پلمپ دفاتر

پلمپ دفاتر تجاری و قانونی

تمام افراد حقیقی و حقوقی باید اقدام به دریافت پلمپ دفاتر کنند. در غیر این صورت امکان اظهار درآمد و هزینه های خود را به سازمان امور مالیاتی نداشته و قطعا درگیر جرائم سنگینی از سوی این سازمان خواهند شد. دلیل نامگذاری دفاتر مذکور این است که تمام صفحات آن توسط اداره ثبت شرکت ها و اداره مالیات پلمپ می شوند. در ادامه به بررسی همه جانبه دفاتر قانونی خواهیم پرداخت. همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا پلمپ دفاتر توسط کارشناسان با ما تماس بگیرید.

برای پلمپ دفاتر فرم زیر را پر کنید...

برای درخواست مشاوره رایگان لطفا فرم زیر را پر نمایید .مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

مراحل و راهنمایی دفاتر پلمپ

تمام صفحات دفاتر پلمپ دارای شماره ترتیب هستند و نخ کشی شده می باشند. متصدی امر پلمپ دفاتر قانونی و پلمپ دفاتر تجاری باید تمام صفحات را شمارش و مهر کرده و تعداد صفحات را در ابتدا و انتهای آن با اشاره به نام صاحب دفتر، قید، اعداد و … توسط مهر سربی پلمپ کند. لازم به ذکر است که دفتر کپیه که یکی از انواع پلمپ دفاتر تجاری اداره ثبت شرکتها می باشد نیازی به پلمپ و ثبت ندارد.
فردی که اقدام اخذ دفاتر قانونی کرده مکلف است تمام معاملات خود را در این دفتر یادداشت کند و ترتیب ثبت آن ها نیز مهم است. بروز هرگونه اشکال مانند مخدوش کردن، تراشیدگی، صفحات سفید میان سایر صفحات ( اگر بیش از اندازه باشند) می تواند منجر به رد دفاتر شود. دارنده دفتر ( شخص حقیقی یا حقوقی) موظف به نگهداری این دفاتر به مدت 10 سال است.

اشخاص حقوقی

اشخاص حقیقی

ضرورت پلمپ دفاتر تجاری

قانون گذارانی که در زمینه ثبت دفاتر پلمپ فعال هستند اهمیت زیادی برای دفاتر تجاری قائل می باشند و آن را نوعی سند می دانند. به منظور جلوگیری از هرگونه تقلب و وارد کردن برخی از اقلام به تاریخ های بعدی، تشریفات و اموری پیش بینی شده که دارنده دفتر نمی تواند بعد از تاریخ موردنظر، ارقامی را در دفتر وارد کند.
دفاتر تجاری به استثنای دفتر کپیه، قبل از آنکه چیزی در آن ها نوشته و ثبت شود، توسط نماینده اداره ثبت شرکت ها امضا خواهد شد. این کار موجب می شود تا دارنده دفاتر تجاری نتواند برخی از اقلام را بعد از تاریخ مورد نظر در آن وارد کند.

انواع خدمات پلمپ دفاتر

پلمپ انواع دفاتر تجاری

بر اساس ماده 6 قانون تجاری، تمام افراد حقیقی و حقوقی که اقدام به ثبت شرکت کرده اند موظف هستند پلمپ دفاتر تجاری ثبت شرکتها را دریافت کنند. این دفاتر شامل دفتر روزنامه، کل، دارایی و کپیه (اندیکس) می باشد. در ادامه به معرفی هر کدام از این دفاتر می پردازیم:

سایر دفاتری که توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مورد استفاده قرار می گیرد شامل معین، صندوق، ضمانت نامه ها و … می باشد که استفاده از آن ها اختیاری است و هیچگونه الزام قانونی برای بکارگیری از آن ها وجود ندارد.

اشخاص حقوقی

اشخاص حقیقی

مدارک برای پلمپ دفاتر اشخاص حقیقی و حقوقی با یکدیگر متفاوت هستند. معمولا برای اشخاص حقوقی سختگیری های بیشتری انجام می شود و مدارکی که باید برای پلمپ دفاتر قانونی اداره ثبت شرکتها ارائه دهند بیشتر است:

مدارک مورد نیاز جهت اخذ پلمپ دفاتر ( حقیقی و حقوقی)

دلایل رد دفاتر

تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که می خواهند اقدام به ثبت دفاتر پلمپ شرکت ها کنند باید با موارد متعددی آشنا باشند تا در آینده دچار مشکل نشوند. یکی از این موارد دلایلی است که باعث می شوند دفاتر قانونی و تجاری شما مورد پذیرش سازمان امور مالیاتی قرار نگیرند و رد شوند. همان طور که در ابتدای مطلب ذکر کردیم رد دفاتر از مهم ترین عوامل علی الراس شدن مالیات محسوب می شود.

سوالات متداول ثبت پلمپ دفاتر تجاری

به منظور دریافت پلمپ دفاتر قانونی شرکت مهلت خاصی تعیین شده و باید قبل از شروع سال مالی اقدام به دریافت آن کرد. شروع سال مالی پلمپ دفاتر در سال 1403 تا پایان اسفند ماه 1402 بود. به این معنا که در اسفند ماه 1403 می توانید برای دریافت پلمپ دفاتر رسمی 1404 اقدام کنید. لازم به ذکر است که اگر قبل از اتمام سال مالی، تمام صفحات دفاتر تمام شوند و به دفتر جدید نیاز باشد، می توان اقدام به دریافت مجدد پلمپ دفاتر مالی و قانونی کرد.

قطعا بله ! اگر در طول سال مالی دفاتر خود را گم کنید، به اتمام برسانید و یا بخواهید کل اطلاعات مالی خود را بازنویسی کنید می توانید از طریق سایت اداره ثبت شرکت ها مجددا درخواست دفاتر تجاری یا قانونی را بدهید. هنگامی که دفاتر جدید را دریافت کردید باید به سرعت اطلاعات مالی خود را در آن درج کنید.

هزینه پلمپ دفاتر بسته به نوع و تعداد دفاتر متفاوت است. هزینه‌ها شامل هزینه چاپ دفاتر، حق ثبت و هزینه‌های پستی برای ارسال دفاتر پلمپ شده به شرکت می‌شود.

پس از پلمپ دفاتر، هیچ‌گونه تغییری نمی‌توان در دفاتر انجام داد و هرگونه خطا یا اشتباه باید به صورت قانونی در دفاتر اصلاح شود.

بله، شرکت‌های تازه‌تأسیس نیز باید دفاتر خود را برای همان سال مالی اول پلمپ کنند تا از نظر مالیاتی مورد تایید قرار گیرند.

سوالات پرتکرار ثبت پلمپ دفاتر

پلمپ دفاتر چیست؟

اگر بخواهیم پلمپ دفاتر را به زبان ساده توضیح دهیم باید بگوییم که بر اساس ماده 6 قانون تجارت تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که اقدام به ثبت شرکت کرده اند باید برای اظهار هزینه ها و درآمدهای خود اقدام به اخذ دفاتر پلمپ کنند. در غیر این صورت نمی توانند اطلاعات لازم را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند و در نهایت مالیات آن ها به صورت علی الراس محاسبه خواهد شد. اهمیت اخذ پلمپ دفاتر قانونی و پلمپ دفاتر تجاری به قدری زیاد است که اگر شرکت شما فعالیت خود را متوقف کرده باشد و هیچ درآمد یا هزینه ای نداشته باشد باز هم باید پلمپ دفاتر شرکت را به صورت سفید و خالی ارائه دهد. در غیر این صورت تخلف محسوب می شود.

کاربرد دفاتر پلمپ

انجام پلمپ دفاتر قانونی کاربردهای زیادی برای شما دارد. به طور مثال اگر بخواهید اظهارنامه مالیاتی ارائه دهید و یا اقدام به اخذ کارت بازرگانی کنید باید حتما دفاتر را دریافت کرده باشید. در غیر این صورت امکان انجام کارهای مذکور را نخواهید داشت.

پلمپ دفاتر تجاری

پلمپ دفاتر سال

سال مالی شرکت ها در اساسنامه آن ها درج شده است. تاریخ آغاز و پایان سال مالی ارتباطی ارتباطی به سال شمسی ندارد. به طور مثال آغاز سال مالی می تواند 1 اردیبهشت 1402 و پایان آن 1 اردیبهشت 1403 باشد. به همین دلیل توصیه می شود در درج این اطلاعات دقت و توجه کافی را به خرج دهید.

پیگیری دفاتر پلمپ

یکی از روش های پیگیری دفاتر پلمپ، دریافت بارکد پستی از اداره پست می باشد. از طریق این بارکد می توانید به سایت اداره ثبت مراجعه کرده و پیگیری های لازم را انجام دهید. وارد سایت اداره ثبت شوید و به قسمت پیگیری دفاتر با بارکد پستی بروید. از سمت راست بالای صفحه گزینه پیگیری درخواست را انتخاب کرده و نوع درخواست را ” پلمپ دفاتر تجاری” را کلیک کنید. در کادری که برای شما باز می شود بارکد پستی را وارد کرده و با انتخاب بازیابی درخواست، وضعیت درخواست تان را استعلام کنید.

برای ثبت پلمپ دفاتر همین الان اقدام کنید. کارشناسان ما آماده ی پاسخگویی به شما هستند

مشمولین پلمپ دفاتر قانونی

بر اساس ماده 6 قانون تجارت هر فرد حقیقی یا حقوقی که فعالیت اقتصادی دارد باید اقدام به دریافت پلمپ دفاتر کل، روزنامه، دارایی و کپیه کند. بر همین اساس تمام شرکت ها و موسساتی که در اداره ثبت شرکت ها به ثبت می رسند باید دارای این دفاتر باشند. همچنین می توان به هر کدام از اشخاص حقیقی که صاحب کسب و کار هستند نیز اشاره کرد.
با توجه به قانون استثنائاتی نیز وجود دارد. به طور مثال اشخاصی که از سال 1392 فروش آن ها برابر 3 میلیارد تومان باشد باید دفاتر را دریافت کنند. این مبلغ برای وکلا و پزشکان مازاد 1.5 میلیارد تومان می باشد. با این اوصاف تمام افراد حقیقی و حقوقی زیر مشمول دفاتر پلمپ هستند:

سایت پلمپ دفاتر

همان طور که در این مطلب اشاره کردیم سایت http://irsherkat.ssaa.ir به عنوان سایت دفاتر قانونی شناخته می شود که برای ثبت درخواست خود در آن باید طبق موارد مندرج در این مطلب عمل کنید. این سایت خدمات متنوعی ارائه می دهد که پلمپ دفترهای قانونی تنها یکی از خدمات مهم آن می باشد.

پلمپ دفاتر قانونی

پلمپ دفاتر شرکت سهامی

شرکت های سهامی خاص و عام همانند تمام اشخاص حقوقی می توانند اقدام به ثبت دفاتر پلمپ کنند و بر اساس مراحل و مدارکی که در این مطلب به آن اشاره کردیم دفاتر قانونی خود را دریافت کنند. توجه داشته باشید که هیچ کدام از مشمولین مالیات، نمی توانند بدون داشتن دفاتر قانونی، مالیات خود را به درستی محاسبه و پرداخت کنند. اگر اداره مالیات متوجه شود که یک شخص حقیقی یا حقوقی فاقد دفاتر قانونی است مالیات او به طور علی الراس محاسبه خواهد شد.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات