبت شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد:
موضوع فعالیت شرکت بازرگانی موارد مربوط به تجارت اعم از خرید، فروش، واردات، صادرات، توزیع و … می باشد. به طور مثال این فعالیت ها می تواند در خصوص موادغذایی، محصولات آرایشی بهداشتی، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، شرکت در مناقصات و مزایدات، عقد قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی و … باشد. حیطه کارکرد شرکت های بازرگانی بسیار وسیع است و مواردی که ذکر شد تنها نمونه کوچکی از موضوع فعالیت آن ها می باشد. در حال حاضر تمام شرکت هایی که در حوزه تجارت فعال هستند، اقدام به ثبت شرکت بازرگانی حقیقی یا ثبت شرکت بازرگانی حقوقی کرده اند.
مدت زمان ثبت شرکت بازرگانی معمولاً بین 10 تا 15 روز کاری میباشد. اما برای ثبت فوری 4 روز بیشتر زمان نمی برد.
بله، شرکتهای بازرگانی میتوانند با رعایت قوانین داخلی و کشور مقصد، شعبههای خارجی تاسیس کنند.
بله، شرکتهای بازرگانی نیاز به داشتن دفتر مرکزی دارند و آدرس آن باید در مدارک ثبت شرکت ذکر شود.
هزینه ای که برای ثبت شرکت بازرگانی در تهران و سایر شهرهای ایران تعیین می شود به عوامل مختلفی از جمله تعیین نام در سامانه، هزینه پاکت پستی، تحویل مدارک به باجه پستی، حق الوکاله و … می باشد. همچنین هزینه هایی از جمله درج آگهی در روزنامه کثیرالانتشار، رسمی، حق الثبت در اداره ثبت شرکت ها و سایر امور ثبتی می باشد. اگر می خواهید در این خصوص اطلاعات بیشتری کسب کنید می توانید با کارشناسان هلدینگ درخشان ارتباط برقرار کنید.
توجه داشته باشید که هزینه ها براساس مصوبه اداره تعیین می شود و برای استعلام هزینه ی دقیق ثبت شرکت بازرگانی با ما تماس بگیرید.
افراد حقیقی و حقوقی که تمایل دارند فعالیت تجاری داشته باشند باید با مراحل ثبت شرکت بازرگانی در ایران آشنایی داشته باشند. اگر شما جزو این افراد هستید اما با روش ثبت شرکت بازرگانی آشنا نیستید توصیه می کنیم انجام مراحل آن را به شرکت های تخصصی بسپارید. در حال حاضر هلدینگ درخشان جزو شرکت های با سابقه و خوشنام در این زمینه شناخته می شود که کارشناسان آن با اشراف و تسلطی که به قانون دارند، تمام مراحل مربوط به ثبت شرکت خدمات بازرگانی، سهامی خاص، مسئولیت محدود و …. را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام می دهند. به طور کلی مراحل ثبت شرکت های بازرگانی به شرح زیر می باشد:
انتخاب نام یکی از مراحل مهم در فرایند ثبت شرکت بازرگانی محسوب می شود و بهتر است به گونه ای انتخاب شود که با اهداف و نوع فعالیت شرکت هماهنگی داشته باشد. ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات با نام مناسب کمک زیادی به معرفی آن به مشتری خواهد کرد و این امر تاثیر مثبتی در بهبود کسب و کار خواهد داشت. در ادامه به نکات مهم در انتخاب نام شرکت توجه کنید:
هر نامی که قرار است برای شرکت انتخاب کنید باید حتما 3 سیلابی باشد. لازم به ذکر است که کلمه صنعتی، خدماتی، بازرگانی، فنی مهندسی و …. باید قبل از نام شرکت آورده شود. اما جزء سیلاب های آن به شمار نمی رود. همچنین نامی که انتخاب می کنید نباید قبلا ثبت شده باشد. به کمک سامانه ای https://ilenc.ssaa.ir می توانید اسامی شرکت های بازرگانی ثبت شده را مشاهده کنید.
برای ثبت شرکت بازرگانی همین الان اقدام کنید. کارشناسان ما آماده ی پاسخگویی به شما هستند
اکنون که با شرایط ثبت شرکت بازرگانی در ایران آشنا شدیم نوبت به این می رسد که اشاره ای به اخذ کارت بازرگانی داشته باشیم. همان طور که اشاره شد موضوع فعالیت شرکت بازرگانی مربوط به امور تجاری، واردات و صادرات، فروش، توزیع و … می باشد. به همین دلیل افرادی که ثبت شرکت را انجام می دهند باید بعد از آن اقدام به اخذ کارت بازرگانی کنند تا امکان انجام امور تجاری علی الخصوص واردات و صادرات برای آن ها مقدور شود. کارت بازرگانی توسط شعبه های اتاق بازرگانی و صمت در سرتاسر ایران صادر می شود.
از مهم ترین مزایای داشتن کارت بازرگانی می توان به عضویت در اتاق بازرگانی، امکان حق العمل کاری گمرک، ترخیص کالا، واردات از مناطق آزاد و … می باشد. لازم به ذکر است که هر فرد تنها می تواند یک کارت بازرگانی داشته باشد و اجاره دادن آن به سایر افراد یا اجاره گرفتن کارت بازرگانی آن ها جرم تلقی می شود. همچنین کارمندانی که به طور تمام وقت در دستگاه های دولتی مشغول به کار هستند نمی توانند کارت بازرگانی دریافت کنند. برای دریافت کارت بازرگانی شرایط زیر را مدنظر قرار دهید:
هنگامی که راجع به نحوه تاسیس شرکت بازرگانی صحبت می کنیم باید اشاره ای به مزایای آن نیز داشته باشیم. بدیهی است اگر افراد با مزایای یک کار، آشنا شوند رغبت بیشتری به انجام آن پیدا خواهند کرد. مزایای ثبت شرکت بازرگانی به شرح زیر می باشد:
چگونه شرکت بازرگانی ثبت کنیم ؟ ابتدا باید به سامانه ثبت شرکت ها به آدرس https://irsherkat.ssaa.ir مراجعه کرد و تمام اطلاعات خواسته را وارد کرد. این اطلاعات می تواند شامل معرفی نام شرکا، نام شرکت و … باشد. اگر شرکت دارای شعبه می باشد باید شعبات آن را نیز معرفی کنید. سپس
در گام اول باید به سامانه ثبت شرکت ها به نشانی https://irsherkat.ssaa.ir مراجعه کرده و اطلاعاتی که از شما خواسته می شود را وارد کنید. این اطلاعات شامل نام شرکا، شعبه های شرکت و نام شرکت می باشد. سپس مدارک موردنظر و اساسنامه شرکت را از طریق پست به اداره ثبت شرکت ها ارسال کنید. این مدارک توسط کارشناسان اداره مورد بررسی قرار می گیرند و اگر کامل بودند آگهی تاسیس شرکت صادر می شود.
اکنون باید به طور حضوری به اداره ثبت شرکت ها مراجعه و ذیل تمام مدارک را امضاء کرد. همچنین تطبیق مدارک از دیگر مراحل در طریقه ثبت شرکت بازرگانی می باشد. بعد از طی کردن این مراحل آگهی تاسیس در روزنامه رسمی چاپ می شود و یک نسخه از مدارک به فرد متقاضی ارائه داده خواهد شد.
این شرکت که با حداقل 3 نفر و حداقل سرمایه 1 میلیون ریال تاسیس می شود باید در ابتدا 35% از سرمایه شرکت تامین شود. سرمایه این شرکت به اوراق سهام تبدیل می شود و مسئولیت هر کدام از شرکا به اندازه مبلغ اسمی سهامشان می باشد.
ثبت شرکت بازرگانی مسئولیت محدود در ایران بسیار رایج است و برای تاسیس به حداقل 2 نفر عضو نیاز دارد. این شرکت به منظور انجام امور تجاری تاسیس می شود و هر کدام از اعضا، سرمایه ای را وارد شرکت می کنند و مسئولیت و دیون آن ها به اندازه میزان سهم الشرکه آن هاست.
نوع دیگری از شرکت های بازرگانی شامل شرکت های تضامنی است که با حداقل 2 نفر تاسیس می شود. مسئولیت شرکا به اندازه سهامشان نیست. بلکه هر کدام از آن ها مسئول پرداخت تمام بدهی های شرکت است.
برای تاسیس این شرکت به 2 نفر عضو نیاز است و هر کدام از شرکا مسئول پرداخت تمام بدهی های شرکت می باشند.
این شرکت میان یک عده شرکای سهامی و یک یا چند شریک ضامن تاسیس می شود. برای ضامن مقررات شرکت های تضامنی ( مسئول در برابر تمام بدهی های شرکت) و برای شرکای سهامی مقررات شرکت های سهامی ( مسئول در برابر سهم الشرکه یا سهام خود ) وجود دارد.
برای تاسیس این شرکت به 2 نفر عضو نیاز است و هر کدام در ازای سرمایه ای که در اختیار شرکت قرار داده اند مسئول و مدیون هستند. اگر میزان بدهی شرکت بیشتر از دارایی اش باشد، هر کدام از شرکا به اندازه سرمایه خود نسبت به پرداخت بدهی مدیون هستند.
برای تشکیل این شرکت به حداقل 7 نفر عضو نیاز است و تشکیل آن به منظور تولید و توزیع برای رفع احتیاجات شرکا می باشد. شرکت های تعاونی به دو دسته تولید و مصرف تقسیم بندی می شوند و تقسیم ضرر و زیان بین شرکا، بر اساس خرید هر کدام از آن ها می باشد.
در اساسنامه شرکت بازرگانی باید تمام قوانین و مقررات شرکت قید شده باشد. به همین دلیل نباید به طور کلی نوشته شود. چون بسیاری از موارد از قلم می افتند و در آینده مشکلات متعددی ایجاد خواهد شد. معمولا اساسنامه برای شرکت های بازرگانی در دو نسخه تنظیم می شود و تعداد مواد اساسنامه باید به توافق اعضا برسد. بخش های مختلف اساسنامه شرکت بازرگانی شامل:
در تنظیم اساسنامه شرکت باید موارد دیگری همچون تعداد سهام، تعداد مدیران دارای حق امضا، تعیین مبلغ پرداخت شده سهام، تعداد بازرسین، انحلال شرکت و … نوشته می شوند.
همان طور که متوجه شدید شرکت های بازرگانی در دو قالب شرکت های سهامی خاص و مسئولیت محدود ثبت می شوند که برای هر کدام مقررات و مدارک خاصی نیاز است. اما به طور کلی باید گفت که فعالیت شرکت باید بر اساس موضوعی باشد که در اساسنامه شرکت به ثبت رسیده است و امکان فعالیت خارج از آن وجود ندارد. برای ثبت شرکت سهامی خاص یا مسئولیت محدود باید نامی که انتخاب می کنید 3 سیلابی باشد و قبلا به ثبت نرسیده باشد. نام نباید لاتین باشد و با شئونات انقلاب اسلامی منافاتی داشته باشد.
اگر بخواهید شرکت بازرگانی سهامی خاص را به ثبت برسانید باید حداقل 3 نفر و در صورتی که بخواهید شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود را ثبت کنید حداقل به 2 نفر عضو نیاز دارد. 35% از سرمایه شرکت بازرگانی سهامی خاص باید در بدو تاسیس تامین شود اما برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید کل سرمایه تامین شود. توصیه می کنیم قبل از ثبت شرکت بازرگانی به طور کامل و جامع با مقررات و قوانین آن آشنا باشید تا در حین کار مشکلی برای شما پیش نیاید.
معمولا افرادی که مهارت و تجربه کافی در خصوص ثبت شرکت ندارند به سراغ افراد مجرب می روند. زیرا آن ها به تمام قوانین این حوزه اشراف دارند. یکی از شرکت هایی که علاوه بر فعالیت در حیطه ثبت شرکت ها، در زمینه هایی همچون دریافت کارت بازرگانی، برندینگ و … نیز مشغول به کار است، هلدینگ درخشان می باشد. در واقع کارشناسان این مجموعه می توانند صفر تا صد مراحل را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهند.
هلدینگ بین المللی درخشان در دهه نود با توکل بر خدای بزرگ و اتکا به دانش و تجربه کارشناسان خبره آغاز به کار نمود .مجوز رسمی از قوه قضائیه ،تجربه موفق ده ساله ،کارشناسان خبره و اصل مشتری مداری به عنوان مولفه های اصلی شرکت ،راه ومسیر موفقیت شما را روشن می سازد
دسترسی سریع
اطلاعات تماس