اخذ جواز کسب

گرفتن جواز کسب فوری

اخذ جواز کسب برای آغاز و ادامه یک کسب و کار الزامی به شمار می رود. هیچ کدام از واحدهای صنفی نمی توانند بدون گرفتن جواز کسب از اتحادیه صنفی مربوطه، کسب و کار خود را آغاز کنند و فعالیت آن ها غیرقانونی محسوب خواهد شد. بر اساس ماده 12 قانون تعزیرات حکومتی که در سال 1367 تصویب شد، عدم دریافت پروانه کسب تبعاتی همچون قطع تمام یا بخشی از خدمات دولتی، تعطیلی واحد و اخذ جریمه را به همراه دارد. به همین دلیل بسیاری از واحدهای صنفی تمایل دارند تا سریعا اقدام به ثبت نام جواز کسب و دریافت آن کنند.

برای اخذ جواز کسب فرم زیر را پر کنید...

برای درخواست مشاوره رایگان لطفا فرم زیر را پر نمایید .مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

مدارک لازم برای جواز کسب

اگر می خواهید در مدت زمانی کوتاه اقدام به اخذ جواز کسب فوری کنید راهکارهای مختلفی وجود دارد. یکی از این راهکارها این است که مدارک مورد نیاز را بشناسید و آن ها را جمع آوری کنید تا در طی پروسه ثبت نام یا انتقال جواز کسب دچار مشکل نشوید:

مدرک مورد نیاز جهت اخذ جواز کسب حقیقی:

مدرک مورد نیاز جهت اخذ جواز کسب حقوقی:

شرایط گرفتن جواز کسب

 فرقی نمی کند که قصد دارید کسب و کار خود را در کدام صنف راه اندازی کنید! بسیاری از افراد تمایل دارند در صنف شیرینی فروشی، نانوایی، آرایشگری و … فعالیت کنند. قطعا تعداد جوانان کشور ما زیاد است و برای سروسامان دادن به وضعیت شغلی آن ها قوانین و مقرراتی تدوین می شود. توصیه می کنیم قبل از درخواست جواز کسب ، قوانین و مقررات مربوط به صنف خود را مطالعه کنید و میزان اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.
از شرایط اخذ جواز کسب می توان به مدت یا اعتبار آن اشاره کرد. این مجوز به دو صورت دائم و موقت صادر می شود. اخذ جواز کسب موقت برای یکبار می باشد و اعتبار آن 1 سال است. اما جواز کسب دائمی از اعتبار 5 ساله برخوردار است و بعد از گذشت این مدت، می توانید اقدام به تمدید جواز کسب کنید. از دیگر شرایط اخذ جواز کسب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شرایط گرفتن جواز کسب

انواع خدمات گرفتن جواز کسب

انواع جواز کسب

در هنگام گرفتن جواز کسب باید بدانید که این مجوز دارای انواع مختلفی است. ابتدا باید شغل خود را در نظر بگیرید و سپس به سراغ بررسی انواع جواز بروید تا متوجه شوید که کسب و کار شما به کدام مجوز مربوط می باشد:

جواز کسب حقیقی

جواز کسب حقیقی برای افرادی صادر می‌شود که به صورت شخصی و به نام خودشان قصد راه‌اندازی کسب و کار دارند. این نوع جواز به نام فرد متقاضی ثبت شده و تمامی تعهدات، مسئولیت‌ها و حقوق مرتبط با کسب و کار مستقیماً بر عهده شخص دارنده جواز است. بیشتر کسب و کارهای کوچک، مغازه‌ها، و فعالیت‌های خدماتی با جواز کسب حقیقی فعالیت می‌کنند.

جواز کسب حقوقی

جواز کسب حقوقی برای شرکت‌ها، موسسات و نهادهایی صادر می‌شود که به صورت قانونی ثبت شده‌اند و فعالیت اقتصادی خود را به عنوان یک شخصیت حقوقی انجام می‌دهند. در این حالت، جواز کسب به نام شرکت یا موسسه صادر شده و مسئولیت‌های حقوقی و مالی کسب و کار به عهده شخصیت حقوقی (مانند شرکت یا موسسه) است. این نوع جواز بیشتر برای کسب و کارهای بزرگ، شرکت‌ها و نهادهایی که دارای ساختار سازمانی گسترده‌تری هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

جواز کسب توزیعی

این جواز برای مشاغلی صادر می شود که می خواهند اقلام مصرفی را به فروش برسانند. این اقلام می تواند شامل لوازم آرایشی، لباس و … باشد. لازم به ذکر است که امکان دریافت وام با جواز کسب وجود دارد. تنها کافیست با قوانین و مقررات آن آشنایی داشته باشید. در ادامه به این موضوع نیز خواهیم پرداخت.

جواز کسب تولیدی

همان طور که از نام این جواز پیداست برای مشاغلی است که با هدف تولید و تهیه محصول راه اندازی می شوند. به طور مثال تولیدکنندگان پوشاک، شیرینی، خوراکی، لوازم پلاستیکی و … باید به سراغ گرفتن جواز کسب تولیدی بروند.

جواز کسب فنی

کسانی که مهارت های فنی دارند و می خواهند در حوزه تعمیر لوازم الکتریکی فعالیت کنند می توانند اقدام به اخذ جواز کسب فوری فنی کنند. اما لازمه دریافت این جواز، داشتن مدرک فنی و حرفه ای مرتبط با کار می باشد. در غیر این صورت نمی توانند این جواز را بگیرند.

جواز کسب خدماتی

مشاغلی که به سراغ اخذ جواز کسب خدماتی می روند قصد ندارند کالا یا محصولی را تولید کنند. بلکه فعالیت آن ها به شکل غیرملموس یا خدماتی است. اگر این افراد بخواهند کار خود را به شکل قانونی ادامه دهند باید این جواز را دریافت کنند. به طور مثال کافی نت ها و … در این دسته بندی قرار می گیرند.

هزینه جواز کسب در سال 1403

قیمت جواز کسب در سال 1403 بر اساس ماهیت فعالیت تجاری و نوع صنف متفاوت می باشد. علاوه بر آن می توان به ضوابط و مقررات خاصی که در هر صنف حکمفرماست نیز اشاره کرد. صنف هایی که هزینه های متفاوت برای دریافت جواز کسب پرداخت می کنند شامل موارد زیر می باشند:

توجه داشته باشید که هزینه ها براساس مصوبه تعیین می شود و برای استعلام هزینه ی دقیق اخذ جواز کسب با ما تماس بگیرید.

هزینه جواز کسب نانوایی

همان طور که متوجه شدید نانوایی در صنف ایمنی و بهداشت قرار می گیرد زیرا با خوراک در ارتباط است. هزینه جواز کسب نانوایی به مراحلی مانند ثبت نام، حق عضویت سالانه، حق ورودی اتحادیه و … مربوط می باشد. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با کارشناسان شرکت ما ارتباط برقرار کنید تا به نرخ دقیق دست یابید.

قیمت جواز کسب بنگاه املاک

با توجه به توضیحات فوق می توان گفت که بنگاه های املاک در صنف خدماتی و بازرگانی دسته بندی می شوند. از آنجایی که این اصناف برای انجام فعالیت های موردنظر خود، به فضای بزرگ و تجهیزات پیشرفته نیاز ندارند می توان گفت که قیمت جواز کسب آن ها نسبت به سایر اصناف کمتر است. قطعا مطالعه ادامه مطلب می تواند میزان آگاهی شما را در این خصوص افزایش دهد.

هزینه اخذ جواز کسب

هزینه جواز کسب در هر مرحله چقدر است؟

انواع هزینه های دریافت جواز کسب

علاوه بر تمام موارد فوق که بر هزینه جواز کسب تاثیرگذار می باشد می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

بعد از تایید تمام موارد و هزینه های فوق جواز کسب صادر می شود و متقاضی می تواند آن را دریافت کند.

هزینه‌ی تمدید جواز کسب چقدر است؟

روش پرداخت هزینه جواز کسب

  • پرداخت اینترنتی: در حال حاضر متقاضیان می توانند از طریق وب سایت های رسمی مربوطه اقدام به واریز هزینه جواز کسب کنند. این وب سایت ها مرتبط با سازمان های دولتی یا اتحادیه های صنفی هستند. متقاضی باید اطلاعات مربوط به شغل خود از جمله نوع فعالیت، شماره ثبت و … را وارد کند و بعد از انتخاب روش پرداخت اینترنتی، هزینه را از طریق یکی از کارت های عضو شتاب بپردازد.
  • حضوری: متقاضیان می توانند برای پرداخت حضوری به یکی از دفاتر اتحادیه های صنفی یا دفاتر پیشخوان مراجعه کنند و با ارائه مدارک لازم، هزینه را به طور نقدی یا از طریق کارتخوان بپردازند. نگهداری رسید در هر دو روش الزامی است.

قطعا روش پرداخت اینترنتی توصیه می شود. زیرا راحت تر و سریع تر از پرداخت حضوری است و افراد می توانند تمام مراحل را در مدت زمانی کوتاه انجام دهند.

 

مراحل گرفتن جواز کسب

در این بخش قصد داریم شما را با مراحل اخذ جواز کسب آشنا کنیم. خوشبختانه از زمانی که اینترنت و تکنولوژی های مربوطه پیشرفت کرده اند، بسیاری از سازمان های دولتی با راه اندازی سامانه، خدمات خود را به طور آنلاین ارائه می دهند. به همین دلیل ثبت نام و طریقه گرفتن جواز کسب به طور اینترنتی انجام می شود و نیازی به مراجعه حضوری به سازمان نیست. این مراحل شامل موارد زیر می باشند:

1- ثبت نام در درگاه ملی مجوزها

  1.  در ابتدا آدرس https://mojavez.ir/ را در مرورگر اینترنت جستجو کنید و وارد درگاه ملی مجوزهای کشور شوید.
  2. گزینه ثبت نام را انتخاب کنید و اطلاعات خواسته شده را وارد کرده و سپس دکمه ثبت را بزنید.
  3. بعد از تایید و صحت سنجی، ثبت نام شما انجام می شود و نام کاربری و رمز عبور به تلفن همراه شما پیامک خواهد شد.
  4. در این مرحله باید در نام کاربری و رمز عبور را درج کرده و گزینه ورود را بزنید.
  5. بعد از ورود به پنل کاربری در سامانه، باید برای ثبت و پیگیری مجوز اقدام کنید.
  6. سپس اطلاعاتی همچون نوع مجوز ( پروانه کسب) ، سازمان تابعه (اتحادیه کشوری یا شهرستانی)، دستگاه اجرایی ( اتاق اصناف ایران) و … را تکمیل کنید.
  7. بعد از وارد کردن اطلاعات فوق، می توانید نسبت به اخذ جواز کسب اقدام کنید.

تکمیل ثبت نام در سایت ایران اصناف

  1. بعد از سپری کردن مراحل فوق باید به سایت ایران اصناف به نشانی www.iranianasnaf.ir مراجعه کرده و گزینه تکمیل درخواست سامانه پیشخوان مجوزها را انتخاب کنید.
  2. در این بخش باید کد رهگیری که از درگاه ملی مجوزها دریافت کرده اید را همراه با کدملی و کد امنیتی وارد کرده و دکمه تایید را بزنید.
  3. سپس صدور جواز کسب را انتخاب کنید.
  4. سپس اطلاعات مورد نیاز مانند نوع شخص متقاضی، مدت پروانه و رسته شغلی و .. را انتخاب کنید.
  5. آیین نامه عمومی پروانه کسب را مطالعه کنید و بر روی دکمه تایید کلیک کنید. 
  6. اگر برای کدملی وارد شده، قبلا جواز کسب صادر شده باشد باید برای ثبت نام جواز کسب جدید، ثبت نام مباشر را انجام دهید.
  7. در این مرحله پیش نمایشی از اطلاعات شما نشان داده می شود که باید آن را تایید کرده و دکمه ادامه را بزنید.
  8. بعد از اتمام مراحل فوق کدرهگیری را دریافت کنید.

مدت زمان گرفتن جواز کسب

 اگر مدارک ارائه شده تکمیل بودند و هیچ نقصی در آن ها وجود نداشت3 هفته طول می کشد تا پروانه کسب صادر شود. اما اگر در مدارک نقصی وجود داشته باشد و کامل نباشد این زمان تا تکمیل مدارک بیشتر می شود. در صورتی که نیاز به اخذ جواز کسب فوری داشتید می توانید بر روی کمک کارشناسان هلدینگ درخشان حساب ویژه ای باز کنید. طی کردن مراحل و کمک به صدور جواز کسب فوری از خدمات این هلدینگ محسوب می شود. همچنین اگر می خواهید اقدام به دریافت جواز کسب بدون کارت پایان خدمت کنید کارشناسان ما می توانند راهکارهای لازم را در اختیار شما قرار دهند.

نمونه جواز کسب های اخذ شده توسط هلدینگ درخشان

سوالات متداول برای گرفتن جواز کسب

خیر، مدرک فنی برای همه صنف‌ها الزامی نیست. اما در برخی از صنف‌ها، مانند تعمیرات فنی، نیاز به مدرک فنی یا دوره‌های مرتبط وجود دارد. در سایر صنف‌ها ممکن است مدارک تحصیلی، دوره‌های آموزشی یا تجربه کاری جایگزین باشند.

برای گرفتن جواز کسب به کجا مراجعه کنیم؟ این سوالی است که بسیاری از افراد متقاضی دریافت این جواز از ما می پرسند. اخذ جواز کسب مستلزم رعایت مراحلی است که در این بخش به بررسی این مراحل می پردازیم.

1.مراجعه به اتحادیه مربوطه و ارائه درخواست پروانه کسب

2.دریافت رسید از مراجع ذی صلاح

3.بازرسی محل کسب

4.بررسی درخواست متقاضی در جلسه هیئت مدیره

5.صدور پروانه کسب

بله، کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت سربازی برای دریافت جواز کسب الزامی است. این شرط برای افراد زیر 50 سال اعمال می‌شود.

خیر، فعالیت در کسب و کارهای خصوصی تأثیری بر بیمه فرد ندارد و آن را لغو نمی‌کند.

بله، بازنشستگان و کارمندان بخش خصوصی مجاز به دریافت این مجوز هستند. اما کارمندان بخش دولتی نمی‌توانند جواز کسب اخذ کنند.

بله، داشتن جواز کسب به معنای ثبت فعالیت اقتصادی شما است و بنابراین مالیات به آن تعلق می‌گیرد. میزان مالیات بر اساس درآمد و نوع کسب و کار متفاوت است و توسط اداره مالیات محاسبه می‌شود.

خیر، برای دریافت جواز کسب، ارائه آدرس ثابت محل کسب و کار الزامی است. شما باید مکانی را به عنوان محل فعالیت خود معرفی کنید، خواه اجاره‌ای یا ملکی.

آزمون‌های جواز کسب شامل آزمون‌های مهارتی و دانش فنی مربوط به شغل مورد نظر است. این آزمون‌ها معمولاً توسط اتحادیه‌های صنفی برگزار می‌شوند و از طریق آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و یا مراکز مربوطه امکان شرکت در آن‌ها وجود دارد.

 

به طور قانونی، شروع به فعالیت اقتصادی بدون داشتن جواز کسب ممنوع است. اگر قبل از دریافت جواز کسب فعالیت خود را آغاز کنید، ممکن است جریمه شوید و فعالیت شما متوقف شود. بهتر است ابتدا جواز کسب را دریافت کنید و سپس کسب و کار خود را راه‌اندازی کنید.

سوالات متداول اخذ جواز کسب

پروانه کسب

هر فردی که بخواهد یک کسب و کار راه اندازی کند و یا در هر صنفی مشغول به کار شود باید اقدام به اخذ جواز کسب کند. جواز کسب همان پروانه ای است که به شما اجازه می دهد بر اساس مقررات و قوانین نظام صنفی، کسب و کار خود را آغاز کرده و آن را ادامه دهید. صدور جواز کسب از سوی مراجع ذیصلاح انجام می شود و افرادی که اقدام به دریافت آن نکنند با ممنوعیت ادامه فعالیت مواجه خواهند شد. لازم به ذکر است که اولویت گرفتن جواز کسب و کار ابتدا برای بیکاران مشمول قانون بیمه بیکاری ( با توجه به رشته تخصصی آن ها ) می باشد و سپس افرادی که فاقد هر گونه پروانه کسب هستند می توانند این مجوز را دریافت کنند. بسیاری از افراد به دنبال اخذ جواز کسب فوری هستند که در ادامه راهنمایی های لازم را به شما عزیزان خواهیم کرد.

مزایای دریافت جواز کسب چیست؟

از دیگر مواردی که به عنوان مزایای دریافت جواز کسب معرفی می شوند شامل دریافت کارت بازرگانی، بهره مندی از تسهیلات بانکی، استفاده از تعرفه برق صنعتی، استفاده از سهمیه سوخت، پوشش بیمه تکمیلی برای پرسنل و … می باشد. اگر به دنبال دریافت راحت ترین جواز کسب هستید پیشنهاد می کنیم با هلدینگ درخشان ارتباط برقرار کنید.

برای اخذ جواز کسب و پروانه کسب همین الان اقدام کنید.
کارشناسان ما آماده ی پاسخگویی به شما هستند

هزینه ثبت نام پروانه کسب

در هنگام ثبت نام در سامانه های مربوطه نیازی به پرداخت هزینه نیست. اما در ادامه کار باید وجوهی را به حساب خزانه کشور واریز کنید و هزینه هایی از جمله حق عضویت را به حساب اتحادیه واریز بفرمایید. به طور مثال فیش واریزی معادل 5 برابر حق عضویت اتحادیه، به منظور ورود به اتحادیه الزامی می باشد. علاوه بر آن برخی اصناف باید برای گذراندن دوره های احکام تجارت اقدام کنند و هزینه های مربوطه را پرداخت کنند.

پروانه کسب

انتقال پروانه کسب چگونه انجام می شود؟

اگر یک شخص بخواهد جواز کسب خود را به یک شخص دیگر انتقال دهد باید درخواست خود را به شکل کتبی نوشته و آن را به اتحادیه تحویل دهد:

تمدید جواز کسب و کار

برای تمدید جواز کسب و کار باید به سامانه ایران اصناف به نشانی www.iranianasnaf.ir مراجعه کنید. در این سامانه علاوه بر تمدید جواز کسب، می توانید سایر امور از جمله اصلاح مشخصات پروانه، تغییر صاحب پروانه و … را نیز انجام دهید.
بعد از ورود به این سامانه از قسمت پروانه کسب، گزینه تمدید پروانه کسب را انتخاب کرده و اصل جواز کسب قبلی، تاییدیه کدپستی، گواهی اداره امور مالیاتی، 2 قطعه عکس، شماره تلفن همراه به نام صاحب جواز به منظور تمدید الزامی می باشد. اگر جزو افراد حقوقی هستید باید آخرین آگهی تغییرات شرکت، اصل آگهی روزنامه رسمی و مدارک لازم را نیز ارائه دهید.

دریافت جواز کسب مغازه

صاحبین مغازه، بیشترین تقاضا را برای گرفتن جواز کسب دارند. همان طور که اشاره کردیم این جواز به دو صورت موقت و دائمی صادر می شود و تمام مغازه های سوپرمارکت، تاسیساتی ها، مرغ فروشی ها، موبایل فروشی ها و .. باید پروانه کسب را دریافت کنند تا بتوانند به طور قانونی فعالیت کنند.

یکی از قوانین و ضوابطی که در این زمینه وجود دارد برخورداری از فضای لازم برای شروع کسب و کار می باشد. هیچ فرقی نمی کند که مغازه شما تجاری است یا اداری! بلکه مهم این است که بر اساس قوانین اتحادیه ها و درگاه ملی مجوزهای ایران، از حداقل فضای لازم برخوردار باشید. به طور مثال:

  • آرایشگاه زنانه : ۱۲ متر
  • آرایشگاه مردانه : ۹ متر
  • خرده فروشی پوشاک مردانه: ۱۲ متر

 

اخذ جواز کسب فوری

پروانه کسب الکترونیکی | اخذ جواز کسب الکترونیکی

قبلا اشاره کردیم که نحوه گرفتن جواز کسب به این صورت است که باید به سامانه های مربوطه مانند اتاق اصناف و درگاه ملی مجوزهای ایران مراجعه کنید. اما بعد از گرفتن جواز کسب، اطلاعات شما در سامانه ثبت و ذخیره می شود و پروانه کسب شما به صورت الکترونیکی خواهد بود. در مجوزهای جدید که همگی به شکل الکترونیکی صادر می شوند اطلاعات هویتی مانند نام، کدملی، شماره شناسنامه و …. درج می شود. علاوه بر آن شماره شناسه صنفی نیز در آن قید خواهد شد. جالب است بدانید که این جواز همانند کارت ملی دیجیتال است که با کوچکترین تخلف، مورد شناسایی قرار می گیرد.

خرید و فروش جواز کسب

همان طور که در بخش قبل اشاره کردیم اگر بخواهید جواز خود را به فردی دیگری انتقال دهید یا بفروشید، فرد جدید باید شرایط لازم را داشته باشد و مراحل را بر اساس قوانین طی کند. اما اگر فرد جدید بخواهد در شغلی به جز شغل فعلی شما فعالیت کند امکان خرید جواز شما توسط او وجود نخواهد داشت و باید جواز جدید در صنف دیگری برای او صادر شود

سایت ثبت نام اینترنتی پروانه کسب

همان طور که در بخش قبل اشاره کردیم سایت https://mojavez.ir و www.iranianasnaf.ir به عنوان سامانه های ثبت نام اینترنتی پروانه کسب راه اندازی شده اند که مراحل اولیه و تکمیل ثبت نام به ترتیب در این سامانه ها انجام می شوند. اگر با مراحل ثبت نام در این سامانه ها آشنا نیستید و تجربه کافی در این زمینه ندارید پیشنهاد می کنیم به سراغ شرکت هایی بروید که خدماتی همچون اخذ جواز کسب فوری را انجام می دهند. هلدینگ درخشان با سابقه درخشانی که دارد می تواند به شما در اخذ جواز کسب و طی مراحل آن در سریع ترین زمان ممکن کمک کند.

وام جواز کسب

بسیاری از بانک ها و موسسات مالی در کشور، در ازای ارائه جواز کسب به صاحبان مشاغل تسهیلات پرداخت می کنند. قطعا این وام به منظور پیشرفت و ارتقای کسب و کار می باشد. در واقع دریافت وام از بانک ها و موسسات مالی یک راه حل کمک کننده به شمار می رود که بسیاری از صاحبان مشاغل از آن استفاده می کنند تا موانع موجود بر سر راه خود را از میان بردارند. به عبارتی دیگر ارائه وام به شرط از میان برداشتن این موانع است.

ثبت نام و اخذ وام می تواند مقداری دشوار و سخت باشد. اما آشنایی با روش های آن می تواند کمک کننده باشد. موسسات و بانک های مختلفی وجود دارند که شرایط راحت تری را در برابر صاحبان مشاغل قرار می دهند و به دارندگان جواز کمک می کنند تا تسهیلات مالی را دریافت کنند.

گرفتن جواز کسب

تفاوت جواز کسب با پروانه کسب

هیچ تفاوتی میان جواز کسب با پروانه کسب وجود ندارد و هر دوی آن ها یک معنای مشترک دارند. در واقع پروانه کسب همان جوازی است که برای راه اندازی هر کسب و کار صادر می شود که دارندگان بر اساس آن می توانند به طور قانونی به فعالیت خود ادامه دهند. شما می توانید این دو واژه را به جای یکدیگر بکار ببرید!

شرایط گرفتن جواز کسب برای خانم ها

برخی از مشاغل به نحوی هستند که خانم ها نمی توانند در آن ها، به تنهایی اقدام به اخذ جواز کسب کنند. این مشاغل جزو مشاغل حساس، سخت، فنی و … می باشد. به طور مثال خانم ها نمی توانند برای راه اندازی رستوران، تولیدی پوشاک، فروش لوازم یدکی و … به تنهایی جواز کسب بگیرند و باید حتما یک شخص به عنوان مباشر معرفی کنند. همچنین در برخی از مشاغل مردانه، جواز کسب به خانم ها داده نمی شود. آرایشگری مردانه، سفره خانه، تعمیرگاه خودرو، خدمات عمرانی، طلاسازی، مصالح ساختمانی و … جزو حوزه های ممنوعه برای خانم ها هستند.

امروزه به دلیل استقبال خانم ها از خود اشتغالی، میزان تقاضا برای دریافت جواز کسب برای خانم ها بیشتر شده است. امروزه با اینترنی شدن بسیاری از مشاغل و پر رنگ شدن نقش خانم ها در فضای مجازی با هدف اشتغال، بستر مناسبی برای دریافت پروانه کسب خانم ها فراهم شده است. در ادامه به بررسی شرایط عمومی و اختصاصی دریافت جواز کسب برای خانم ها می‌پردازیم.

شرایط عمومی دریافت جواز کسب برای خانم ها:

  • نداشتن سو پیشینه کیفری و حقوقی
  • نداشتن اعتیاد به هرگونه مواد مخدر
  • دارا بودن تابعیت کشور ایران (اتباع خارجی باید پروانه کار معتبر ارائه کنند)
  • متقاضیان زیر پنجاه سال باید حداقل دوران ابتدایی خود را به پایان رسانده باشند.
  • تمامی خانم‌هایی که قصد دریافت پروانه کسب را دارند باید بالای هجده سال (18 سال) باشند.

چه مدارکی برای دریافت جواز کسب خانم ها نیاز است؟

برای دریافت جواز کسب برای خانم ها نیاز به مدارک زیر دارید.

  • سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی یا عادی محل کسب
  • ارائه مدارک مربوط به سلامت پزشکی یا کارت معاینه پزشکی برای صنوفی که با سلامت و خورد و خوراک ارتباط دارند.
  • تأییدیه مربوط به اداره اماکن نیروی انتظامی
  • مدارک و اسناد مربوط به تشکیل پرونده مالیاتی
  • گواهی نامه گذراندن دوره‌های احکام تجارت معتبر
  • فتوکپی از مدارک شناسایی و هویتی شامل کارت ملی و شناسنامه
  • ۱۲ قطعه عکس در ابعاد ۳*۴
  • فیش واریزی حق عضویت سالانه اتحادیه و هزینه‌های مربوطه به شماره حساب خزانه کشور
  • فتوکپی از آخرین مدرک تحصیلی

مراحل گرفتن جواز کسب

نحوه ثبت نام پروانه کسب

سایت ایران اصناف و درگاه ملی مجوزها دو سایتی هستند که می توان از طریق آن ها اقدام به ثبت نام و گرفتن جواز کسب کرد. ابتدا باید در درگاه ملی مجوزهای کشور ثبت نام اولیه را انجام داد و بعد از دریافت کد رهگیری، به سامانه ایران اصناف رفت و با وارد کردن کد رهگیری، ثبت نام نهایی را انجام داد. قطعا هزینه اخذ جواز کسب نیز بر اساس نوع صنف متفاوت خواهد بود.

شکایت به رد درخواست پروانه کسب

اگر برای گرفتن جواز کسب درخواست های لازم را ارائه کردید اما مورد قبول واقع نشد، می توانید بعد از دریافت نظر کتبی اتحادیه، به مدت 10 روز اعتراض خود را به کمیسیون نظارت مربوطه ارائه کنید. کمیسیون نیز در مدت 1 ماه به اعتراض شما رسیدگی می کند.

میزان اعتبار جواز کسب

میزان اعتبار جواز کسب در کشور ایران 5 سال است و بعد از گذشت این مدت باید آن را تمدید کرد. تمدید جواز کسب در سامانه ایران اصناف انجام می شود.

4.3/5 - (3 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات