افزایش سرمایه شرکت

ثبت افزایش سرمایه شرکت ها

افزایش سرمایه شرکت با اهدافی همچون رشد، تداوم و توسعه فعالیت ها انجام می شود. روش های مختلفی برای افزایش سرمایه شرکتها وجود دارد که می توان به افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده، از محل اندوخته یا انباشته، از محل تجدید ارزیابی دارایی ، صرف سهام اشاره کرد. برای هر نوع شرکتی امکان افزایش سرمایه وجود دارد که برای کسب اطلاعات بیشتر و افزایش سرمایه شرکت خود می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

برای ثبت افزایش سرمایه فرم زیر را پر کنید...

برای درخواست مشاوره رایگان لطفا فرم زیر را پر نمایید .مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

مراحل افزایش سرمایه

معمولا شرکت های سهامی عام اقدام به افزایش سرمایه می کنند. اما در ادامه به بررسی افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص نیز اشاره خواهیم کرد. برای افزایش سرمایه شرکت های سهامی عام مراحلی وجود دارد که شامل:

تعیین معافیت یا شمول ثبت

تمام شرکت های سهامی عام باید قبل از افزایش سرمایه شرکت وضعیت معافیت یا عدم معافیت سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه را تعیین کنند.

ﺻﺪور ﻣﺠﻮز اﻓﺰاﯾﺶ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ

تمام شرکت های سهامی عام و ثبت شده در بورس باید اقدام به دریافت مجوز افزایش سرمایه کرده و بدین منظور مراحل زیر را طی کنند:

افزایش سرمایه شرکت

مدارک مورد نیاز برای افزایش سرمایه شرکت

شرایط افزایش سرمایه

نکته مهمی که در خصوص افزایش سرمایه شرکتها وجود دارد این است که صورتجلسه افزایش سرمایه و ثبت آن با تصویب مجمع عمومی فوق العاده صورت می گیرد. اگر سرمایه قبلی شرکت به طور کامل تادیه نشده باشد به هیچ عنوان امکان افزایش سرمایه وجود نخواهد داشت. مجمع عمومی فوق العاده می تواند به هیئت مدیره اجازه دهد که ظرف مدت زمان معین ( نباید بیشتر از 5 سال باشد ) سرمایه شرکت را تا یک مبلغ معین و به یکی از روش های فوق افزایش دهد.
لازم به ذکر است که اساسنامه شرکت متضمن اختیار افزایش سرمایه برای هیئت مدیره نیست. هیئت مدیره چه در اجرای تصمیم مجمع عمومی فوق العاد و چه با استفاده از اجازه ای که این مجمع به او داده، مکلف است بعد از عملی ساختن افزایش سرمایه شرکت، ظرف مدت 1 ماه مراتب را ضمن اصلاح اساسنامه و قید سرمایه جدید به مراجع ثبت شرکت ها اعلام کرده تا بعد از ثبت افزایش سرمایه آگهی شود.
یکی از مواردی که در خصوص افزایش سرمایه شرکتها وجود دارد مالیات آن هاست. مالیات افزایش سرمایه شرکت معادل با 0.5 در هزار است. به این معنا که میزان سرمایه افزوده شده را باید در رقم 0.0005 ضرب و سپس بر 1000 تقسیم کنیم.

اگر افزایش سرمایه کارت بازرگانی برای تخصیص ارز بیشتر انجام شود و شرکتی باشد باید به همان اندازه سرمایه شرکت هم زیاد شود.

افزایش سرمایه بدون واریزی وجه نقد و مطالبات فقط از طریق نامه کارشناسی دادگستری انجام پذیر است که به صورت افزایش سرمایه غیر نقدی محسوب میشود

انواع خدمات افزایش سرمایه

روش‌های رایج افزایش سرمایه در ایران

سوالات متداول افزایش سرمایه

مهلتی که برای افزایش سرمایه شرکت ها وجود دارد حداکثر 5 سال بعد از تاریخ تصمیم مجمع عمومی می باشد. اما اگر مجمع عمومی زمان کمتری را تعیین کرده باشد باید در همان مدت اقدام به افزایش سرمایه کرد. همچنین لازم به ذکر است که سهامداران قدیمی می توانند از حق تقدم خود برای پذیره نویسی سهام جدید استفاده کنند و این مدت نباید کمتر از 60 روز باشد.

سهامداران می‌توانند با خرید سهام جدید صادر شده از طریق حق تقدم یا خرید مستقیم از بازار در افزایش سرمایه شرکت کنند.

اطلاعات مربوط به افزایش سرمایه شرکت‌ها از طریق اطلاعیه‌های منتشر شده در سامانه کدال، مجامع عمومی و اخبار مرتبط با بازار بورس قابل دسترسی است.

سهام جدید معمولاً پس از طی مراحل قانونی و ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها و اعلام رسمی، در بازار بورس قابل معامله خواهد بود.

افزایش سرمایه می‌تواند منجر به رقیق شدن سهام (کاهش ارزش هر سهم) شود، اما در صورت موفقیت‌آمیز بودن سرمایه‌گذاری‌ها، سود بیشتری نصیب سهامداران می‌شود.

سوالات متداول افزایش سرمایه شرکت

افزایش سرمایه شرکت چیست و با چه اهدافی انجام می شود؟

قبل از آنکه به روش افزایش سرمایه شرکت بپردازیم باید ابتدا بگوییم که منظور از افزایش سرمایه چیست؟ افزایش سرمایه که در دسته ی ثبت تغییرات شرکت قرار دارد، یکی از اصطلاحات رایجی است که معمولا در میان اخبار مرتبط با بازار سهام دیده می شود. شرکت ها با اهدافی همچون رشد و توسعه فعالیت ها، تداوم، حضور بیشتر و فعال تر در بازارهای داخلی و خارجی و سرمایه گذاری خارجی و …. به منابع مالی جدید نیازمند هستند. تامین مالی به روش های مختلفی انجام می شود که یکی از مهم ترین آن ها افزایش سرمایه است. افزایش سرمایه شرکت از محل مطالبات حال شده، از محل اندوخته یا انباشته، از محل تجدید ارزیابی دارایی ، صرف سهام می باشد.

ثبت افزایش سرمایه

افزایش سرمایه شرکت های سهامی خاص و عام

همان طور که قبلا اشاره کردیم معمولا شرکت های سهامی عام که در بورس عرضه شده اند اقدام به افزایش سرمایه می کنند. اما شرکت های سهامی خاص نیز به دلایلی همچون شرکت در مناقصه ها و مزایده ها، اخذ وام و تسهیلات مالی از بانک ها، گرفتن یک پروژه جدید، اخذ گرید و … افزایش سرمایه را انجام می دهند.

مراحل افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

افزایش سهام شرکتها ( سهامی خاص ) در دو نوع قابل انجام است که می توان به صدور سهام جدید و بالا بردن مبلغ اسمی سهام موجود اشاره کرد. بدین صورت می توان به 4 روش از جمله افزایش سرمایه از محل مطالبات، پرداخت مبلغ اسمی سهام به صورت نقدی، تبدیل اوراق قرضه به سهام، انتقال سود تقسیم نشده حاصله از سهام جدید به سرمایه شرکت اشاره کرد. توجه داشته باشید که اگر شرکا سرمایه قبلی را به طور کامل پرداخت نکرده باشند نمی توان اقدام به افزایش سرمایه کرد. با توجه به این توضیحات می توان گفت که مراحل افزایش سرمایه شرکت ها به صورت زیر می باشد:

برای ثبت افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص همین الان اقدام کنید.
کارشناسان ما آماده ی پاسخگویی به شما هستند

مراحل افزایش سرمایه در شرکت‌ های سهامی عام

مراحل افزایش سرمایه از محل آورده نقدی

اگر افزایش سرمایه از محل آورده نقدی باشد بعد از بازگشایی سهم، بر روی سایت کدال اطلاعیه ای تحت عنوان ” مهلت استفاده از حق تقدم خرید سهام” منتشر خواهد شد. علاوه بر آن یک شماره حساب قید می شود که سهامداران می توانند مبلغ اسمی سهام جدید را به آن واریز کنند. لازم به ذکر است که اگر افزایش سرمایه از محل آورده غیر نقدی باشد این اطلاعیه منتشر نمی شود.
نکته مهمی که سهامداران باید به آن توجه داشته باشند این است که حق تقدم صرفا به افرادی تعلق می گیرد که در مجمع عمومی فوق العاده شرکت کنند. مهلت استفاده ( نگهداری یا فروش ) نیز تنها 60 روز بعد از بازگشایی سهم است.

افزایش سرمایه شرکت ها

مراحل افزایش سرمایه سود انباشته

افزایش سرمایه سود انباشته هنگامی انجام می شود که شرکت از سود انباشته مناسبی برخوردار باشد و بخواهد به منظور توسعه یا تحقق اهداف خود از آن استفاده کند. در این روش تعداد سهام شرکت نیز افزایش پیدا می کند اما هیچ سرمایه جدیدی به آن وارد نخواهد شد. تنها تغییری که رخ می دهد این است که سهام جایزه به سهامداران تعلق خواهد گرفت. این مراحل شامل:

مراحل افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی دارایی

افزایش سرمایه از این طریق زمانی انجام می شود که وضعیت اقتصادی کشور در حالت تورمی باشد. در این روش تجهیزات، دارایی های ثابت، ساختمان، زمین و … مجددا ارزش گذاری می شوند. معمولا این روش در شرکت های زیان ده انجام می شود تا از شمول ماده 141 خارج شوند. مراحل افزایش سرمایه به شرح زیر است:

شرکت بعد از طی کردن مراحل فوق باید آن را در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برساند.

مراحل افزایش شرکت با مسئولیت محدود

افزایش سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود باید با موافقت سه چهارم از سهامداران عمده انجام شود. اگر سه چهارم از سهامداران عمده با حضور سهامداران جدید موافقت کردند باید مدارک زیر را ارائه دهند:

شرکت بعد از طی کردن مراحل فوق باید آن را در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برساند.

مراحل افزایش شرکت با مسئولیت محدود

افزایش سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود باید با موافقت سه چهارم از سهامداران عمده انجام شود. اگر سه چهارم از سهامداران عمده با حضور سهامداران جدید موافقت کردند باید مدارک زیر را ارائه دهند:

برای ثبت افزایش سرمایه شرکت مسئولیت محدود همین الان اقدام کنید.

ثبت افزایش سرمایه

ثبت افزایش سرمایه برای هر کدام از شرکت ها متفاوت است و در این مطلب به بررسی شرکت های سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود پرداختیم. در صورتی که بخواهید با نحوه افزایش سرمایه شرکت تعاونی یا افزایش سرمایه شرکت تضامنی آشنا شوید پیشنهاد می کنیم با کارشناسان مجموعه درخشان در ارتباط باشید و راهنمایی های لازم را از آن ها کسب کنید.

لطفا امتیاز بدهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات