برای اشخاص حقیقی و حقوقی، وزارت صنعت و معدن می باشد. در سال های گذشته افراد می توانستند این کارت را از طریق شعب اتاق بازرگانی تحویل بگیرند. اما امروزه مرجع صدور کارت بازرگانی وزارت صنعت و معدن می باشد. در مطلب پیش رو تلاش داریم تا این موضوع را از جوانب مختلف مورد ارزیابی قرار دهیم تا به سوالات احتمالی شما نیز پاسخ دهیم.
کارت بازرگانی چیست و چه کاربردی دارد؟
مرجع صدور کارت بازرگانی وزارت صنعت و معدن می باشد. اما قبل از آنکه اقدامات لازم برای دریافت این کارت را انجام دهید باید بدانید که منظور از کارت بازرگانی چیست و دریافت آن چه مزایایی برای شما دارد؟ به زبان ساده و عامیانه باید بگوییم که کارت بازرگانی نوعی شناسنامه یا مجوز است که به دارنده آن هویت تجاری می بخشد. در واقع او با داشتن یک شخصیت تجاری می تواند اقدام به انجام فعالیت های اقتصادی در سطح بین المللی کرده و واردات و صادرات کالا را انجام دهد. هیچ کدام از اشخاص حقیقی و حقوقی نمی توانند بدون دریافت کارت بازرگانی اقدام به واردات و صادرات کنند. در غیر این صورت کالای آن ها قاچاق شناخته خواهد شد. مهم ترین کاربردهای کارت بازرگانی به شرح می باشند:
- امکان واردات کالا از مناطق آزاد
- امکان حق العمل کاری در گمرک
- ثبت سفارش یا ترخیص کالا
- صادرات و واردات تمام کالاهای مجاز
نحوه دریافت کارت بازرگانی از مراجع مربوطه
در حال حاضر دریافت کارت بازرگانی همانند بسیاری از امور دیگر به صورت الکترونیکی انجام می شود. بدین منظور باید به سامانه ntsw.ir مراجعه کنید و مراحل زیر را طی کنید:
- در صورتی که در سامانه ir ثبت نام نکرده اید ابتدا ثبت نام خود را انجام دهید.
- برای ورود به سامانه نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید تا به حساب کاربری خود دسترسی پیدا کنید.
- نقش خود را انتخاب کنید.
- از منوی موجود در سامانه گزینه درخواست صدور را انتخاب کنید.
- بعد از طی کردن مراحل فوق باید به سامانه iccima.ir مراجعه کنید. این سامانه مخصوص کارت بازرگانی هوشمند است که بعد از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، می توانید ادامه مراحل را برای ثبت درخواست کارت بازرگانی طی کنید.
- بعد از آنکه فرم ثبت نام را تکمیل کردید، درخواست شما به مرجع صدور کارت بازرگانی استان ارسال و مورد بررسی قرار می گیرد. در صورتی که وزارت صنعت و معدن پرونده شما را تایید کرد، به منظور بررسی به اتاق بازرگانی ارسال می شود و مجددا نیاز به تایید دارد.
بعد از تایید وزارت صنعت و معدن و اتاق بازرگانی کارت بازرگانی شما صادر خواهد شد.
برای دریافت کارت بازرگانی با ما تماس بگیرید...
کارشناسان ما منتظر پاسخگویی به شما هستند.
نقش اتاق بازرگانی در صدور کارت بازرگانی
طبق آئین نامه اتاق ایران، صدور کارت عضویت اتاق بازرگانی به منظور تکمیل مدارک برای صدور کارت بازرگانی ضروری است. این اتاق به منظور ایجاد همکاری و هماهنگی میان صاحبین صنایع، معادن و بازرگانان تاسیس شده و می توان آن را یک موسسه غیر انتفاعی و دارای شخصیت حقوقی و مستقل از نظر مالی درنظر گرفت.
تفاوت صدور کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی
تفاوتی که مرجع صدور کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی در نظر گرفته، شرایط و مدارک موردنیاز هر کدام از آن ها می باشد. اما تفاوت های دیگری نیز وجود دارد که راجع به مالکیت، مسئولیت و …. می باشد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
- مسئولیت: هنگامی که کارت بازرگانی برای شخص حقیقی صادر می شود به این معناست که مسئولیت های احتمالی تنها بر عهده یک نفر است و در صورت بدهکار شدن، دارایی های شخصی او مورد تعقیب قرار می گیرند. اما با صدور کارت بازرگانی حقیقی، تمام مسئولیت ها بر عهده شرکت می باشد.
- شرایط دریافت: شرایط گرفتن کارت بازرگانی برای افراد حقیقی این است که باید مدارک موردنظر را ارائه کنند و پس از دریافت کارت، فعالیت خود را به طور انفرادی انجام دهند. اما برای دریافت کارت بازرگانی حقوقی باید مدارک شرکت و مدیرعامل ارائه شود.
- مالیات: اشخاص حقیقی بعد از دریافت کارت بازرگانی، بر اساس میزان درآمد خود مالیات پرداخت می کنند و بدیهی است که میزان آن به طور پلکانی محاسبه می شود. اما اشخاص حقوقی 25% از میزان درآمدشان را به عنوان مالیات پرداخت می کنند.
لازم به ذکر است که هر دو کارت بازرگانی معتبر هستند و در این خصوص تفاوت خاصی میان حقیقی یا حقوقی بودن کارت بازرگانی وجود ندارد.
مدت اعتبار کارت بازرگانی و شرایط تمدید آن
مرجع صدور کارت بازرگانی این کارت ها را با اعتبار 1 الی 5 سال صادر می کند. کسانی که برای اولین بار کارت را دریافت می کنند اعتبار آن 1 ساله خواهد بود. برای بار اول و دوم به مدت یکساله تمدید می شود و بعد از سه دوره، می توان آن را با اعتبار 2 تا 3 سال تمدید کرد. همچنین کسانی که 9 سال از داشتن کارت آن ها می گذرد می توانند آن را به مدت حداکثر 5 سال تمدید کنند و از مزایای آن بهره مند شوند.
کسانی که می خواهند کارت بازرگانی خود را تمدید کنند باید با اصل کارت بازرگانی به دفتر صنعت و معدن و اتاق بازرگانی مراجعه کرده و اصل کارت بازرگانی را تحویل دهند. شرایط تمدید به شرح زیر می باشد:
- ارائه مدرک دال بر فعالیت تجاری در هنگام داشتن کارت بازرگانی
- ارائه تاییدیه از صنف مربوطه
- دریافت مجوز از وزارت صنعت و معدن دال بر عدم وجود مشکل برای تمدید کارت
- تایید دو نفر از اعضای هیئت مدیره اتاق بازرگانی
- ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه ملک تجاری مربوطه
چه کسانی صلاحیت دریافت کارت بازرگانی را دارند؟
اشخاص حقیقی
- حداقل سن 24 سال
- تعیین محل کسب و کار
- آشنایی کامل با قوانین گمرکی
- داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با 3 سال سابقه کاری مرتبط
- عدم استخدام در سازمان های دولتی
- ثبات کردن تمکن مالی برای فعالیت در حوزه موردنظر
- ارائه تعهد کتبی به منظور عدم سوء استفاده غیرقانونی از کارت بازرگانی
- ارائه تعهد کتبی به منظور پیروی از سیاست های تجاری
- برخورداری از صلاحیت اجتماعی، اخلاقی، اقتصادی و عدم سوء پیشینه
اشخاص حقوقی
- ثبت کردن شرکت داشتن پرونده مالیاتی، اظهارنامه مالیاتی و کد اقتصادی
- داشتن محل زندگی و کار موردتایید
- ثابت کردن عدم ورشکستگی
- داشتن سابقه کافی در حوزه موردنظر
- داشتن حساب جاری به مبلغ 200 میلیون تومان
نقش وزارت صنعت، معدن و تجارت در صدور کارت بازرگانی
همان طور که قبلا اشاره کردیم در سال های گذشته مرجع صدور کارت بازرگانی ، اتاق بازرگانی بود. اما امروزه به دلیل اهمیت وافری که در این حوزه شاهد هستیم، مسئولیت صدور این کارت بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت می باشد. اما نمی توان اهمیت همکاری اتاق بازرگانی با این وزارت را نادیده گرفت. یکی از مهم ترین مدارکی که برای صدور کارت بازرگانی موردنیاز است، عضویت در اتاق بازرگانی می باشد.
قطعا سختگیری ها و قوانینی که از سوی مرجع صدور کارت بازرگانی اعمال می شود به این دلیل است که کارت مذکور برای کسانی صادر شود که از صلاحیت های لازم برخوردار هستند. در صورتی که برای نخستین بار است قصد دریافت این کارت را دارید و می خواهید که فرآیندهای موردنظر سریع تر طی شوند پیشنهاد می کنیم با کارشناسان شرکت ما مشورت کنید.