حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
با ما در تماس باشید
فهرست مطالب

حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود 100 هزار تومان است که قطعا تامین آن از سوی همه افرادی که قصد ثبت شرکت را دارند امکان پذیر است. به عبارتی دیگر می توان گفت که مبلغ خاصی به عنوان حداقل سرمایه برای ثبت شرکت درنظر گرفته نشده و افراد با هر میزان سرمایه ای که در اختیار دارند می توانند ثبت شرکت مسئولیت محدود را انجام دهند.

سرمایه اولیه شرکت با مسئولیت محدود

ناچیز بودن حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود یکی از عواملی است که موجب شده تا اغلب افراد به دنبال ثبت این نوع شرکت بروند. سرمایه شرکت با مسئولیت محدود به عنوان سهم الشرکه میان شرکا تقسیم می شود. توجه داشته باشید که سهم الشرکه، اوراق سهام نیست که به صورت بانام یا بی نام صادر شود و امکان نقل و انتقال آن به آسانی فراهم باشد. بلکه برای انتقال آن باید رضایت عده ای از شرکا که بخش عمده ای از سرمایه شرکت به آن ها متعلق می باشد جلب شود.

سرمایه اولیه که معمولا حداقل 100 هزار تومان می باشد و هیچ مبلغی به عنوان حداکثر سرمایه برای آن تعریف نشده، می تواند به طور نقدی یا غیرنقدی تامین شود. در صورتی که سرمایه غیرنقدی باشد باید مراحل مربوطه به تقویم کردن آن طی شود تا ارزش ریالی آن بدست آید.

حداقل سرمایه برای ثبت شرکت مسئولیت محدود چقدر است؟

با توجه به توضیحات فوق می توان گفت که حداقل سرمایه شرکت مسئولیت محدود تعریف خاصی ندارد و این موضوع به معنای آن است که شما با هر میزان سرمایه ای که در اختیار دارید می توانید شرکت خود را به ثبت برسانید. طبق قانونی که سالهاست در جریان است، حداقل سرمایه شرکت با مسئولیت محدود 100 هزار تومان است. اما به دلیل تورم و شرایط اقتصادی چند سال اخیر، این مبلغ به قدری ناچیز است که همه افراد از عهده پرداخت آن برمی آیند و ترجیح بر این است که بگوییم مبلغی به عنوان حداقل سرمایه درنظر گرفته نشده است. اما هر میزان سرمایه ای که درنظر گرفته اید، باید در هنگام تاسیس شرکت تامین شود.

حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

سهم هر شخص در حداقل سرمایه برای ثبت شرکت مسئولیت

اکنون که با حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود آشنا شدیم نوبت به این می رسد که به سهم هر شخص اشاره کنیم. در این شرکت ها، سرمایه به مجموع سهم الشرکه شرکا گفته می شود که لزومی که به تساوی میان آن ها نیست. به طور مثال ممکن است یک شرکت که با 2 نفر تاسیس شده، سهم یکی از شرکا 2 میلیون تومان و سهم دیگری 10 میلیون تومان باشد. مسئولیت هرکدام از شرکا در برابر بدهی و زیان شرکت صرفا تا سقف سرمایه آن ها می باشد.

سرمایه شرکت مسئولیت محدود می تواند نقدی یا غیرنقدی باشد و انتقال آن صرفا با تنظیم سند رسمی در دفترخانه اسناد رسمی امکان پذیر است. البته قبل از آن باید رضایت شرکایی را جلب کرد که عمده سرمایه شکل به آن ها تعلق دارد. سهم هر شخص در شرکت با مسئولیت محدود نمی تواند به صورت اوراق سهام بانام یا بی نام درآید و قابل انتقال به شکل اوراق تجاری نیست.

شرکا یا موسسین شرکت مسئولیت محدود وظیفه دارند که تمام سرمایه نقدی را تامین و سرمایه غیرنقدی را تقویم و تسلیم کنند. بر اساس ماده 97 قانون تجارت، میزان سهم الشرکه هر کدام از شرکا باید صراحتا در شرکت نامه قید شود.

نحوه تقسیم سود و زیان در شرکت مسئولیت محدود

موضوع تقسیم سود و زیان در تمام شرکت ها از جمله شرکت با مسئولیت محدود اهمیت بسیار زیادی دارد. طبق ماده 108 قانون تجارت، موارد زیر در خصوص این امر بیان شده اند:

  • روابطی که میان شرکا وجود دارد تابع اساسنامه شرکت می باشد. در صورتی که در اساسنامه درباره تقسیم سود و زیان صحبت نشده باشد، این کار به نسبت سرمایه شرکا انجام خواهد شد.
  • شرکت با مسئولیت محدود هر ساله باید اقدام به تنظیم صورت دارایی کند که منطبق با وضع شرکت و عرف واقعی در همان زمان باشد.
  • منظور از سود، همان سود قابل تقسیمی می باشد که شرکت در انتهای هر دوره مالی بدست آورده است. راجع به این موضوع می توان مقرراتی را در اساسنامه وضع کرد. همچنین شرکا می توانند در اساسنامه، قسمتی را پیش بینی کنند که سهم ممتاز یا ویژه ای به شرکا بر اساس اعتبار آن ها تخصیص یابد. البته این تصمیم گیری به اکثریت آرا اخذ خواهد شد.

برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود با ما تماس بگیرید.

کارشناسان ما منتظر پاسخگویی به شما هستند.

  • تقسیم سود و زیان در شرکت با مسئولیت محدود، همانند سایر شرکت های تجاری بر اساس آورده هر شریک می باشد.
  • در صورتی که شرکت دچار ضرر و خسران شود، مسئولیت پرداخت قروض توسط هرکدام از شرکا، صرفا بر اساس آورده و سرمایه آن هاست.

افزایش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود

ممکن است بعد از آنکه حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود تامین شد، شرکا تمایل به افزایش سرمایه داشته باشند. توجه داشته باشید که ارزش یک شرکت، متفاوت از سرمایه آن می باشد. منظور از ارزش، تجهیزات، نیروی انسانی، ارزش برند و … می باشد. اما سرمایه همان پولی است که برای آغاز کار هر شرکت موردنیاز می باشد.

افزایش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود یکی از روش های تامین مالی محسوب می شود که به کمک آن می توان به حفظ یا افزایش قدرت رقابت، بهبود ساختار مالی شرکت و … کمک کرد. افزایش سرمایه جزو آن دسته از تغییراتی است که باید در اساسنامه شرکت قید شود و هر تغییری که قرار باشد در اساسنامه قید شود باید به اکثریت عددی شرکا که سه چهارم سرمایه شرکت به آن ها متعلق است انجام بپذیرد.

روش هایی که برای افزایش سرمایه شرکت مسئولیت محدود وجود دارد به دو طریق می باشد که می توان به افزایش سرمایه از طریق سود شرکت و پرداخت مبلغی به شرکت از سوی شرکای قدیم می باشد.

لطفا امتیاز بدهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات