شرکت مسولیت محدود چیست؟
با ما در تماس باشید
فهرست مطالب

شرکت مسئولیت محدود چیست ؟

منظور از شرکت مسئولیت محدود چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ معمولا شرکتهای با مسئولیت محدود بین دو یا چند نفر از دوستان، اعضای خانواده یا آشنایان تاسیس می شود و هر کدام از آن ها صرفا به میزان سرمایه ای که به شرکت وارد می کنند در قبال آن مسئول هستند. در واقع مسئولیت محدود هر کدام از شرکا، مهم ترین دلیل نامگذاری این شرکت می باشد. در مطلب پیش رو قصد داریم شما را با جوانب مختلف این شرکت آشنا کنیم تا اگر قصد ثبت شرکت مسئولیت محدود را دارید با قوانین مربوط به آن آشنا باشید.

تعهدات شرکت با مسئولیت محدود

اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که ” شرکت مسئولیت محدود چیست ؟” باید به ماده 4 قانون تجارت اشاره کنیم. در این قانون ذکر شده شرکتی که بین دو یا چند نفر به منظور انجام کارهای تجاری تشکیل می شود، شرکت با مسئولیت محدود نامیده می شود. در واقع این تعریف، آسان ترین تعریف شرکت با مسئولیت محدود می باشد که درک آن برای بسیاری از افراد راحت است. اما قطعا قوانین و مقررات ویژه ای برای آن درنظر گرفته شده که قبل از هر اقدام، باید با آن ها آشنا باشید.

به طور مثال در این شرکت موضوعی تحت عنوان سهام وجود ندارد. بلکه هر کدام از اعضای شرکت با مسئولیت محدود مقداری سرمایه نقدی یا غیرنقدی وارد شرکت می کنند و صرفا به همان میزان در قبال دیون و بدهی های شرکت مسئول هستند. به عبارتی دیگر می توان گفت که مسئولیت آن ها، محدود به میزان سرمایه شان است. این سرمایه، سهم الشرکه نامیده می شود و ساختار آن با سهام در شرکت های سهامی خاص متفاوت است.

اگر شرکت با مسئولیت محدود دچار مشکلات مالی، بدهی و … شد هیچ کدام از شرکا نمی توانند بیشتر از سهم الشرکه خود در قبال این بدهی ها متعهد باشند. همچنین طلبکاران نیز قادر به تصرف اموال شخصی شرکا نیستند و صرفا می توانند به میزان سهم الشرکه آن ها، مطالبه خسارت و غرامت کنند.

ویژگی ‌های شرکت با مسئولیت محدود

اکنون که به خوبی متوجه شدیم منظور از شرکت با مسئولیت محدود چیست ؟ نوبت به این می رسد که ویژگی های آن را مورد ارزیابی قرار دهیم:

  • سرمایه شرکت: هر کدام از شرکا می توانند سرمایه نقدی یا غیرنقدی وارد شرکت کنند. حداقل سرمایه 100 هزار تومان می باشد و مبلغی به عنوان حداکثر سرمایه در قانون تعریف نشده است.
  • مسئولیت شرکا: مسئولیت هر کدام از شرکا در برابر دیون و تعهدات شرکت تنها به اندازه آورده آن هاست.
  • موضوع فعالیت: موضوعی فعالیت شرکت از نوع تجاری است. حتی اگر شرکت فعالیت تجاری انجام نمی دهد باز هم جزو شرکت های تجاری دسته بندی می شود. در صورتی که قصد تغییر موضوع فعالیت شرکت را داشتید باید روال قانونی آن را برای ثبت تغییرات انجام دهید.
  • نام شرکت: نام هیچ کدام از شرکا نباید در نام شرکت ذکر شود. در غیر این صورت شرکت تضامنی محسوب شده و شامل قوانین و مقررات آن خواهد شد. همچنین نام مسئولیت محدود باید در انتهای نام شرکت ذکر شود.
  • تعداد شرکا: حداقل تعداد اعضا برای ثبت شرکت مسئولیت محدود 2 نفر است اما هیچ محدودیتی برای حداکثر تعداد شرکا در قانون وجود ندارد.

نام شرکت با مسئولیت محدود

قانون نامگذاری شرکت مسئولیت محدود چیست ؟ در ماده 95 قانون تجارت به نحوه نامگذاری شرکت با مسئولیت محدود اشاره شده است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • در نام شرکت باید عبارت ” مسئولیت محدود” ذکر شود. در غیر این صورت شرکت تضامنی محسوب شده و تابع مقررات آن خواهد بود.
  • اسم هیچ کدام از شرکا نباید در نام شرکت قید شود. زیرا در این صورت هم شرکت تضامنی محسوب می شود و در صورت بروز بدهی، ورشکستگی و …. ، اشخاص ثالث می توانند برای دریافت طلب خود، به سراغ اموال شخصی شرکا بروند.
  • نامی که برای شرکت انتخاب می شود نباید با شئونات اسلامی، نظم عمومی جامعه، عفت عمومی و … منافات داشته باشد. در غیر این صورت اداره ثبت شرکت ها اجازه ثبت آن را نمی دهد.
  • نام یا علامت تجاری شرکت با مسئولیت محدود نمی تواند از میان اسامی مشاهیر، نماد کشورها، نماد سازمان های بین المللی و … انتخاب شود.
  • در هنگام انتخاب نام شرکت استعلام های لازم را انجام دهید و مطمئن شوید که نام آن قبلا توسط شرکت دیگر انتخاب نشده است.

تشکیل شرکت با مسئولیت محدود

برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید به سامانه اداره ثبت شرکت ها مراجعه کرد. در این سامانه می توانید تمام مراحل مربوط به ثبت را به طور آنلاین و غیرحضوری انجام دهید. تنها کافیست وارد لینک https://irsherkat.ssaa.ir/ شوید و مراحل ثبت نام را با دقت انجام دهید. در صورتی که برای نخستین بار است قصد ثبت شرکت را دارید پیشنهاد می کنیم ابتدا با قوانین و مقررات آن آشنایی پیدا کنید  و سپس درخواست خود را در این سامانه وارد کنید. زیرا عدم آشنایی با قوانین مربوط به نامگذاری، سهام، تعداد شرکا، سرمایه و … باعث می شود که اشتباهات زیادی در طول مراحل مربوطه انجام دهید و درخواست شما رد شود. این امر باعث اتلاف زمان و هزینه شما خواهد شد.

برای جلوگیری از مشکلات فوق می توانید مراحل ثبت شرکت مسئولیت محدود را به افراد و موسساتی واگذار کنید که در این حوزه تجربه و مهارت کافی دارند. به طور مثال هلدینگ درخشان به سابقه طولانی در این حوزه و اشراف کامل به قوانین ثبت شرکت مسئولیت محدود به شما کمک می کند تا پروسه مذکور را در کوتاه ترین زمان ممکن طی کنید و بتوانید ثبت شرکت فوری را انجام دهید. همچنین می توانید برای دریافت تسهیلات به شرکت با مسئولیت محدود نیز روی کمک ما حساب ویژه ای باز کنید.

معایب و مزایا شرکت مسئولیت محدود

معایب و مزایا شرکت مسئولیت محدود چیست ؟ این شرکت جزو پرطرفدارترین شرکت هایی است که در کشور ایران به ثبت می رسد و این موضوع به دلیل پروسه و ساختار ساده تر آن نسبت به شرکت های سهامی است. اما قطعا مزایا و معایبی نیز متوجه این شرکت است که افراد قبل از ثبت باید با آن ها آشنایی داشته باشند. این آشنایی کمک می کند تا انتخاب بهتری در انتخاب نوع شرکت داشته باشند:

مزایا

  • امکان ثبت و تاسیس با دو نفر وجود دارد.
  • حداقل میزان سرمایه که شامل 100 هزار تومان می باشد در قانون پیش بینی شده است.
  • طبق ماده 104 قانون تجارت، مدیران شرکت مسئولیت محدود می تواند از داخل یا خارج از شرکت انتخاب شوند و مدت تصدی آن ها نامحدود است.

معایب

  • مسئولیت هر کدام از شرکا، صرفا به میزان سرمایه نقدی یا غیرنقدی است که به شرکت وارد کرده اند. این امر می تواند زمینه را برای فرار از مسئولیت و تعهد افراد فراهم کند.
  • هیچکدام از پذیره نویسی هایی که برای شرکت های با مسئولیت محدود انجام می شوند رسمی نیستند و همه آن ها به شکل صوری می باشند.
  • سهم الشرکه شرکت قابل خرید و فروش نیست و برای نقل و انتقال آن باید رضایت عده ای از شرکا که حداقل سه چهارم سرمایه شرکت متعلق به آن هاست جلب شود.

مدت زمان لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید مدارک موردنیاز را آماده کنید و سپس مراحل موردنظر از جمله ثبت درخواست، دریافت تاییدیه نام، ارسال مدارک از طریق پست به اداره ثبت شرکت ها ، چاپ آگهی در روزنامه رسمی و … را طی کنید تا ثبت شرکت در یک فرآیند و چارچوب قانونی انجام شود. اگر با تمام قوانین و مقررات آشنا باشید و بتوانید مراحل را یکی پس از دیگر با موفقیت به پایان برسانید مدت زمان ثبت شرکت 30 الی 45 روز کاری زمان خواهد برد. اگر تجربه کافی در این خصوص ندارید و می خواهید که ثبت فوری شرکت را انجام دهید بهتر است آن را به کارشناسان هلدینگ درخشان بسپارید. ما بعد از دریافت مدارک شما، فرآیند لازم برای ثبت را انجام خواهیم داد و شرکت شما را در کمترین زمان ممکن ثبت خواهیم کرد.

هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود

عامل تاثیرگذار بر هزینه ثبت شرکت مسئولیت محدود چیست ؟ ثبت شرکت همانند بسیاری از فرآیندهای اداری نیازمند پرداخت هزینه است. هر مرحله ای که طی می کنید باید هزینه های مربوط به همان مرحله را پرداخت کنید و اغلب این مبالغ به حساب های دولتی واریز می شود:

  • هزینه روزنامه رسمی: چاپ آگهی در روزنامه رسمی اصلی ترین هزینه ای است که باید برای ثبت شرکت بپردازید. مبلغ مربوطه هر سال تغییر می کند و به طور مستقیم به حساب سازمان واریز می شود. عواملی همچون تعداد خطوط آگهی، میزان طول نام، پاراگراف ها و … بر هزینه چاپ آگهی تاثیرگذار هستند.
  • هزینه پست: ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها یکی از مراحل ثبت شرکت مسئولیت محدود می باشد. ارسال مدارک صرفا باید از طریق شرکت پست ملی به اداره ثبت شرکت ها انجام شود و این انحصار می تواند باعث افزایش هزینه ها شود.
  • حق الثبت و حق الدرج: هنگامی که مدارک به اداره ثبت شرکت ها ارسال شد باید هزینه ای تحت عنوان حق الثبت و حق الدرج پرداخت کنید که هر ساله متغیر می باشد.

از دیگر هزینه های مربوطه می توان به هزینه لوازم اداری، تعیین نام، مشاوره و … اشاره کرد. اگر شما بخواهید تمام مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود را به موسسات یا افراد حرفه ای بسپارید باید هزینه ای را نیز به آن ها اختصاص دهید.

برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود با ما تماس بگیرید.

کارشناسان ما منتظر پاسخگویی به شما هستند.

فرآیند ثبت شرکت مسئولیت محدود

  • ابتدا مدارک فوق الذکر را آماده کنید و از کامل بودن آن ها اطمینان حاصل کنید. ناقص بودن مدارک عامل اصلی رد درخواست ثبت شرکت خواهد شد و این امر می تواند پروسه را طولانی تر کند.
  • اکنون به وب سایت ثبت شرکت ها به نشانی http://irsherkat.ssaa.ir مراجعه کرده و گزینه ” مسئولیت محدود” را انتخاب کنید.
  • در فرمی که به شما نمایش داده می شود مشخصات تان را وارد کنید.
  • نام های انتخابی را به ترتیب اولویت وارد کنید. ( 5 نام)
  • اطلاعات مربوط به موضوع فعالیت، مدت فعالیت، سرمایه، نشانی، سمت هر کدام از شرکا و … را درج کنید. اگر شرکت مسئولیت محدود دارای شعبه یا شعباتی است مشخصات آن ها را نیز وارد کنید.
  • بعد از تایید اطلاعات تان، نوبت به بارگذاری شرکت نامه و اساسنامه می رسد.
  • منتظر بمانید تا یکی از نام های پیشنهادی شما از سوی اداره ثبت شرکت ها تایید شود.
  • بعد از تایید نام، اوراقی که سامانه به شما ارائه می دهد را پرینت کنید و دو نسخه از آن را به امضای همه شرکای شرکت برسانید.
  • تمام مدارک لازم و نسخه هایی که در مرحله قبل به امضای اعضا رسیده را از طریق شرکت پست ملی، به اداره ثبت شرکت ها ارسال کنید.
  • بعد از آنکه تمام مراحل فوق به درستی طی شد، شماره ثبت برای شرکت شما در نظر گرفته می شود.
  • اکنون باید آگهی ثبت شرکت را در روزنامه کثیرالانتشار و رسمی به چاپ برسانید.

تغییرات شرکت مسئولیت محدود

شرکای شرکت با مسئولیت محدود صرفا زمانی می توانند اقدام به اعمال تغییرات کنند که اجازه انجام این کار از طریق اساسنامه به آن ها داده شده باشد. تغییرات بعد از تشکیل مجمع عمومی فوق العاده انجام می شود. تغییرات ممکن است در زمینه های مختلفی انجام شود که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییر آدرس شرکت: بدین منظور مجمع عمومی فوق العاده تشکیل می شود و صورتجلسه مربوط به تغییر آدرس شرکت مسئولیت محدود تنظیم و به امضای تمام شرکای حاضر می رسد.
  • تغییر اعضای هیئت مدیره: برای اعمال این تغییر باید صورتجلسه مربوطه توسط موسسین شرکت نوشته و ثبت شود. سپس ماده به اساسنامه شرکت اضافه شود و تغییر و مفاد موردنظر در آن وارد شود.
  • تغییر شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص: نحوه تغییر شرکت مسئولیت محدود چیست ؟ اگر بخواهید این شرکت را به شرکت سهامی خاص تبدیل کنید باید مجمع عمومی فوق العاده با توافق همه شرکا تشکیل شود و تصمیم اخذ شده به شکل صورتجلسه درآید. سپس با مدارک موردنیاز درخواست خود را به اداره ثبت شرکت ها به منظور اعمال این تغییر ارسال کنید. بعد از تایید و انجام تمام امور مربوط به سهام ها، یک روزنامه کثیرالانتشار برای چاپ آگهی جدید معرفی می شود.

 

محدودیت های شرکت مسئولیت محدود چیست ؟

درج نوع شرکت در نام آن

در نامی که برای شرکت انتخاب کرده اید باید به طور رسمی عبارت ” با مسئولیت محدود” درح شود. این امر باعث می شود تا همه افرادی که قصد انجام معامله با شرکت را دارند از نوع شرکت مطلع شوند.

محدودیت مسئولیت شرکا

همان طور که قبلا اشاره کردیم مسئولیت هر کدام از شرکا در قبال زیان، بدهی و تعهدات مالی شرکت صرفا بر اساس میزان سرمایه نقدی یا غیرنقدی آن هاست. به این معنا که اگر شرکت دچار زیان یا ورشکستگی شد، طلبکاران نمی توانند از سرمایه و دارایی های شخصی شرکا طلب خود را نقد کنند.

آزاد نبودن انتقال سهم الشرکه

انتقال سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود آزاد نیست. اگر با ساختار شرکت های سهامی خاص آشنا باشید به خوبی می دانید که سرمایه به اوراق سهام تبدیل می شود و امکان خرید و فروش آن ها آزاد است. اگر شرکای شرکت با مسئولیت محدود بخواهند سهم الشرکه خود را انتقال دهند باید رضایت عده ای از شرکا که حداکثر سرمایه شرکت به آن ها متعلق می باشد را جلب کنند.

عدم انحلال شرکت در صورت ورشکستگی یا فوت شرکا

اگر یکی از شرکا دچار محجوریت، فوت یا ورشکستگی شود، شرکت منحل نمی شود و همچنان می تواند به حیات خود ادامه دهد.

رعایت تشریفات

اگر تعداد شرکای شرکت با مسئولیت محدود بیشتر از 12 نفر باشند باید هیات نظارت و مجمع عمومی تشکیل شود. این کار به منظور حفظ حقوق شرکا و نظارت بر عملیات مدیریت شرکت صورت می گیرد.

شرکت مسئولیت محدود چه فرقی با سایر ساختارهای تجاری دارد؟

  • مهم ترین تفاوت شرکت مسئولیت محدود با سایر شرکت ها و ساختارهای تجاری تفاوت در تعداد شرکاست. معمولا این شرکت را با شرکت سهامی خاص مقایسه می کنند. برای ثبت شرکت مسئولیت محدود تنها به 2 نفر شریک نیاز است اما برای سایر ساختارهای تجاری به حداقل 5 نفر شریک نیاز می باشد.
  • شرکت های مسئولیت محدود همیشه برای انجام امور تجاری تاسیس می شوند. اما سایر ساختارهای تجاری از جمله شرکت سهامی می تواند با اهداف غیرتجاری نیز تاسیس شود.
  • حداقل سرمایه برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود 100 هزار تومان است اما برای سایر شرکت ها به مبالغ بالاتری نیاز است.
  • سرمایه اولیه شرکت مسئولیت محدود به حسابی به نام شرکت واریز می شود. اما سایر شرکت ها از جمله سهامی خاص تنها کافیست 30% از سرمایه اولیه را تامین و در اختیار شرکت قرار دهند.

انواع شرکت های LLC

  • LLC های تک عضوی: این شرکت تک عضوی است و از حداقل هزینه و کاغذبازی برخوردار می باشد. همچنین شما به تنهایی مسئول پرداخت بدهی، تشکیل پرونده مالیاتی، رعایت قوانین و … خواهید بود.
  • LLC‌های چند عضوه: شرکت های که بیشتر از یک عضو دارند به نام LLC های چند عضوه شناخته می شوند. همه اعضای شرکت باید توافقنامه را برای اجرای قانون امضا کنند. راه اندازی این شرکت همانند LLC تک عضوه می باشد.
  • LLC های مدیریت شده توسط اعضا: این شرکت هنگامی توسط اعضا مدیریت می شود که اعضا اقدام به مدیریت کسب و کار کنند. این اعضا تا زمانی که به قوانین پایبند هستند می توانند اقدامات لازم از سوی شرکت را انجام دهند.
  • LLC های مدیریت شده توسط مدیر: مدیران این شرکت ها تصمیمات رهبری را در دستان کارکنان مورد اعتماد خود قرار می دهند. معمولا جزئیات ساختار مدیریت شده توسط مدیر، در توافقنامه عملیاتی ذکر می شود.

اعضای شرکت با مسئولیت محدود

  • مدیرعامل
  • رئیس هیئت مدیره
  • نایب رئیس
  • عضو اصلی
  • عضو علی البدل

تسهیلات به شرکت با مسئولیت محدود

دولت و قانون به منظور توسعه اقتصادی و حمایت از تولیدات ملی، تسهیلاتی را برای انواع شرکت از جمله شرکت های با مسئولیت محدود درنظر گرفته که باعث رفاه حال تولیدکنندگان و کارآفرینان شده است. این تسهیلات همان بسته های حمایتی و تشویقی برای تاسیس شرکت می باشند که صرفا جنبه وام بانکی ندارند. بلکه می توانند باعث آسان سازی ایجاد روابط تجاری و اقتصادی نیز بشوند. مزایای ارائه وام به شرکت های تازه تاسیس از جمله شرکت مسئولیت محدود چیست ؟

  • ایجاد پشتوانه قانونی از حقوق اعضای شرکت و طرفین همکاری
  • بهره مندی از مزایای فعالیت قانونی
  • امکان حضور در مزایدات و مناقصات
  • ایجاد اعتماد بیشتر نزد مشتری
  • سهولت در اخذ نمایندگی

در این مطلب تلاش کردیم تا علاوه بر معرفی شرکت با مسئولیت محدود، به قوانین و مقررات مربوط به آن نیز اشاره کنیم تا اگر قصد ثبت، تاسیس و راه اندازی چنین شرکتی را دارید با تمام پیچ و خم های قانونی آن آشنا باشید. در صورتی که در این مسیر تازه وارد هستید و نگرانی های زیادی دارید پیشنهاد می کنیم با مشاورین و متخصصین شرکت ما مشورت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات