دریافت کد مالیاتی برای کارتخوان
با ما در تماس باشید
فهرست مطالب

مدارک لازم برای ثبت شرکت

برای ثبت یک شرکت در ایران ارائه مدارک لازم و تکمیل مستندات مهم است. مدارک ثبت شرکت شامل اسناد مختلفی است که برای تاسیس شرکت باید به مراجع قانونی ارسال میشوند. این مدارک شامل مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره، اساسنامه و اظهارنامه ثبت شرکت ها است و باید به دقت تکمیل و به مراجع ذی‌صلاح ارائه گردد. علاوه بر این، مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت به نوع شرکت و فعالیت آن بستگی دارد. بنابراین، آگاهی از مدارک جهت ثبت شرکت و نحوه تکمیل آن‌ها برای ثبت شرکت‌ها و تأسیس شرکت‌های مختلف ضروری است. مدارک ثبت شرکت در ایران گام‌های اولیه برای شروع فعالیت‌های تجاری در این کشور است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدارک لازم برای ثبت شرکت تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

برای ثبت شرکت چه مدارکی لازم است؟

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت بسته به نوع شرکت تجاری انتخابی شما متفاوت است. طبق نوع شرکت شما مدارک مورد نیاز نیز تغییر خواهد کرد. بنابراین، اگر قصد دارید یک شرکت یا موسسه تأسیس کنید، باید علاوه بر آگاهی از مدارک ثبت شرکت، اطلاعات کاملی از شرایط ثبت شرکت در ایران نیز داشته باشید. به همین منظور، مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت را به تفکیک بررسی خواهیم کرد.

مدارک ثبت شرکت‌های تجاری طبق قانون تجارت، شرکت‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند و هر کدام ویژگی‌ها و شرایط ثبت خاص خود را دارند. این شرکتها شامل شرکت‌های سهامی عام و خاص، شرکت‌های با مسئولیت محدود، تعاونی‌های تولید و مصرف، شرکت‌های نسبی، مختلط سهامی و غیر سهامی هستند. به همین دلیل، مدارک لازم برای ثبت شرکت‌ها با یکدیگر تفاوت دارد.

مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص

مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی عام

مدارک لازم برای ثبت موسسه غیر تجاری

مدارک لازم برای ثبت شرکت تعاونی

شرایط ثبت شرکت

برای تاسیس یک شرکت در ایران و استفاده از مزایای آن طی کردن مراحل ثبت شرکت الزامی است. با توجه به روند غیرحضوری ثبت شرکت‌ها، متقاضیان از طریق سامانه‌های الکترونیکی شرکت خود را ثبت میکنند. پیش از آغاز این فرآیند افراد باید شرایط اولیه ثبت شرکت را داشته باشند. این شرایط شامل ثبت‌نام در سامانه ثنا، دارا بودن امضای الکترونیکی، تابعیت ایرانی، عدم سوء پیشینه کیفری، داشتن آدرس دقیق شرکت همراه با کد پستی معتبر و سیم‌کارت به نام شخص متقاضی است. با داشتن این مدارک و فرمهای ثبت شرکت متقاضیان با اطمینان بیشتری مراحل ثبت شرکت خود را آغاز کنند.

شرایط ثبت شرکت

توضیح هر مرحله

ثبت‌نام در سامانه ثنا و ثبت شرکت در سامانه ثنا

ثبت‌نام در سامانه ثنا برای انجام فرآیندهای قانونی ثبت شرکت ضروری است.

امضای الکترونیکی

دریافت و استفاده از امضای الکترونیکی معتبر برای انجام امور ثبت شرکت الزامی است.

تابعیت ایرانی

متقاضی باید تابعیت ایرانی داشته باشد. در صورتی که شرکای خارجی وجود داشته باشند، شرایط خاصی خواهد بود.

عدم سوء پیشینه

متقاضیان باید فاقد سوء پیشینه قضائی باشند.

آدرس و کد پستی معتبر

شرکت باید دارای آدرس فیزیکی معتبر و کد پستی رسمی باشد.

سیم‌کارت به نام شخص متقاضی

متقاضی باید سیم‌کارت به نام خود داشته باشد و برای دریافت کدهای تاییدیه استفاده کند.

برای ثبت شرکت چه مدرک تحصیلی لازم است؟ در ثبت قانونی شرکت‌ها در ایران، به طور معمول نیازی به ارائه مدارک تحصیلی وجود ندارد، اما برای فعالیت در برخی حوزه‌ها و دریافت مجوزهای خاص، داشتن مدارک تحصیلی مرتبط ضروری است. به عنوان مثال، در شرکت‌های مهندسی، حداقل یکی از شرکا باید مدرک دانشگاهی مرتبط (مانند لیسانس) داشته باشد. موسسه ثبت درخشان می‌تواند در این زمینه شما را راهنمایی کرده و در صورتی که نیاز به مدارک تحصیلی برای دریافت مجوزهای ویژه باشد، به شما کمک کند تا تمامی مدارک مورد نیاز را به درستی تهیه و ارائه نمایید.

مراحل ثبت شرکت

ثبت شرکت یک فرآیند اداری پیچیده است و نیاز به طی مراحلی مشخص و ارائه مدارک مختلف دارد. در این مراحل، اطلاعات و مستندات لازم از طریق سامانه ثبت شرکت‌ها بین شما و این سامانه رد و بدل می‌شود. این مراحل زمان‌بر و پیچیده است، اما در صورتی که بخواهید روند ثبت شرکت خود را به سادگی طی کنید، از مشاوران متخصص برای انجام این کار کمک بگیرید. این مشاوران مراحل مختلف ثبت شرکت را برای شما انجام مبدهند.

  • گام اول: تکمیل فرم اطلاعات شخصی

در اولین مرحله از ثبت شرکت آنلاین، پس از ورود به سامانه ثبت شرکت‌ها (http://irsherkat.ssaa.ir)، شما باید به بخش پذیرش درخواست ثبت شرکت بروید و فرم اطلاعات شخصی خود را تکمیل کنید. در این فرم، ابتدا باید اطلاعات مربوط به متقاضی ثبت شرکت وارد شود. در این بخش، نام فردی که قصد ثبت شرکت را دارد باید درج گردد. این گام، اولین مرحله از فرایند ثبت شرکت است و باید به دقت انجام شود.

  • گام دوم: انتخاب نوع و اسم شرکت

پس از تکمیل اطلاعات شخصی گام بعدی انتخاب نوع شرکت و نام آن است. شما باید ابتدا نوع شرکت خود را انتخاب کنید و سپس پنج نام پیشنهادی برای شرکت خود وارد نمایید. این اسامی باید ریشه فارسی داشته باشند و با شئونات اسلامی تطابق داشته باشند. همچنین نباید تکراری باشند. در این مرحله، پس از انتخاب نام، باید هزینه ثبت نام را پرداخت کرده و فیش واریزی را به همراه سایر مدارک به سازمان ثبت اسناد تحویل دهید.

  • گام سوم: انتخاب موضوع فعالیت و مجوزها

در این مرحله شما باید نوع فعالیت شرکت و وضعیت مجوزهای مورد نیاز را تعیین کنید. در فرم مربوطه، باید مشخص کنید که فعالیت شرکت محدود است یا نامحدود و در صورتی که نیاز به توضیحات بیشتری باشد، باید اطلاعات تکمیلی را وارد نمایید. این اطلاعات بر اساس نوع فعالیت شرکت و شرایط آن تنظیم می‌شود.

  • گام چهارم: تکمیل مشخصات شرکت

در این مرحله شما باید اطلاعات مربوط به مرکز اصلی شرکت خود را وارد کنید. این اطلاعات شامل کد پستی، شماره تلفن، نشانی مرکز اصلی، فکس، سایت اینترنتی و پست الکترونیکی است. این اطلاعات به‌طور کامل باید وارد شود تا در ثبت شرکت هیچ نقصی وجود نداشته باشد. این گام مرحله‌ای مهم در روند ثبت شرکت است.

  • گام پنجم: انتخاب نوع و مقدار سرمایه

در این گام شما باید نوع سرمایه خود را مشخص کنید و افتتاح حساب بانکی برای ثبت شرکت است. سرمایه نقدی یا غیر نقدی است و شما باید تعیین کنید که سهام شرکت با نام باشد یا بی‌نام. همچنین، باید ارزش ریالی هر سهم مشخص شود. میزان سرمایه ثبت شرکت ارتباط مستقیم با هزینه‌های آن دارد، زیرا مالیات ثبت شرکت بر اساس سرمایه تعیین می‌شود. بنابراین، افزایش سرمایه، به معنای افزایش هزینه‌های مالیاتی خواهد بود.

  • گام ششم: تکمیل اطلاعات شخصی (حقیقی یا حقوقی)

در این مرحله شما باید اطلاعات مربوط به اشخاصی که در شرکت مسئولیت دارند، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی را وارد کنید. اطلاعات شامل نام، تابعیت، شناسه ملی و سایر جزئیات خواهد بود. همچنین، در صورتی که اشخاص حقوقی در شرکت دخیل هستند، باید اطلاعات مربوط به آن‌ها نیز وارد شود.

  • گام هفتم: ثبت اطلاعات

در این گام پس از وارد کردن اطلاعات لازم، باید این اطلاعات را ثبت کنید. گزینه‌های ثبت اطلاعات، حذف و انصراف در دسترس هستند و به شما کمک کرده که اطلاعات را ذخیره یا حذف کنید. پس از ثبت اطلاعات به مرحله بعدی بروید و ادامه فرآیند ثبت شرکت را تکمیل کنید.

  • گام هشتم: مشخص کردن سمت شخص در شرکت

در این مرحله شما باید سمت شخص در شرکت یا موسسه را تعیین کنید. این سمت مدیرعامل، رئیس هیئت مدیره یا هر سمت دیگری است. همچنین، باید تاریخ شروع و پایان اعتبار سمت تعیین شود. در این قسمت، وضعیت حق امضا نیز مشخص می‌شود که فرد در شرکت حق امضا دارد یا خیر.

  • گام نهم: ثبت شعب شرکت

اگر شرکت شما نیاز به تاسیس شعبه داشته باشد، باید اطلاعات مربوط به شعبه‌ها را در این مرحله وارد کنید. همچنین در این صفحه باید سمت شخص مسئول در شعبه و مدت تصدی آن را مشخص کنید. پس از این مرحله، اطلاعات مربوط به روزنامه و سال مالی شرکت نیز باید وارد شود.

  • گام دهم: تکمیل اظهارنامه و اساسنامه

در این مرحله، شما باید اظهارنامه شرکت خود را تکمیل کرده و آن را همراه با اساسنامه بارگذاری کنید. اساسنامه و شرکت‌نامه‌ها فرم‌های پیش‌فرضی دارند که باید آن‌ها را تکمیل کنید. همچنین، شما قوانین خاص خود را به اساسنامه اضافه کنید. پس از تکمیل و تایید اساسنامه، کپی برابر اصل آن باید به سامانه بارگذاری شود.

  • گام یازدهم: تکمیل مدارک ثبت شرکت

در این مرحله، باید تمامی مدارک مربوط به ثبت شرکت خود را تکمیل و ارسال کنید. سامانه به‌طور خودکار مدارک مورد نیاز را بر اساس نوع شرکت نشان خواهد داد. پس از ارسال مدارک، شما وضعیت ثبت شرکت را از طریق سامانه پیگیری کنید و از نتایج درخواست خود مطلع شوید.

  • گام آخر: مطلع شدن از وضعیت ثبت شرکت

در آخرین گام، پس از تکمیل فرم‌ها و ارسال مدارک، وضعیت ثبت شرکت بررسی می‌شود. در صورتی که صورتجلسه شما دارای نقص باشد، باید آن را اصلاح کنید. در صورتی که صورتجلسه تایید شود، آگهی ثبت شرکت در روزنامه منتشر شده و شرکت شما به‌طور رسمی ثبت می‌شود.

  • آگهی تاسیس شرکت

پس از تکمیل تمامی مراحل، آگهی تاسیس شرکت منتشر می‌شود. این آگهی باید در مجله رسمی منتشر شود و اطلاعات مربوط به شرکت در آن درج گردد. انتشار آگهی در این مرحله به‌عنوان آخرین گام از فرآیند ثبت شرکت انجام می‌شود.

همین الان مشاوره بگیر...

کارشناسان ما منتظر پاسخگویی به شما هستند.

نحوه تنظیم اظهارنامه ثبت شرکت چگونه است؟

ثبت شرکت با هدف انجام فعالیت‌های تجاری انجام می‌شود و برای این کار مدارک مختلفی مورد نیاز است. یکی از این مدارک، اظهارنامه ثبت شرکت است و برای شرکت‌های سهامی خاص و عام ضروری است. بر اساس قوانین، سایر انواع شرکت‌های تجاری نیاز به ارسال اظهارنامه ندارند. همچنین، تنظیم اظهارنامه برای شرکت‌های سهامی خاص و عام، تقاضانامه برای شرکت مسئولیت محدود و موسسات غیر تجاری شرایط خاص خود را دارد. افراد و مؤسساتی که قصد ثبت اظهارنامه دارند باید این مدارک را از طریق سامانه ثبت شرکت‌ها ارسال کنند.

اظهارنامه ثبت شرکت سندی است که شرکت را معرفی میکند. این اظهارنامه نوعی تقاضانامه برای تأسیس و ثبت شرکت‌های سهامی است و باید همراه با سایر مدارک ثبت شرکت به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شود. اگر یک شرکت تجاری ثبت نشود، با محدودیت‌هایی روبرو شده و از مزایای قانونی مانند اخذ وام، شرکت در مناقصات و مزایده‌ها محروم می‌شود. به همین دلیل، مؤسسین شرکت باید پس از تأسیس، اقدام به ثبت شرکت خود در مرجع ثبت شرکت‌ها کنند.

تکمیل اظهارنامه یک فرآیند تخصصی است. مشاوران کارشناسان با آشنایی کامل با قوانین و مقررات ثبت شرکت، شما را در این فرآیند راهنمایی میکنند. به همین دلیل قبل از تنظیم اسناد و مدارک، از مشاوره این افراد استفاده کنید تا مطمئن شوید اظهارنامه شما به طور کامل و صحیح تنظیم شده است.

موارد ضروری برای تنظیم اظهارنامه ثبت شرکت

توضیح هر مورد

نام شرکت

نام کامل شرکت که در ثبت رسمی به کار می‌رود.

مشخصات هویتی و اطلاعات اقامتگاه مؤسسین

شامل نام، شماره شناسنامه، کد ملی و آدرس محل سکونت مؤسسین.

موضوع شرکت

نوع فعالیت و هدف اصلی شرکت که در اساسنامه درج می‌شود.

میزان سرمایه شرکت و تفکیک آن

مقدار کل سرمایه شرکت و مشخص کردن سهم‌های نقدی و غیرنقدی.

مبلغ سهامی که مؤسسین متعهد به پرداخت آن شده‌اند

سهام و مبلغ اسمی که مؤسسین مسئولیت پرداخت آن را به عهده دارند.

آدرس مرکز اصلی شرکت و کد پستی

محل اصلی فعالیت شرکت و کد پستی مربوطه.

مشخصات مدیران شرکت

نام، هویت و اطلاعات مدیران اصلی شرکت.

مشخصات مدیرعامل شرکت

اطلاعات کامل مدیرعامل شرکت، در صورت وجود.

مشخصات بازرسان شرکت

نام و مشخصات بازرسان شرکت در صورت تعیین.

نشانی کامل شعب و کدپستی

آدرس شعبات شرکت به همراه کد پستی مربوطه.

اساسنامه شرکت

اساسنامه‌ای که قوانین و مقررات داخلی شرکت را مشخص می‌کند.

انواع شرکت

طبق ماده 20 قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران، شرکت‌های تجاری به هفت نوع تقسیم می‌شوند که هر یک ویژگی‌ها و قوانین خاص خود را دارند:

شرکت سهامی

شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن‌ها است. این شرکت به‌طور کلی یک شرکت بازرگانی محسوب می‌شود، حتی اگر فعالیت‌های آن بازرگانی نباشد. شرکت‌های سهامی به دو نوع تقسیم می‌شوند: شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص. در شرکت‌های سهامی عام، قسمتی از سرمایه از طریق فروش سهام به عموم مردم تأمین می‌شود. شرکت‌های سهامی خاص تمام سرمایه خود را در زمان تأسیس از طرف موسسین تأمین می‌کنند و سهام‌داران آن محدود به تعداد خاصی هستند.

شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای انجام امور تجاری تشکیل می‌شود و مسئولیت هر شریک تنها به میزان سرمایه‌ای که در شرکت دارد محدود است. در این شرکت‌ها، سرمایه به سهام تقسیم نمی‌شود و در اسم شرکت باید عبارت با مسئولیت محدود ذکر شود. این نوع شرکت‌ها برای افرادی مناسب است که شرکای محدودی دارند.

شرکت تضامنی

شرکت تضامنی شرکتی است که در آن شرکا به صورت تضامنی مسئول تمام قروض شرکت هستند. به این معنا که اگر دارایی شرکت برای پرداخت قروض کافی نباشد، هر یک از شرکا به طور فردی مسئول پرداخت تمام بدهی‌ها می‌شود. در نام شرکت باید عبارت شرکت تضامنی ذکر شود و حداقل یک نام از شرکا در آن قید گردد. این نوع شرکت‌ها بیشتر برای افرادی که روابط تجاری نزدیک دارند مناسب است.

شرکت مختلط غیر سهامی

شرکت مختلط غیر سهامی ترکیبی از شرکت‌های سرمایه‌ای و شرکت‌های ضمانتی است. در این نوع شرکت، یک یا چند شریک ضامن وجود دارند که مسئولیت کلیه بدهی‌ها را بر عهده دارند و یک یا چند شریک با مسئولیت محدود که مسئولیت آنها تنها به میزان سرمایه‌ای است که در شرکت گذاشته‌اند. در اسم شرکت باید عبارت شرکت مختلط ذکر شود و حداقل نام یکی از شرکای ضامن در آن قید گردد.

شرکت مختلط سهامی

شرکت مختلط سهامی ترکیبی از شرکت سهامی و شرکت تضامنی است که در آن شرکای سهامی سرمایه خود را به صورت سهام متساوی‌القیمه می‌گذارند و مسئولیت آن‌ها تا میزان سرمایه‌شان محدود است. شریک ضامن، مسئول تمام بدهی‌ها به‌طور نامحدود است.

 

شرکت نسبی

شرکت نسبی شرکتی است که در آن مسئولیت هر شریک به نسبت سرمایه‌ای است که در شرکت گذاشته است. در این نوع شرکت‌ها، دارایی شرکت برای پرداخت قروض کافی نیست، هر شریک مسئولیت پرداخت بدهی‌ها را به میزان سرمایه خود دارد. این نوع شرکت را می‌توان نزدیک‌ترین نوع به شرکت‌های مدنی دانست. تنها تفاوت آن با شرکت‌های مدنی فرض شخصیت حقوقی برای آن است.

شرکت تعاونی تولید و مصرف

شرکت‌های تعاونی به منظور تأمین منافع مشترک اعضای خود در زمینه تولید و مصرف کالاها و خدمات تشکیل می‌شوند. این شرکت‌ها معمولاً برای ارتقاء و حمایت از منافع اقتصادی و اجتماعی اعضای خود ایجاد می‌شوند و اعضای آن در تصمیم‌گیری‌ها نقش دارند. این نوع شرکت‌ها ممکن است برای افراد و گروه‌هایی که به‌دنبال افزایش قدرت خرید یا تولید هستند مفید باشد.

سخن پایانی

برای ثبت شرکت، آماده‌سازی و بررسی دقیق مدارک امری بسیار مهم است. موسسه ثبت درخشان با داشتن تجربه و تخصص در زمینه ثبت انواع شرکت‌ها، مراحل مختلف این فرایند را به صورت حرفه‌ای و دقیق انجام می‌دهد. این موسسه با انجام بررسی‌های دقیق و مشاوره‌های لازم به شما کمک می‌کند تا در مراحل آماده‌سازی و ارائه مدارک، هیچ گونه خطایی نداشته باشید. مدارک لازم برای ثبت هر نوع شرکت بسته به نوع شرکت و شرایط مختلف ممکن است متفاوت باشد.

موسسه ثبت درخشان با بررسی دقیق این مدارک و تطابق آن‌ها با مقررات قانونی فرآیند ثبت شرکت‌ها را برای شما به ساده‌ترین و سریع‌ترین شکل ممکن انجام می‌دهد. این موسسه علاوه بر راهنمایی و آماده‌سازی مدارک، به شما کمک می‌کند تا به‌درستی نوع شرکت (سهامی خاص، مسئولیت محدود، تضامنی) را انتخاب کرده و فرآیند ثبت را به‌طور کامل و مطابق با قوانین تجارت به پیش ببرید.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات