مسئولیت اعضای هیئت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود
با ما در تماس باشید
فهرست مطالب

مسئولیت اعضای هیئت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود

مسئولیت اعضای هیئت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود چگونه است؟ قطعا مسئولیت اعضای شرکت با مسئولیت محدود در اساسنامه شرکت درج می شود. اما اگر بخواهیم به زبان ساده شرح دهیم باید بگوییم که مسئولیت هر کدام به میزان آورده نقدی یا غیرنقدی آن ها بستگی دارد. هر کدام از اعضای هیئت مدیره نماینده شرکت محسوب می شوند و از طرف شرکت می توانند راجع به امور جاری آن اقدام کنند.

اعضای هیئت مدیره در شرکت مسئولیت محدود

قبل از آنکه به مسئولیت اعضای هیئت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود بپردازیم باید بگوییم که فرآیند ثبت شرکت مسئولیت محدود آسان تر از شرکت سهامی خاص است و نیازی به افتتاح حساب بانکی و تامین 35% از سرمایه اولیه را ندارند. اما باید تمام سهم الشرکه ( نقدی یا غیرنقدی) در همان ابتدا تادیه شود. مسئولیت مدیران در شرکت با مسئولیت محدود به همان میزان سرمایه ای است که وارد می کنند و در اساسنامه شرکت قید می شود.

جالب است بدانید که معمولا شرکت با مسئولیت محدود میان افرادی تشکیل می شود که با هم روابط دوستانه یا خانوادگی دارند و یا به هر دلیلی میان آن ها روابط مالی وجود دارد. طبق این موضوع باید گفت که شرکت های با مسئولیت محدود جزو شرکت های تجاری محسوب شده که موضوع فعالیت آن ها می تواند بسیار متنوع باشد.

طبق ماده 94 قانون تجارت، این شرکت ها میان 2 یا چند نفر برای انجام امور تجاری تشکیل می شود و هر کدام از سهامداران سهم الشرکه ای را در اختیار دارند که بر اساس میزان آورده آن ها ( نقدی یا غیرنقدی) می باشد. سرمایه شرکت با مسئولیت محدود به قطعات سهام تبدیل نمی شود و انتقال سهم الشرکه فرآیند دشوارتری نسبت به شرکت سهامی دارد.

ساختار هیئت مدیره از چه افرادی تشکیل می‌شود؟

بعد از ثبت شرکت مسئولیت محدود ، هیئت مدیره تشکیل می شود. ساختار این هیئت به صورتی است که افراد آن به عنوان نماینده شرکت درنظر گرفته می شوند و می توانند در امور جاری شرکت اقدامات لازم را انجام دهند. نکته مهمی که باید مدنظر قرار دهید این است که طول عمر یک شرکت و میزان سودآوری آن ارتباط مستقیمی به افراد هیئت مدیره دارد. به همین دلیل باید در انتخاب آن ها درایت به خرج داد تا منفعت آن به شرکا برسد.

مسئولیت مدیران شرکت با مسئولیت محدود به تصمیماتی که اخذ می کنند نیز بستگی دارد. به طور مثال تصمیماتی از جمله تغییر نوع شرکت، انحلال و …. بر عهده این هیئت است. اگر هر کدام از اعضای هیئت مدیره متوجه شوند که ادامه حیات شرکت به ضرر شرکاست و شرکت در مرحله زیان دهی به سر می برد، موظف هستند این موضوع را به شرکا اطلاع دهند و درخواست انحلال شرکت را از مجمع عمومی خواستار شوند. زیرا هیئت مدیره مسئول هستند تا منافع شرکا را حفظ کنند.

شرایط عضویت در هیئت مدیره شرکت مسئولیت محدود

هئیت مدیره از اعضایی تشکیل می شود که سیاست گذاری های کلان شرکت را بر عهده دارند. طبق ماده 104 قانون تجارت، شرکت با مسئولیت محدود باید یک یا چند نفر مدیر موظف یا غیرموظف که می تواند از میان شرکا یا خارج از آن ها باشد مدیریت شود. مدت تصدی آن ها نیز می تواند محدود یا نامحدود باشد. علاوه بر آن در ماده 105 همین قانون اشاره شده که مدیران شرکت تمام اختیارات لازم برای مدیریت و نمایندگی شرکت را خواهند داشت. مگر آنکه در اساسنامه شرکت چیزی جز آن مقرر شده باشد.

ویژگی های انتخاب اعضای هیئت مدیره

هر کدام از اعضای هیئت مدیره باید انتخاب و مشخص شوند و اطلاعات آن ها در اساسنامه شرکت درج شود. برای ایجاد هر نوع تغییر، باید اقدام به ثبت تغییرات کرد. اعضای هیئت مدیره شرکت مسئولیت محدود حداقل 2 نفر می باشد اما هیچ محدودیتی برای حداکثر آن درنظر گرفته نشده است و یک شرکت می تواند تعداد زیادی عضو در این هیئت داشته باشد. قطعا در این شرایط مسئولیت اعضای هیئت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود نیز افزایش پیدا می کند.

اگر بخواهیم مسئولیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود را مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم که آن ها وظیفه انتخاب هیئت مدیره را بر عهده دارند. شرکا یا موسسین شرکت در مجمع عمومی، انتخاب هیئت مدیره را انجام می دهند. این هیئت نیز با تصویب اعضایش، می تواند قسمتی یا همه اختیارات را به مدیر عامل واگذار کند. در این شرکت حداقل یک نفر به عنوان رئیس هیئت مدیره و یک نفر به عنوان مدیر عامل منصوب می شوند.

لازم به ذکر است که یک فرد می تواند به طور همزمان هم رئیس هیئت مدیره باشد و هم مدیرعامل! اما این موضوع باید ابتدا به تصویب سهامداران برسد و سپس اجرایی شود. به دلیل اهمیت زیادی که نقش هیئت مدیره در شرکت دارد، محدودیت هایی برای انتصاب اعضای آن در نظر گرفته شده است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اعضای هیئت مدیره می توانند موظف ( حقوق بگیر) یا غیرموظف ( بدون حقوق) باشند.
  • اعضای هیئت مدیره قابل عزل هستند و عزل آن ها توسط مجمع عموی انجام خواهد شد.
  • زمان تصدی اعضای این هیئت، به طور پیش فرض نامحدود است.
  • بعد از پایان تصدی اعضای هیئت مدیره، انتخاب مجدد اعضا بلامانع خواهد بود.

برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود با ما تماس بگیرید...

کارشناسان ما منتظر پاسخگویی به شما هستند.

استثنائات هیئت مدیره شرکت مسئولیت محدود

تا اینجای مطلب به خوبی با مسئولیت اعضای هیئت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود آشنا شدیم. اما سوالی که در این بخش مطرح می شود این است که چه کسانی نمی توانند عضو هیئت مدیره باشند؟

  • کسانی که کمتر از 18 سال سن دارند.
  • کسانی که به دلیل ارتکا به جرم یا جنایت از حقوق اجتماعی محروم شده اند.
  • کسانی که ورشکسته شده اند.

تمام کسانی که به عضویت هیئت مدیره در می آیند به تقاضای ذینفعان و حکم دادگاه می توانند از این سمت برکنار شوند.

اختیارات خاص هیئت مدیره در شرکت مسئولیت محدود

از اختیارات و مسئولیت اعضای هیئت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود می توان به امکان نصب یا عزل رئیس و نایب رئیس هیئت اشاره کرد. علاوه بر آن نصب یا عزل مدیرعامل شرکت نیز بر عهده این هیت می باشد. در ادامه به سایر اختیارات اشاره می کنیم:

  • اخذ تصمیمات لازم به منظور مدیریت صحیح
  • دعوت مجامع عمومی در مناسب های مختلف
  • تنظیم صورتحساب های شرکت و ارائه آن ها به مجمع عمومی و بازرسین
  • تعیین حق الزحمع مدیر عامل و اختیارات متفرقه
  • اختیار تحصیل اعتبار از بانک ها و موسسات مالی
  • اختیار دریافت وام و تعیین میزان وجه و شرایط مربوطه
  • تعیین تکلیف حق امضای اعضای راجع به اسناد تجاری و سایر اوراق
  • اختیار انعقاد قراردادهای مختلف در راستای امور شرکت
  • پیگیری حقوقی و اقامه دعاوی و اخذ تصمیماتی از جمله صلح، سازش و ….

وظایف هیئت مدیره در شرکت مسئولیت محدود

  • انتخاب شخص مناسب برای منصوب کردن در جایگاه مدیر عامل
  • نظارت بر عملکرد شرکت و مدیران آن
  • برنامه ریزی برای فعالیت بهتر مدیران در راستای رشد آن ها
  • برنامه ریزی به منظور فعالیت های سالانه و بودجه بندی با توجه به گزارش های دریافتی
  • بررسی گزارش های دریافتی
  • برگزاری جلسات با مدیران راجع به مسائل مهم

علاوه بر موارد فوق باید به این نکته اشاره کنیم که از وظایف و مسئولیت اعضای هیئت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود رعایت مسائل اخلاقی در شرکت است. قطعا در هر شرکتی که مسائل اخلاقی زیرپا گذاشته شود، زوال شرکت آغاز می شود و به هیچ عنوان نمی توان به آینده آن امیدوار بود. به همین دلیل بسیار مهم است که در انتخاب اعضای هیئت مدیره از سوی شرکا دقت شود.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات