جواز تاسیس

اخذ جواز تاسیس

ثبت جواز تاسیس به عنوان نخستین گام در راه اندازی کسب و کار شناخته می شود و تمام افرادی که در کشور ایران قصد دارند شغل خود را به طور قانونی آغاز کنند باید این مجوز را از ارگان های مربوطه دریافت کنند. در حال حاضر صدور جواز تاسیس بر عهده سازمان صمت ( صنعت، معدن و تجارت ) است و افراد باید برای طی کردن مراحل اخذ جواز تاسیس به سامانه stsm.ir مراجعه کنند. اگر در این مسیر از تجربه کافی برخوردار نیستید اما می خواهید این مجوز را سریع دریافت کنید با کارشناسان شرکت ما مشورت کنید و این کار را به عهده آن ها بسپارید.

برای اخذ جواز تاسیس فرم زیر را پر کنید...

برای درخواست مشاوره رایگان لطفا فرم زیر را پر نمایید .مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

مراحل اخذ جواز تاسیس

مزیت های جواز تاسیس

مزایای جواز تاسیس به قدری زیاد و متعدد است که اغلب افراد تمایل دارند برای راه اندازی کسب و کار خود این مجوز را دریافت کنند. این مزایا به منظور ترغیب افراد به انجام فعالیت های قانونی ارائه می شود:

زمان دریافت جواز تاسیس

زمانی که برای صدور مجوز تاسیس نیاز است به نوع واحد تولیدی مرتبط می باشد. به طور مثال زمانی که برای صدور از مجوز از سوی سازمان صمت نیاز است 2 الی 15 روز است و این مدت برای وزارت جهاد کشاورزی طولانی تر است و به 15 الی 30 روز نیز می رسد. همچنین باید به یکی از سازمان هایی اشاره کنیم که بیشترین زمان را برای اخذ جواز تاسیس نیاز دارد و آن هم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است که به حداکثر 2 ماه زمان نیاز دارد.

درباره جواز تاسیس بیشتر بدانید

مدارک لازم برای جواز تاسیس

مراحل تمدید مجوز تاسیس

  • ورود به سامانه https://mojavez.ir/
  • انتخاب گزینه تمدید مجوز تاسیس
  • تایید مجوز موردنظر
  • تکمیل اطلاعات و بارگذاری مدارک
  • ثبت درخواست تمدید

بعد از انجام مراحل فوق کارشناسان به واحد موردنظر اعزام می شوند.

مدارک مورد نیاز جهت تمدید جواز تاسیس

کسانی که تاکنون اقدام به ثبت جواز تاسیس کرده اند به خوبی می دانند که اعتبار آن محدود و 1 ساله است. بعد از اتمام این مدت کارشناس به واحد صنعتی و تولیدی اعزام می شود تا اطمینان حاصل شود که این واحد همانند سابق به فعالیت خود مشغول است و آن را ادامه می دهد. در صورتی که فعالیت واحد مذکور همانند قبل بود، کارشناس آن را تایید می کند و مجوز او را تمدید خواهد کرد. اما در صورتی که فعالیت واحد صنعتی یا تولیدی مورد تایید کارشناس نبود امکان تمدید جواز وجود نخواهد داشت. مدارک جواز تاسیس برای تمدید شامل موارد زیر است:

مشاوره رایگان جواز تاسیس

تبصره های تمدید و ابطال جواز

  1. اگر مدت اعتبار مجوز تمام شود و فرد اقدام به تمدید و اخذ مجوز تاسیس نکند و یا مراحل فوق الذکر را ظرف مدت 6 ماه بعد از اتمام اعتبار انجام ندهد مجوز او ابطال خواهد شد و این مجوز به افراد دیگر انتقال پیدا خواهد کرد. قطعا ابطال مجوز به متقاضی اطلاع رسانی خواهد شد.
  2. در صورتی که فرد متقاضی، درخواست ثبت جواز تاسیس را لغو کند و این امر به تایید سازمان برسد مجوز کاملا باطل خواهد شد.
  3. اگر فعالیت واحد صنعتی، تولیدی و … به هر دلیلی مختل یا با وقفه مواجه شود باید دلایل آن ارائه شود. در صورت غیر موجه بودن دلایل، تمام تسهیلات و مزایای دولتی تعلق گرفته به فرد حقیقی یا حقوقی پس گرفته خواهد شد.
  4. اگر فعالیت شما قطع و متوقف شود باید تمام زمین، سرمایه و منابعی که از طریق اخذ جواز تاسیس بدست آورده اید را عودت دهید و جواز شما باطل می شود.

شرایط دریافت جواز تاسیس

شرایطی که برای اخذ مجوز تاسیس برای واحدهای مختلف وجود دارد با یکدیگر متفاوت است. همچنین هزینه اخذ جواز تاسیس نیز به نوع واحد بستگی دارد. به طور مثال برای تاسیس واحد صنعتی باید مساحت زمین، تعداد کارمندان، میزان مصرف انرژی و سایر جزئیات ارائه شود تا امکان دریافت جواز فراهم شود.

علاوه بر آن باید اشاره ای به واحدهایی اشاره کنیم که قصد تولید محصولات کشاورزی و دامی را دارند. آن ها باید مراحل موردنظر را برای دریافت مجوز از سازمان جهاد کشاورزی انجام دهند.  همچنین کسانی که می خواهند در حوزه کارآفرینی شروع به فعالیت کنند مسئولیت صدور مجوز آن ها بر عهده وزارت کار و تعاون است. تمام واحدهای مذکور باید شرایط زیر را داشته باشند:

سوالات متداول جواز تاسیس

دریافت جواز تأسیس برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار تولیدی یا صنعتی ضروری است. این مجوز به شما اجازه می‌دهد تا به‌صورت قانونی فعالیت کنید، از تسهیلات و حمایت‌های دولتی بهره‌مند شوید و تجهیزات و ماشین‌آلات را با تعرفه‌های مناسب وارد کنید.

هم افراد حقیقی (شخصی) و هم افراد حقوقی (شرکت‌ها) می‌توانند جواز تأسیس دریافت کنند. شرایط و مدارک مورد نیاز ممکن است برای این دو دسته متفاوت باشد.

هزینه دریافت جواز تأسیس بسته به نوع کسب‌وکار و محل آن متفاوت است. معمولاً شامل هزینه‌های ثبت درخواست، بررسی مدارک و صدور مجوز می‌شود.

جواز تأسیس مجوزی برای راه‌اندازی و ساخت واحد تولیدی است، در حالی که پروانه بهره‌برداری مجوزی است که پس از تکمیل پروژه و آماده بودن برای تولید صادر می‌شود و به شما اجازه می‌دهد فعالیت تولیدی را آغاز کنید.

سوالات متداول اخذ جواز تاسیس

جواز تاسیس چیست؟

جواز تاسیس همان مجوزی است که نشان دهنده فعالیت قانونی افراد حقیقی و حقوقی می باشد. به این معنا که اگر افراد قبل از راه اندازی کسب و کار خود، اقدام به دریافت جواز تاسیس نکنند، فعالیت آن ها غیرقانونی شناخته می شود و ادامه فعالیت آن ها از سوی مراجع ذیربط امکان پذیر نخواهد بود. به طور مثال اگر شما می خواهید یک واحد صنعتی یا تولیدی راه اندازی کنید اما مجوزهای قانونی را دریافت نکرده باشید قطعا واحد شما پلمپ خواهد شد. 

نکته مهمی که در خصوص نحوه دریافت جواز تاسیس وجود دارد این است که هر کدام از افراد حقیقی یا حقوقی، این مجوز را بر اساس نوع محصول تولیدی دریافت می کنند. به همین دلیل فرقی نمی کند که شما قصد راه اندازی واحد تولیدی را دارید یا می خواهید یک شرکت سهامی خاص را ایجاد کنید. بلکه در هر صورت برای قانونی بودن فعالیت خود باید اقدام به دریافت این مجوز کنید. شما عزیزان می توانید برای اخذ جواز تاسیس از جهاد کشاورزی، ثبت برند، ثبت شرکت و … بر روی کمک کارشناسان هلدینگ ما حساب ویژه ای باز کنید!

 

اخذ جواز تاسیس

انواع جواز تاسیس

در حال حاضر انواع جواز تاسیس بر اساس نوع محصول تولیدی و حقیقی یا حقوقی بودن شخص متقاضی به چند دسته تقسیم می شود که در ادامه به ذکر آن ها پرداخته ایم:

بر اساس نوع محصول تولیدی

بر اساس حقیقی یا حقوقی بودن

  • مجوز تاسیس صنعتی: این جواز به کسب و کارهایی مرتبط می باشد که در حوزه تولید کالاهای صنعتی فعالیت می کنند و شرکت آن ها در شهرک های صنعتی واقع شده است. صدور جواز تاسیس آن ها از سوی سازمان صمت انجام می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل اخذ جواز تاسیس واحد صنعتی از کارشناسان ما راهنمایی بگیرید.
  • مجوز تاسیس آموزشی: این مجوز برای کسانی صادر می شود که قصد دارند کلاس کنکور، مدرسه غیر انتفاعی، پیش دبستانی، کلاس های آموزشی و … راه اندازی کنند. صدور این جواز از سوی وزارت آموزش و پرورش انجام می شود. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که که می خواهید کلاس های سینمایی یا آموزشگاه های هنری آزاد راه اندازی کنید باید مجوز را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کنید.
  • مجوز تاسیس مشاغل خانگی: اگر دارای شغل خانگی هستید اما می خواهید کسب و کار خود را به بیرون از محیط خانه توسعه دهید باید اقدام به ثبت جواز تاسیس کنید.

برای اخذ جواز تاسیس الان اقدام کنید.
کارشناسان ما آماده ی پاسخگویی به شما هستند

شرایط  باطل کردن جواز تاسیس چیست؟

افراد به مدت 6 ماه بعد از اتمام اعتبار مجوز، باید اقدام به تمدید آن کنند. در غیر این صور مجوز باطل می شود و به فرد دیگری انتقال پیدا خواهد کرد. همچنین می توان به تمام موارد فوق در خصوص باطل کرد جواز اشاره کرد که شامل لغو درخواست در سامانه و متوقف شدن فعالیت می باشد.

مدرک صادرکننده جواز تاسیس

همان طور که اشاره کردیم مراجع مختلفی برای صدور مجوز تاسیس وجود دارند که مراجعه به هر کدام از آن ها به نوع کسب و کار شما بستگی دارد.به طور مثال اگر می خواهید کلاس کنکور، مدرسه غیر انتفاعی، کلاس آموزشی آزاد و … برگزار کنید باید مجوز آن را از وزارت آموزش و پرورش دریافت کنید. اما اگر شغل شما در حیطه تولید و صنعت است باید اقدام به اخذ جواز تاسیس از سازمان صمت کنید. همچنین ارگان هایی مانند جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، میراث فرهنگی و … جزو سایر ارگان های صادرکننده این مجوز محسوب می شوند.

دریافت جواز تاسیس

دریافت جواز تاسیس صنعت و معدن

به منظور اخذ جواز تاسیس از وزارت صمت باید مراحل ثبت نام را به طور دقیق انجام دهید و مدارک موردنیاز را ارائه دهید. در صورتی که با مراحل انجام این کار آشنا نیستید و تجربه کافی در این خصوص ندارید پیشنهاد می کنیم برای تسریع در روند امور، این کار را به افراد خبره و کاربلدی که در هلدینگ درخشان مشغول به فعالیت هستند بسپارید تا در زمان و هزینه های خود صرفه جویی کنید.

مراحلی که باید برای اخذ جواز تاسیس از سازمان صمت طی شود شامل ثبت نام و ارائه مستندات موردنیاز می باشد. همچنین باید به ارائه طرح توجیهی، مستندات مالی و فنی مربوط به پروژه می باشد. فرد متقاضی باید به سازمان صمت استان محل سکونت خود مراجعه کرده و یا از طریق سامانه های آنلاین ثبت تاسیس جواز را درخواست دهید. در این مرحله طرح توجیهی توسط کارشناسان بررسی می شود که اطمینان حاصل شود که از نظر اقتصادی و فنی مقرون به صرفه می باشد.

در صورت تایید کارشناسان صدور مجوز تاسیس انجام می شود و شما به کمک آن می توانید فعالیت های صنعتی را انجام دهید. در نهایت نوبت به پرداخت هزینه های مربوط و انجام سایر مراحل قانونی می باشد.

مراحل اخذ مجوز باسکول

از آنجایی که باسکول به منظور وزن کشی کالا مورد استفاده قرار می گیرد، در مشاغلی که با صنعت و تجارت سروکار دارند باید برای اخذ مجوز باسکول اقدام کنند. مراحل دریافت این مجوز شامل موارد زیر است:

  • تهیه مدارک هویتی، مدارک مربوط به مکان نصب باسکول، مدارک فنی مربوط به باسکول و همچنین ارائه طرح توجیهی برای استفاده از باسکول و صرفه اقتصادی آن الزامی است.
  • بعد از آماده سازی مدارک فوق، باید به مراجع مربوطه مانند اداره استانداری، وزارت صمت و … مراجعه کنید و درخواست دریافت مجوز باسکول را ارائه داده و فرم های مربوطه را تکمیل کنید.
  • مراجع ذیصلاح مدارک را بررسی می کند و از مکان نصب باسکول بازدید به عمل می آورد. همچنین مستندات فنی و قانونی را ارزیابی می کند.
  • بعد از تایید نهایی مراجع ذیصلاح، مجوز باسکول صادر می شود و شما می توانید آن را به طور قانونی نصب کنید و مورد استفاده قرار دهید.

منظور از جواز زرد چیست؟

جواز زرد همان جواز موقت است و برای فعالیت های خاص صنعتی و تجاری صادر می شود. مدت زمان جواز زرد محدود است و افرادی که آن را دریافت می کنند امکان آغاز فعالیت خود را دارند و می توانند با ارائه مستندات و مدارک لازم، جواز خود را به جواز دائمی تبدیل کنند. در واقع می توان گفت که جواز زرد یک مرحله گذرا در پروسه اخذ مجوز دائمی محسوب می شود.

در مدت زمانی که جواز زرد اعتبار دارد نهادهای نظارتی می توانند بازرسی های لازم را انجام دهند تا مطمئن شوند که فعالیت ها بر اساس استانداردهای مربوطه پیش می رود. بعد از گذشت مدت  زمان مشخص شده و برآورده شدن الزامات و شرایط لازم، می توان مجوز دائمی دریافت کرد. کسب و کارهایی که برای تاسیس و تکمیل فرآیندهای قانونی به زمان طولانی نیاز دارند، مجوز زرد انتخاب مناسبی برای آن ها محسوب می شود.

 جواز تاسیس برای ثبت برند

در صورتی که بخواهید برند خود را ثبت کنید باید حتما اقدام به اخذ جواز تاسیس کنید تا مراحل ثبت برند با سرعت بیشتری طی شود. ثبت جواز تاسیس به مراجع ثبت برند ثابت می کند که کسب و کار شما به شکل رسمی تاسیس شده  و از نظر قانونی می توانید فعالیت خود را آغاز کنید. به منظور ثبت برند باید علاوه بر مجوز تاسیس، مدارکی  مانند آگهی تاسیس، روزنامه رسمی ثبت شرکت، کپی کارت ملی و شناسنامه مدیرعامل را نیز ارائه دهید.

هزینه جواز تاسیس

مراحل گرفتن جواز تاسیس کارخانه

به منظور اخذ جواز تاسیس کارخانه باید به سامانه صمت به آدرس stsm.ir مراجعه کرده و در آن ثبت نام کنید. بعد از ثبت نام و ایجاد حساب کاربری باید فرم تقاضانامه را تکمیل و اطلاعات مربوط به کارخانه را درج کنید. این اطلاعات شامل نوع فعالیت و طبقه بندی صنعتی می شود. بعد از تکمیل فرم و تعیین اولویت درخواست، باید مدارک موردنیاز را ارسال کنید. وزارت صمت درخواست شما را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد و در صورتی که مورد تایید آن ها بود، مجوز تاسیس صادر خواهد شد.

اخذ جواز تاسیس جهاد کشاورزی

اولین گام برای دریافت مجوز تاسیس از جهاد کشاورزی این است که ابتدا نوع فعالیت خود را به طور دقیق مشخص کرده و مطمئن شوید که این فعالیت تحت پوشش جهاد کشاورزی قرار دارد یا خیر؟ این فعالیت ها شامل تولیدات زراعی، کشاورزی، دامی و صنایع وابسته می باشد که باید حتما بر اساس استانداردها انجام شود. زیرا با خوراک مردم در ارتباط است. سپس باید به وب سایت جهادکشاورزی مراجعه کنید و بعد از ثبت نوع فعالیت، اطلاعات مربوطه را ارسال کنید. کارشناسان بررسی های لازم را انجام می دهند و در صورت تایید جواز صادر می شود.

اخذ جواز تاسیس از میراث فرهنگی

ابتدا باید به وزارتخانه میراث فرهنگی مراجعه کنید و درخواست خود را برای آغاز فعالیت های فرهنگی و هنری ارائه دهید. این فعالیت ها شامل نمایشگاه هنری، حفاظت از آثار تاریخی و … می باشد. قانونی بودن فعالیت شما از سوی کارشناسان ارزیابی می شود و در صورت تایید، باید مجوزهای مختلفی که از سوی این سازمان اعلام می شود را دریافت کنید تا جواز شما صادر شود.

کلام پایانی !

اخذ مجوز تاسیس برای تمام افراد حقیقی و حقوقی که می خواهند فعالیت خود را به طور قانونی انجام دهند لازم و ضروری است. افراد در گام ابتدایی باید نوع فعالیت خود را تعیین کنند و به سراغ سازمان مرتبط با آن بروند. هر کدام از فعالیت ها بر اساس ماهیتی که دارند تحت پوشش یکی از سازمان های دولتی قرار می گیرند. ثبت جواز تاسیس مزایای زیادی دارد که می توان به سهولت در روند ثبت برند، بهره مندی از تسهیلات مالی، سهولت در جذب سرمایه گذاری و … اشاره کرد. در صورتی که یک کسب و کار بدون داشتن مجوز فعالیت خود را آغاز کند با مشکلات قانونی فراوانی مواجه خواهد شد. در نهایت پیشنهاد می کنیم برای تسریع فرآیند دریافت مجوز تاسیس از کارشناسان شرکت ما کمک بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات