اخذ پروانه بهره برداری به عنوان یکی از مهم ترین اقداماتی شناخته می شود که باید از سوی متقاضیان راه اندازی واحدهای صنعتی انجام شود. این پروانه که می توان آن را نوعی مجوز دانست، نشان دهنده قانونی بودن فعالیت می باشد و از سوی سازمان صمت ( صنعت، معدن و تجارت) صادر می شود. اخذ پروانه بهره برداری برای هر شخصی که قصد تولید یک محصول را دارد الزامی است. در غیر این صورت فعالیت او غیرقانونی محسوب شده و طبق قانون با او رفتار خواهد شد.
برای درخواست مشاوره رایگان لطفا فرم زیر را پر نمایید .مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
قطعا سازمان هایی مانند سازمان صمت ( صنعت، معدن و تجارت) برای آنکه متقاضیان را ترغیب و تشریق به اخذ پروانه بهره برداری کند مزایا و تسهیلاتی را برای آن ها درنظر گرفته است که به شرح زیر می باشند:
واحدهای صنعتی و تولیدی که قصد فعالیت دارند، باید توسط دولت به رسمیت شناخته شوند و نشانه به رسمیت شناخته شدن، ارائه پروانه بهره برداری به آن هاست. در صورتی که این پروانه دریافت نشود اجازه ادامه فعالیت از سوی دولت صادر نخواهد شد و این مساله باعث می شود که افراد سرمایه خود را از دست بدهند و واحد تولیدی با تعطیلی مواجه شود. علاوه بر آن می تواند به جریمه های نقدی و رد صلاحیت فنی که قبلا کسب شده بود نیز اشاره کرد.
رعایت تمام شرایط زیر به منظور اخذ پروانه بهره برداری الزامی است. در غیر این صورت تا تکمیل شرایط، این پروانه صادر نخواهد شد:
متقاضیانی که جواز تاسیس را اخذ کرده اند باید درخواست خود را مبنی بر اخذ پروانه بهره برداری نیز به سازمان صمت ارائه دهند. سپس باید فرم های مربوطه را تکمیل کنند تا در مرحله بعد، یک کارشناس برای بررسی عملیات اجرایی به واحد صنعتی و تولیدی اعزام شود.
کارشناس تمام موارد را مورد بررسی قرار داده و بعد مقایسه آن با طرح اول، یک گزارش از نحوه پیشرفت تهیه می کند. این طرح بعد از کارشناسی، به شکل پیش نویس آماده می شود و برای تایید نهایی به معاون مربوطه تسلیم خواهد شد. بعد از تایید معاون و امضای آن، در 6 نسخه چاپ می شود و در دفتر اسنادرسمی به ثبت می رسد. قطعا نسخه اصلی به متقاضی داده می شود.
هزینه هایی که برای دریافت پروانه بهره برداری موردنیاز می باشد توسط متقاضی واحد صنعتی پرداخت خواهد شد و این هزینه ها به عوامل مختلفی بستگی دارد:
توجه داشته باشید که هزینه ها براساس مصوبه اداره ثبت شرکتها تعیین می شود و برای استعلام هزینه دقیق اخذ پروانه بهره برداری با ما تماس بگیرید.
سازمان صمت 1 ماه زمان نیاز دارد تا بتواند پرونده شما را بررسی کند. در طول این مدت می توانید نواقص احتمالی پرونده خود را برطرف کنید. چند هفته بعد از ثبت درخواست کتبی، کارشناس به واحد مربوطه مراجعه می کند و بعد از تایید او، پروانه بهره برداری صادر خواهد شد.
اعتبار این پروانه به شهری که واحد صنعتی یا تولیدی در آن تاسیس شده بستگی دارد. اعتبار پروانه در شهرستان ها تا اتمام فعالیت و در تهران 1 ساله می باشد. اگر بعد از گذشت 1 سال، ثابت شد که واحد تولیدی به فعالیت خود ادامه می دهد اعتبار پروانه او برای 3 سال دیگر تمدید خواهد شد. بعد از اتمام 3 سال، اعتبار او برای 5 سال دیگر تمدید و سپس دائمی خواهد شد.
پروانهای است که به واحدهای تولیدی و صنعتی اجازه میدهد به فعالیتهای خود ادامه دهند و محصولات خود را به بازار عرضه کنند.
مدارک شامل درخواست کتبی، مدارک شناسایی مالک، اسناد مالکیت زمین، نقشههای اجرایی، گزارشهای فنی و مالی و تأییدیههای لازم از سازمانهای مربوطه است.
بله، در صورت نیاز به تغییرات در اطلاعات پروانه، میتوان درخواست اصلاح پروانه بهرهبرداری را به مراجع مربوطه ارائه داد.
معمولاً سازمان صنعت، معدن و تجارت و سایر نهادهای مرتبط با صنعت و تولید در این زمینه فعالیت میکنند.
هزینهها بسته به نوع فعالیت و محل قرارگیری واحد متفاوت است و شامل هزینههای مربوط به ثبتنام، بررسی مدارک و دیگر خدمات میباشد.
قبل از پرداختن به مراحل، شرایط و مزایای اخذ پروانه بهره برداری ، باید ابتدا اشاره ای به تعریف آن داشته باشیم. اگر بخواهیم به زبان ساده شرح دهیم باید بگوییم که پروانه بهره برداری نوعی مجوز است که نشان دهنده قانونی بودن فعالیت شماست. تمام متقاضیان این مجوز، جزو افرادی هستید که قصد تولید یک محصول یا تاسیس کارخانه را دارند. در واقع اخذ جواز تاسیس کارخانه یا واحد تولیدی به نام پروانه بهره برداری شناخته می شود و دریافت آن الزامی است. البته تفاوت هایی میان جواز تاسیس و پروانه بهره برداری وجود دارد که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت.
اخذ پروانه بهره برداری از طریق ارائه درخواست به سازمان صمت امکان پذیر می باشد. در وهله اول، این مجوز به طور موقتی و سپس دائمی صادر می شود. به این معنا که اگر فردی برای اولین بار موفق به اخذ این پروانه شد، اعتبار آن 1 ساله و موقتی است. برای دومین بار 3 سال و سپس 5 سال معتبر خواهد بود. بعد از گذشت این زمان، پروانه به طور دائمی صادر می شود. حداکثر مدتی که برای اعتبار این پروانه درنظر گرفته شده 25 سال است و افرادی که قصد دریافت آن را دارند باید ابتدا زمین، ساختمان، ماشین آلات خط تولید، استخدام نیروی انسانی و… را انجام دهند و سپس به سراغ مراحل اخذ پروانه بهره برداری بروند.
همان طور که قبلا اشاره کردیم تفاوت هایی میان جواز تاسیس و پروانه بهره برداری وجود دارد که متقاضیان باید با آن ها آشنایی داشته باشند. به طور مثال پروانه بعد از تاسیس کارخانه صادر می شود اما جواز زمانی صادر می شود که فرد متقاضی، فقط قصد احداث کارخانه یا کارگاه را دارد.
کسی که جواز تاسیس را دریافت می کند می تواند اقدام به تاسیس واحد تولیدی کند. این جواز همان برگه کتبی برای اجازه ساخت کارخانه می باشد و اگر فرد اقدام به ساخت کارخانه نکند، جواز او باطل خواهد شد.
اما پروانه بهره برداری نوعی سند است که بعد از تاسیس کارخانه صادر می شود و نشان دهنده وجود یک کارخانه یا واحد تولیدی است. این سند به هر کارخانه ای که قصد دارد ماشین آلاتی را به منظور تولید یا آزمایش محصولات نصب کند اعطا خواهد شد و تا زمانی که این ماشین آلات خریداری و نصب نشوند، امکان اخذ پروانه بهره برداری وجود نخواهد داشت. پروانه بعد از صدور، جایگزین جواز تاسیس خواهد شد.
برای انتقال پروانه بهره برداری، دریافت موافقت الزامی است. علاوه بر آن باید قوانین و مقررات مربوط به سازمان های ذیربط از جمله سازمان صمت رعایت شود. این کار باید توسط شخص حقیقی یا حقوقی صورت بگیرد. او با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی، صلح نامه ای تنظیم می کند. شخص خریدار پروانه را به نام خود صلح می کند تا بعد از طی مراحل موردنظر، پروانه به نام شخص و آدرس جدید منتقل شود.
اگر بعد از اخذ پروانه بهره برداری ثابت شد که واحد تولیدی یا صنعتی موردنظر امکانات کافی برای تولید محصول را ندارد پروانه او باطل خواهد شد. البته این ابطال می تواند بر اساس درخواست کتبی صاحبان واحد نیز انجام شود.
گاهی اوقات و به دلایل متعدد، نیاز به تغییر و اصلاح پروانه بهره برداری وجود دارد. مثلا ممکن است متراژ زمین افزایش پیدا کند یا تعداد ماشین آلات یا تجهیزات بیشتر شود. علاوه بر آن می توان به تغییر نشانی اشاره کرد. بدین منظور باید تقاضایی مبنی بر اصلاح پروانه ارائه کرد و اصلاحیه را به صورت کتبی و اینترنتی پر کرد. سپس به کارشناس مربوطه تحویل داد و در صورت عدم وجود ایراد یا مشکل خاص، پروانه جدید صادر می شود.
طرح توجیهی همان طرحی است که یک شمای کلی از کسب و کاری که قرار است اجرا شود را نشان می دهد. به وسیله این طرح، کارفرما اطلاعات کامل و جامعی از روز اول تا روز آخر پروژه را از نظر مالی، منطقه، فروش محصولات و خدماتی که ارائه می شود را بدست خواهد آورد.
در این مطلب شما را با مراحل، شرایط، مزایا و مدارک مورد نیاز برای اخذ پروانه بهره برداری آشنا کردیم. همان طور که متوجه شدید امکان انجام فعالیت های قانونی بدون داشتن این مجوز امکان پذیر نخواهد بود و قانون شما را به رسمیت نخواهد شناخت. در صورتی که تمایل به دریافت این پروانه دارید اما با مراحل آن آشنایی ندارید پیشنهاد می کنیم آن را به کارشناسان هلدینگ درخشان بسپارید تا در کوتاه ترین زمان ممکن، مراحل قانونی آن طی شود.
هلدینگ بین المللی درخشان در دهه نود با توکل بر خدای بزرگ و اتکا به دانش و تجربه کارشناسان خبره آغاز به کار نمود .مجوز رسمی از قوه قضائیه ،تجربه موفق ده ساله ،کارشناسان خبره و اصل مشتری مداری به عنوان مولفه های اصلی شرکت ،راه ومسیر موفقیت شما را روشن می سازد
دسترسی سریع
اطلاعات تماس