مسئولیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود
با ما در تماس باشید
فهرست مطالب

مسئولیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود

مسئولیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود شامل حق نظارت بر امور شرکت می باشد. همچنین دارا بودن حق رای به منظور نصب یا عزل مدیر از دیگر مسئولیت های اعضای شرکت با مسئولیت محدود می باشد. در این مطلب قصد داریم با بررسی مسئولیت هر کدام از شرکا در این شرکت، به شما کمک کنیم تا برنامه ریزی بهتری برای پیشرفت امور شرکت انجام دهید و به اهداف مالی و تجاری خود برسید.

جایگاه شریک در شرکت مسئولیت محدود

مسئولیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود به میزان آورده آن هاست. اگر مطالب قبلی وب سایت ما را مطالعه کرده باشید به خوبی می دانید که ساختار شرکت مسئولیت محدود، نحوه ثبت و مدیریت آن آسان تر از شرکت های سهامی است. این شرکت ها که میان دو یا چند نفر برای انجام امور تجاری تشکیل می شود دارای سرمایه ای است که از سوی شرکا یا اعضا تامین می شود. این میزان از سرمایه در هنگام ثبت شرکت مسئولیت محدود تامین می شود که می تواند به طور نقدی یا غیرنقدی باشد. هر کدام از شرکا صرفا به میزان آورده خود در برابر شرکت مسئول هستند و این ساختار مهم ترین عامل در نامگذاری این شرکت می باشد.

 

طبق قوانینی که برای شرکت با مسئولیت محدود تعیین شده باید گفت که حداقل تعداد افراد برای ثبت این شرکت 2 نفر است اما هیچ عددی به عنوان حداکثر تعداد شرکا در این قانون تعیین نشده است. لازم به ذکر است که اگر تعداد شرکا بیشتر از 12 نفر باشد باید فردی به عنوان بازرس تعیین شود.

مسئولیت شرکا در شرکت هایی با مسئولیت محدود

حقوق شرکا در شرکت مسئولیت محدود

برای اعمال تصمیماتی که از سوی شرکا گرفته می شود باید رای گیری اتفاق بیفتد و تعداد مشخصی از آرا اخذ شود. تمام مواردی که در ادامه ذکر می شوند جزو حقوق و مسئولیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود به شمار می روند:

تغییر تابعیت شرکت

اقامتگاه تعیین کننده تابعیت شرکت است. در واقع تابعیت شرکت از طریق مراجعه به اقامتگاه آن تعیین می شود. در صورتی که یک شرکت در ابتدا تابعیت ایرانی داشت اما اکنون می خواهد آن را تغییر دهد نیاز به تصمیم شرکا دارد. اگر شرکا موافقت نکنند و آرای لازم به منظور اعمال این تصمیم اخذ نشود، امکان تغییر تابعیت وجود نخواهد داشت. لازم به ذکر است که تغییر تابعیت موجب از دست دادن حمایت های قانونی می شود. به طور مثال اگر شرکت تابعیت ایرانی داشت از حمایت های دولتی ایران برخوردار می شود. اما اگر تابعیت خود را به یک کشور دیگر تغییر داد از حمایت دولت ایران خارج می شود و به حمایت دولت جدید درخواهد آمد.

تغییر قالب شرکت

همان طور که می دانید یک شرکت می تواند قالب خود را تغییر دهد. اگر شرکت مسئولیت محدود بخواهد به یک شرکت سهامی تبدیل شود منع قانونی ندارد اما باید آرای شرکا در این خصوص اتخاذ شود. جالب است بدانید که گاهی اوقات تغییر قالب یک شرکت، از انحلال آن جلوگیری می کند. فراموش نکنید که مسئولیت اعضای هیئت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود این است که تا حد امکان عملکرد مناسبی در اداره شرکت داشته باشند و بتوانند از بروز مشکلاتی مانند انحلال، خسارات مالی و …. جلوگیری کنند.

حق خروج جانشین شریک بعد از فوت شریک اصلی

در خصوص مسئولیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود باید بگوییم که اگر یکی از شرکا فوت کند، ادامه حیات شرکت به رضایت سایر شرکا و فردی که قائم مقام فرد متوفی می باشد بستگی خواهد داشت و شرکا می توانند در این باره نظر و رای خود را به مدت یکماه بعد از فوت اعلام کنند. در صورتی که بعد از گذشت یکماه، شاهد سکوت افراد مذکور بودیم، به معنای رضایت آن ها برای ادامه حیات شرکت است.

نظارت بر اداره شرکت‌

شرکای شرکت مسئولیت محدود می توانند درخواست نصب یا عزل یک مدیر را داشته باشند. اگر شرکا متوجه شوند که یک مدیر نمی تواند عملکرد مناسبی از خود ارائه دهد و صرفا باعث بروز خسارات مالی به شرکت می شود می توانند از طریق روش های متعدد از جمله دادگاه او را عزل کنند. لازم به ذکر است که عزل مدیر از طریق دادگاه زمانی قابل انجام است که تعدادی از شرکا از عملکرد مدیر راضی و تعدادی دیگر ناراضی هستند. در صورتی که همه شرکا ناراضی باشند نیازی به اقدام از طریق دادگاه نیست و به اتفاق آرا می توان مدیر را عزل کرد.

برای ثبت شرکت مسئولیت محدود با ما تماس بگیرید...

کارشناسان ما منتظر پاسخگویی به شما هستند.

تقسیم سود و زیان شرکت

قطعا هر کدام از شرکا نسبت به سهم الشرکه خود، در سود و زیان شرکت سهیم هستند. نکته ای که می تواند حائز اهمیت باشد این است که مقرر کردن سود و زیان شرکت می تواند به روش های گوناگونی انجام شود و در این خصوص آزادی وجود دارد. اما چند موضوع مهم وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • اختصاص دادن تمام سود شرکت به یکی از شرکا ممنوع است و این امر برخلاف ذات عقد شرکت می باشد.
  • سهامداران نمی توانند یکی از شرکا را کاملا از کسب سود منع کنند. اگر این شرط در اساسنامه شرکت قید شود باز هم حائز اهمیت نیست و می توان آن را نادیده گرفت.
  • سهامداران نمی توانند در صورت مشاهده ضرر در شرکت، یک یا چند شریک را از تحمل ضرر معاف کنند. اگر این شرط در اساسنامه شرکت قید شود باز هم حائز اهمیت نیست و می توان آن را نادیده گرفت.

تعیین مدیر یا مدیران شرکت

تعیین مدیر یا مدیران از مسئولیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود می باشد. مدیر یا مدیران می توانند از میان اعضای شرکت یا خارج از آن انتخاب شوند. لازم به ذکر است که مسئولیت مدیرعامل در شرکت با مسئولیت محدود بسیار حائز اهمیت است و می تواند بر سرنوشت یک شرکت تاثیر منفی یا مثبت بگذارد.

تغییر اساسنامه

اساسنامه همان قراردادی است که بیانگر قوانین و مقررات شرکت، نحوه مدیریت، موضوع فعالیت، مدت فعالیت و … می باشد. این قرارداد که با همفکر شرکا و پذیرش آن ها نوشته می شود با اتفاق آرای آن ها نیز قابل تغییر است.

فسخ شرکت

شرکای شرکت مسئولیت محدود این حق را دارند که اقدام به فسخ شرکت کنند. اما فسخ نباید با هدف ضرر رساندن به شرکت باشد. تقاضای فسخ باید حداقل 6 ماه قبل از آن به طور کتبی به شرکا اعلام شود. در غیر این صورت تقاضا قابل پذیرش نخواهد بود.

استثنائات مسئولیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود

مسئولیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود صرفا به میزان آورده آن هاست. اما در این خصوص استثنائاتی نیز وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • اگر در نام شرکت عبارت ” مسئولیت محدود” قید نشود، شرکت تضامنی محسوب شده و هر کدام از شرکا در برابر تمام بدهی های شرکت مسئول شناخته خواهند شد.
  • قید کردن نام یک یا چند نفر از شرکا در نام شرکت ممنوع است. در صورت عدم توجه به این قانون، شرکت تضامنی محسوب می شود و شخص یا اشخاصی که نام آن ها در نام شرکت قید شده مسئول پرداخت تمام دیون و بدهی ها خواهند بود.
  • شرکا بر اساس قیمتی که برای سهم الشرکه های غیرنقدی تعیین شده، در برابر اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی خواهند داشت.
  • شرکت مسئولیت محدود بدون آورده نقدی یا مشخص نکردن مبلغ آورده های غیرنقدی و ذکر نکردن مبلغ تقویم شده باطل تلقی می شود.

در نهایت باید به این موضوع اشاره کرد که نحوه مدیریت شرکت با مسئولیت محدود آسان تر از شرکت سهامی خاص و عام می باشد. اما به شرط آنکه با نکات و قوانین مربوط به آن آشنا باشید. قطعا انتخاب شرکای مناسب و تشکیل هیئت مدیره کاربلد، راز موفقیت شرکت محسوب خواهد شد.

لطفا امتیاز بدهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات