برند-چیست
با ما در تماس باشید
فهرست مطالب

برند چیست؟

برند یا نام تجاری (Brand) در بازاریابی و مدیریت کسب‌وکار اهمیت زیادی دارد. طبق تعریف انجمن بازاریابی آمریکا، برند شامل نام، عبارت، طرح، نماد یا هر ویژگی دیگری است که خدمات یا محصولات یک فروشنده خاص را مشخص کرده و آن را از محصولات و خدمات مشابه متمایز می‌سازد. طراحی منحصر به فرد یک برند، از نشانه‌ها، نمادها و کلمات تشکیل شده که همگی با هم تصویری مشخص را در ذهن مخاطب تداعی می‌کنند. این تصویر معرف محصول است و باعث شده برند مورد نظر از رقبایش متمایز گردد.

معنای برند برای مشتری

برند مجموعه‌ای از ارتباطات احساسی و عملکردی است و به انتظارات مشتریان پاسخ می‌دهد. در واقع برند نوعی تعهد است که محصول به آن عمل می‌کند. این مفهوم شامل تأثیری است که برند بر روی احساسات و درک مشتریان از محصولات و خدمات دارد و آنها را از سایر محصولات مشابه متمایز می‌کند. علامت تجاری و برندها از استفاده نامناسب یا غیرمجاز آنها توسط دیگران جلوگیری می‌کند و بدین ترتیب به حفاظت از هویت و اعتبار برند کمک خواهد کرد.

برندها به هیچ عنوان معادل محصول نیستند. محصولات کالایی هستند که توسط شرکت‌ها تولید می‌شوند. هر برند اطلاعات دقیقی راجع به سازمان و محصولات آن ارائه می‌دهد که سبب تمایز آن در بازار می‌گردد. یک برند معتبر و قوی ابزاری مؤثر برای آگاه‌سازی مصرف‌کنندگان از پیشنهادها و محصولات مختلف شرکت‌ها است.

برای مشتریان، برندها نمایانگر تولیدکنندگان محصولات، نمادهای کیفیت و پیمان‌ اعتماد با تولیدکننده هستند. برندها فرآیند تصمیم‌گیری خرید را ساده کرده و ریسک و هزینه‌های جستجو را کاهش می‌دهند. زمانی که مصرف‌کنندگان با یک برند آشنا می‌شوند و اطلاعات کافی درباره آن دارند، در زمان صرفه‌جویی میکنند. برندها نقش مهمی در تعریف ویژگی‌های محصول و ایجاد ارتباطی پایدار بین مشتری و تولیدکننده ایفا می‌کنند.

معنی برند چیست

معنای برند برای فروشنده

برای فروشنده، برند نمایانگر مزیت رقابتی و روشی برای ارائه محصولات با پیوستگی خاص است. برند روشی برای ساده‌سازی فرآیند خرید و فروش و وسیله‌ای برای کسب سود مالی است. برند به معنای تعهد فروشنده برای فراهم کردن مستمر ویژگی‌ها، منافع و خدمات خاص برای مشتریان است و به کمک آن می‌توان به تمایز در خدمات و محصولات در مقایسه با رقبا دست یافت.

برند نه‌ تنها یک نام تجاری یا علامت است، بلکه ارتباطات عمیق در ذهن مشتری ایجاد می‌کند. این ارتباطات شامل ارزش‌ها، ایده‌ها و شخصیت برند بوده و تصویری از منافع عملکردی، احساسی و اخلاقی است. روند ایجاد برند و فعالیت‌های مرتبط با آن را برندسازی و برندینگ می‌نامند و به مدیریت بازاریابی و مدیریت برند سازمان مربوط می‌شود.

برندها چه کاری انجام میدهند؟

بسیاری از افراد ممکن است برندسازی را معادل تبلیغات بدانند یا بر این باور باشند که برندسازی تنها از طریق تبلیغات انجام می‌شود. در حالی که برندها چیزی فراتر از یک محصول یا خدمات هستند و وعده‌ای به مشتریان درباره ارزش و کارایی آن‌ها می‌دهند. احترام به برندهایی که به محبوبیت بالایی رسیده‌اند، در جوامع مختلف امری رایج است. با درک قدرت برند در میان مشتریان وفادار، سازمان‌ها تلاش کرده تا برند خود را به برندی با وجهه قوی و نفوذ بالا تبدیل کنند. برندهای موفق اغلب در زمینه‌های اجتماعی نیز فعال بوده و مسئولیت اجتماعی خود را ترویج می‌کنند.

نایک و ریبوک برندهایی هستند که به طور سنتی با حمایت از ورزش در سطح جهانی شناخته شده‌اند. برندها به چیزی بیشتر از یک لوگو و تصویر ذهنی تبدیل شده‌اند. برندها برای ایجاد تصویری مثبت و تقویت محبوبیت خود از شخصیت‌های معروف به عنوان سفیر استفاده می‌کنند. این شخصیت‌ها به تبلیغ برند کمک کرده و ارتباطی قوی با مخاطبان برقرار می‌کنند. برندها پیام‌های متنوعی را به مخاطبان منتقل می‌کنند و سازمان‌های موفق تلاش می‌کنند تا هویت و تصویر برند خود را ترویج و حفظ کنند. در نهایت، برندسازی نه تنها درباره ترویج محصولات بلکه درباره شکل‌گیری هویت و ارزش‌های شرکت نیز است و باعث ارتباط عمیق‌تری با مشتریان می‌شود.

ثبت برند چیست

هویت برند

هویت برند (Brand Identity) مجموعه‌ای از لوگو، رنگ‌ها، تایپوگرافی، ارزش‌ها و شخصیت برند است و احساسی است که آن‌ها در تعامل با برند تجربه می‌کنند. این هویت مانند اثر انگشت و DNA، برند شما را متمایز و به‌یادماندنی می‌سازد و با شخصیت دادن به کسب‌وکار، ارتباط عمیق‌تری بین مردم و برند ایجاد می‌کند. طراحی هویت برند نیازمند تحلیل عمیق مشتری، برنامه‌ریزی دقیق و تحقیقات بازار است. برندهای بزرگ جهانی مانند نایک، اپل و کوکاکولا با ساخت هویتی قوی و اجرای استراتژی‌های مناسب در جهان خوش درخشیده اند. به‌عبارت دیگر، هویت برند تنها شامل جلوه‌های ظاهری نیست، بلکه به احساس در زمان ارتباط با آن نیز مربوط می‌شود.

خصوصیات هویت برند

پس از شناسایی اجزای سازنده طراحی، مرحله بعدی همکاری با یک طراح برای جان بخشیدن به هویت برند شماست.

موارد مهم در هویت برند

شرح هر خصوصیت

لوگو

چهره برند که باید توجه مخاطب را جلب کرده و تأثیر مثبتی در ذهن آن‌ها بگذارد. نمایانگر هویت برند و پیام‌آور معانی آن برای مخاطبان است.

وب‌سایت

یکی از مهم‌ترین عناصر هویت برند که هویت برند را به وضوح معرفی کرده و مشتریان قبل از خرید آن را بررسی می‌کنند.

کارت ویزیت

طراحی خوب کارت ویزیت می‌تواند توجه مشتریان بالقوه را جلب کند. طراحی ساده و مؤثر معمولاً بهترین تأثیر را دارد.

بسته‌بندی محصولات

نقش مهمی در نوع نگرش مشتریان به برند دارد و بسته‌بندی مناسب می‌تواند جذب مشتری و افزایش تکرار خرید را تسهیل کند.

بیانیه ماموریت

بیان‌گر اهداف و مقاصد شرکت به‌طور دقیق است که اعتبار برند را در نظر مخاطبان افزایش می‌دهد و به هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی در جهتی خاص کمک می‌کند.

انواع دسته ‌بندی‌های برند

برندها ابزارهای رایج و مؤثری برای تمایز و یادآوری محصولات و خدمات مختلف است. در حال حاضر، برندسازی فقط به محصولات و خدمات محدود نمی‌شود. بلکه هر سازمان و کسب‌وکاری از برند به عنوان ابزاری برای شناسایی و ایجاد تمایز استفاده می‌کند. هویت برند شامل لوگو و آرم است و ویژگی‌ها، ارزش‌ها و فرهنگ اصلی صاحب برند را منعکس می‌کند. این هویت به شرکت‌ها کمک کرده تا ارتباطی ماندگار با مشتریان خود برقرار کنند.

هدف از برندسازی فراتر از ارائه کالا و خدمات به مشتریان است. در حقیقت، هنگام فکر کردن به برندهای مختلف، نخستین چیزی که به ذهن می‌آید، محصولات و خدمات مرتبط با آن برندهاست. برندهای معروفی مانند رد بول، کوکاکولا و پپسی به‌طور خاص محصول محور هستند و مصرف‌کنندگان بلافاصله کالاهای مرتبط با این برندها را به یاد می‌آورند. برای مثال نام زیراکس به قدری با موفقیت شناخته شده است که مردم به‌طور عمومی به دستگاه‌های فتوکپی به‌عنوان زیراکس اشاره می‌کنند.

دسته‌بندی برندها به شیوه‌های مختلف انجام می‌شود. یکی از این دسته‌بندی‌ها، برند سری محصولات است. در صنعت کامپیوتر، برندهایی مانند Dell با سری محصولات متنوع خود مانند Dell Studio و Inspiron نمونه‌های خوبی از این دسته‌بندی هستند. همچنین، خط تولید محصولات اورآل نیز مثالی دیگر از برند سری محصولات است. در مباحث مربوط به گسترش برند و محصولات، بحث‌های زیادی در مورد تقسیم‌بندی این دسته‌ها وجود دارد.

نوع دیگری از برندسازی برند طیفی است که در صنعت خرده‌فروشی به کار می‌رود. یک مثال بارز از این نوع برند، برند Oral-B است که طیف وسیعی از محصولات بهداشتی دهان و دندان را شامل می‌شود. این مفهوم در صنعت خودرو نیز کاربرد دارد، مانند برند تویوتا که مدل‌های مختلفی از خودروها را تحت برند لکسوس تولید می‌کند.

برندسازی چتری نیز روش موفقی برای تولید محصولات مختلف تحت یک برند واحد است. این روش بر پایه ایجاد یک ارزش اصلی مشترک در بین تمام محصولات تولید شده با یک برند خاص تأکید دارد. برندهای معروفی مانند نیوآ، سونی و ویرجین با داشتن خطوط تولید متعدد تحت یک برند مشخص، نمونه‌های موفقی از برندهای چتری هستند.

برند شرکتی استراتژی مؤثری برای هویت شرکتی از سوی سازمان‌ها است. برندهای بزرگی چون جی.ئی، فیلیپس، سامسونگ و نستله با موفقیت هویت شرکتی قوی‌ای ایجاد کرده‌اند. در همین راستا، بانک‌ها و شرکت‌های بیمه‌ای همچون Citibank و HSBC نیز برندهای شرکتی قوی دارند و نمایانگر هویت سازمانی آن‌هاست.

شرایط ثبت برند

ثبت برند

هر بازرگانی که محصولی را به بازار عرضه می‌کند، برند خود را ثبت میکند. برای این منظور، لازم است که برند مورد نظر طبق قوانین مربوطه در اداره ثبت شرکت‌ها و علائم و اختراعات به ثبت برسد. طبق ماده ۲ قانون ثبت علائم و اختراعات، حق استفاده انحصاری از برند فقط برای کسانی شناخته می‌شود و علامت خود را به ثبت رسانده باشند. به همین دلیل باید مراحل ثبت برند به دقت رعایت شود.

در فرآیند ثبت برند، نکات مهمی وجود دارد که هر فردی که قصد ثبت برند دارد، باید از آن‌ها آگاه باشد. یکی از این نکات، رعایت بایدها و نبایدهای ثبت برند است؛ عدم رعایت این موارد باعث رد درخواست ثبت از سوی اداره ثبت برند میشود. پس از این مرحله، استعلام ثبت برند اهمیت زیادی دارد. با بررسی سایت‌های مربوطه و اطمینان از عدم شباهت با برندهای دیگر مطمئن شوید که برند طراحی‌شده شما پیش از این ثبت نشده است. نادیده گرفتن این مرحله منجر به مشکلاتی در ثبت برند می شود، بنابراین همکاری با شرکت‌های ثبت برند سریع‌ترین و مطمئن‌ترین راه برای ثبت علامت تجاری است. ثبت برند فوری به کسب‌وکارها کمک کرده تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، برند خود را ثبت کنند.

نحوه ایجاد برند چگونه است؟

گام های ثبت برند

توضیح در مورد هر گام

مرحله ۱: انتخاب نام برند و علامت تجاری

اولین قدم در فرآیند ثبت برند، انتخاب نامی است که قصد دارید برای سال‌ها از آن استفاده کنید و در بین مشتریان و بازار شناخته شوید. نام انتخابی باید از میان نام‌هایی باشد که محدودیت ثبت ندارند و قبلاً نیز ثبت نشده‌اند. این نام‌ها نمی‌توانند عام یا مخالف قوانین اسلامی و عمومی باشند.

مرحله ۲: جستجوی سوابق نام تجاری

قبل از انتخاب علامت تجاری، باید بررسی کنید که آیا این برند قبلاً ثبت شده است یا خیر. اگر نام یا علامت تجاری در حوزه فعالیت شما ثبت شده باشد، یا دامنه آن قبلاً ثبت شده و وب‌سایتی یا صفحه اینستاگرامی با آن نام فعال است، بهتر است از انتخاب آن نام خودداری کنید. این کار احتمال رد شدن برند شما را به میزان زیادی کاهش می‌دهد.

مرحله ۳: تکمیل مدارک لازم

پس از انتخاب نام برند، باید مدارک لازم برای ثبت برند را تکمیل کنید. این مدارک در ادامه مطلب به‌طور دقیق ذکر شده‌اند.

مرحله ۴: ثبت اظهارنامه درخواست

بعد از آماده‌سازی مدارک، باید در سامانه مرکز مالکیت معنوی ثبت‌نام کنید و برای تأیید حساب کاربری، گواهی امضا از دفترخانه اسناد رسمی دریافت نمایید. پس از ثبت اظهارنامه و بارگذاری مدارک و تصویر برند، باید حداقل ۱۵ روز منتظر بمانید تا نتیجه بررسی کارشناسان اعلام شود.

نکته

مهم‌ترین بخش‌های مراحل ثبت برند شامل جستجوی نام انتخاب‌شده به شیوه‌ای کامل و تخصصی و ثبت صحیح اظهارنامه است، زیرا توصیف برند یا رفع نقص آن پس از ایراد کارشناس نیاز به تجربه دارد.

مزایای برند و برندسازی چیست؟

برندسازی یا برندینگ به‌عنوان یک نام و نشانه منحصر به فرد برای یک فرد یا شرکت، به مشتریان کمک می‌کند تا ارزش محصولات یا خدمات ارائه‌شده را تشخیص دهند. برندسازی را می‌توان یکی از کلیدی‌ترین عناصر راه‌اندازی یک کسب‌وکار نوپا دانست که باید بر اساس اصول خاصی انجام شود.

هر کارآفرینی با فعالیت‌هایی که در زمینه برندسازی انجام می‌دهد، پیام‌هایی به مشتریان خود منتقل می‌کند که انتظارات آن‌ها از محصولات و خدمات ارائه‌شده را مشخص می‌کند و در واقع شخصیت آن کسب‌وکار را نمایان می‌سازد. برندسازی به تمامی فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که با هدف افزایش محبوبیت و شناخته‌شدن محصولات انجام می‌گیرد.

برای تحقق فرآیند برندسازی به‌صورت مؤثر نیاز است استراتژی‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت مشخصی را دنبال کنید. این فرایند بر تمامی جنبه‌های کسب‌وکار شما تأثیرگذار خواهد بود، بنابراین پایبندی به استراتژی‌های خود در این حوزه بسیار اهمیت دارد. برندسازی مزایای متفاوتی برای کسب‌وکار شما دارد و در ادامه به بررسی هشت مزیت آن خواهیم پرداخت.

مزایای ثبت برند

  • نام تجاری

نام تجاری اولین و مهم‌ترین عامل در تصمیم‌گیری مشتریان برای خرید یک محصول است. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان تمایل دارند محصول موردنظر خود را از برندهایی خریداری کنند که آن‌ها را می‌شناسند یا تجربه خرید مثبتی از آن برند داشته‌اند. بنابراین، داشتن یک نام تجاری منحصر به فرد به شناخته‌شدن برند شما کمک می‌کند و مشتریان احساس امنیت و راحتی بیشتری با خرید از برندهای آشنا دارند.

  • هویت ‌بخشی به کسب‌وکار

برندسازی به شما کمک کرده تا به کسب‌وکار خود هویت بخشیده و آن را از محصولات خود فراتر ببرید. شما با ارائه خدمات و محصولات خاص به مشتریان، سبک زندگی منحصر به فردی را برای آن‌ها به ارمغان آورید و به شناخته‌تر شدن برند خود کمک کنید. همچنین، با مسئولیت اجتماعی در کسب‌وکار خود، احترام ویژه‌ای از سوی مشتریان کسب کرده و بر رونق کسب‌وکار شما مؤثر خواهد بود.

  • پیشتاز بودن در بازار اشباع

توانایی رقابت در بازارهای اشباع‌شده از مزایای برندسازی است. به‌دلیل تعداد زیاد برندها و رقابت شدید، ارائه خدمات و محصولات با کیفیت و استفاده از یک برند منحصر به فرد به شما کمک می‌کند تا در بلندمدت به جایگاه واقعی خود در بازار دست یابید، به‌ویژه در صنایعی که رقابت شدید است.

  • شناخته‌تر شدن در طول زمان

ارائه محصولات و خدمات با کیفیت و برندسازی مناسب باعث شده برند شما در ذهن مشتریان باقی بماند. با برندسازی حساب‌شده، مشتریان پیام شما را دریافت کرده و به یاد خواهند آورد که محصول شما متعلق به چه برندی است، حتی اگر در مکان‌های دیگر ارائه شود. برندهایی که بر کیفیت محصول تمرکز دارند، در ذهن مشتریان ماندگارتر خواهند بود.

  • افزایش ثبات و بازدهی

برندسازی به حفظ ثبات در فعالیت‌های شما کمک می‌کند و بازاریابی شما را تقویت می‌سازد. با داشتن یک استراتژی منظم و پایدار زمان بیشتری را برای بهبود محصولات خود اختصاص دهید و نیازی به استفاده از روش‌های مختلف برای معرفی خدمات نخواهید داشت.

  • ایجاد اعتبار و اطمینان

برندسازی قوی موجب جلب اعتماد مشتریان می‌شود، زیرا با دیدن محصولات برند شما، دیگر نیازی به بررسی ویژگی‌ها و کیفیت‌ها ندارند. این ویژگی باعث افزایش اعتبار شما در بازار می‌شود و به مشتریان پیام داده که به قول‌های خود پایبند هستید و از ایجاد ناهماهنگی و نارضایتی پرهیز می‌کنید.

  • وفاداری مشتریان

برند و نام تجاری قوی باعث ایجاد وفاداری و حفظ مشتریان برای کسب‌وکار شما می‌شود. برندسازی اعتماد ایجاد کرده و مشتریان را جذب می‌نماید. زمانی که ارتباط شما با مشتریان برقرار شود، وفاداری آن‌ها افزایش می‌یابد و درآمد کسب‌وکار شما را بیشتر می‌کند.

  • بازاریابی بدون هزینه

آخرین مزیت برندسازی، بازاریابی بدون هزینه است. مشتریان شما برند و محصولات شما را به دوستان و خانواده خود معرفی می‌کنند که این امر باعث جلب توجه به محصولات شما می‌شود. این نوع تبلیغات هیچ هزینه‌ای برای شما ندارد و در عوض باعث افزایش فروش و سود شما در طول زمان خواهد شد.

چرا برندسازی مهم است؟

در جدول زیر با دلایل اهمیت برندسازی و مزایای آن برای کسب‌وکارها آشنا شوید:

دلیل اهمیت برندسازی

توضیح هر دلیل

آگاهی مشتری

برندسازی به افزایش آگاهی مشتری از محصولات و خدمات شما کمک می‌کند و باعث می‌شود که برند شما در ذهن مشتریان ثابت بماند.

وفاداری مشتری

رضایت مشتری از خرید و خدمات پس از فروش باعث می‌شود که مشتریان به شما وفادار شوند و برای خرید مجدد به شما مراجعه کنند.

تمایز محصول

برندسازی به شما کمک می‌کند تا ویژگی‌های منحصر به فرد محصولات خود را به مشتریان معرفی کنید و آن‌ها را از محصولات مشابه متمایز کنید.

مزیت رقابتی

با ایجاد هویت برند قوی، می‌توانید در بازار رقابتی، برتری نسبی داشته باشید و به راحتی توجه مشتریان را جلب کنید.

معرفی محصولات و خدمات جدید

برندسازی موفق می‌تواند به شما این امکان را بدهد که با اعتماد مشتریان، محصولات و خدمات جدیدی را به بازار معرفی کنید.

جذب سرمایه‌گذاران

برند قوی به جذب سرمایه‌گذاران کمک می‌کند، زیرا آن‌ها به برندهای معتبر و با مشتریان وفادار اطمینان بیشتری دارند.

به تصویر کشیدن کیفیت

برندسازی به شما این امکان را می‌دهد که کیفیت محصولات خود را به خوبی نشان دهید و از سایر رقبا متمایز شوید.

جذب بهترین نیروی کار

برندهای موفق می‌توانند بهترین استعدادها را جذب کنند و به نیروی کار حرفه‌ای دست یابند که در دستیابی به اهداف تجاری کمک می‌کند.

رهبر بازار شوید

برندسازی نه تنها به جذب مشتری و سرمایه‌گذاران کمک می‌کند، بلکه به نوآوری و تبدیل برند به یک رهبر بازار در صنعت نیز کمک می‌کند، مانند کمپانی اپل.

ثبت برند مواد غذایی اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا به تولیدکنندگان کمک کرده که از نام و علامت تجاری خود حافظت کنند و اعتماد مصرف‌کنندگان را جلب نمایند. ثبت برند یک مرحله کلیدی در استراتژی‌های بازاریابی و توسعه کسب‌وکار شناخته می‌شود.

هویت برند با تصویر برند چه تفاوتی دارد؟

اختلاط بین تصویر برند و هویت برند، که آکر آن را تله تصویر برند نامیده، یکی از چالش‌های رایج در دنیای برندینگ است. هویت برند نمایانگر آن چیزی است که یک برند یا شرکت قصد دارد در مورد خود انتقال دهد، در حالی که تصویر برند توسط برداشت نهایی مصرف‌کنندگان شکل می‌گیرد.

هویت برند به طور داخلی شکل می‌گیرد و به سوالاتی نظیر اینکه شرکت می‌خواهد چه کسی باشد پاسخ می‌دهد. از سوی دیگر، تصویر برند به صورت خارجی توسعه یافته و نشان‌دهنده احساسی است که مصرف‌کنندگان نسبت به برند دارند. این تصویر، بر اساس تغییر دیدگاه‌های مصرف‌کنندگان در طول زمان شکل می‌گیرد و به نوعی اهمیت و جایگاه فعلی برند در بازار را نشان می‌دهد.

هویت برند شامل اجزای قابل کنترلی مانند رنگ، لوگو و شعار تبلیغاتی است، تصویر برند به دلیل وابستگی به ادراکات مصرف‌کنندگان به سادگی قابل کنترل نیست. وظیفه مدیر برند این است که شکاف بین هویت و تصویر برند را شناسایی کرده و با استفاده از استراتژی‌های مناسب به ترمیم این تفاوت‌ها بپردازد. تفاوت‌های کلیدی بین هویت برند و تصویر برند در جدول زیر لیست شده است:

تفاوت

هویت برند

تصویر برند

منبع توسعه

از منبع اصلی و ریشه شرکت توسعه پیدا می‌کند

توسط ادراک بصری مصرف‌کننده شکل می‌گیرد

پیغام برند

مفهوم اجزای به هم وابسته

رمزگشایی شدن آن پیغام‌ها از نگاه مصرف‌کننده

سوالات کلیدی

شما واقعاً چه کسی هستید؟

چه درکی از موقعیت بازار در ذهن بیننده متبادر می‌شود؟

طبیعت

ماده‌گرا و استراتژیک

ظاهرگرا و تاکتیکی

رغبت و ادراک

نشان‌دهنده رغبت شما

نشان‌دهنده نگاه دیگران به برند

نماد

واقعیت شرکت‌ها

ادراک مصرف‌کننده (مخاطب)

نگاه به زمان

رو به جلو و آینده

نگاهی به گذشته

دوام

ماندگار و پایدار

سطحی و ظاهری

رویکرد

فعال

غیر فعال

موقعیت

“کجا باید قرار داشته باشید؟”

“شما چه چیزی به دست آورده‌اید؟”

تفاوت نام تجاری و برند چیست؟

موضوع

تفاوت نام تجاری و علامت تجاری

توضیح هر مورد

مرجع ثبت

نام تجاری: ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها
علامت تجاری: ثبت در مرجع ثبت علامت تجاری

برای ثبت نام تجاری، کسب‌وکار باید به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کند. این فرآیند به صورت آنلاین انجام می‌شود و به کسب‌وکار اجازه می‌دهد نام تجاری خود را حفظ کند. اما برای ثبت علامت تجاری، باید به مرجع ثبت علامت تجاری مراجعه کرد که مسئول حفاظت از حقوق مالکیت معنوی است.

مدت زمان اعتبار

نام تجاری: نامحدود
برند: ۱۰ سال با امکان تمدید

اعتبار برند ثبت شده مطابق با بند “د” ماده ۴۰ قانون ثبت اختراعات ۱۰ سال است، اما می‌توان آن را تمدید کرد و به مدت نامحدود ادامه داد. در مقابل، نام تجاری هیچ انقضای خاصی ندارد و می‌توان به صورت نامحدود از آن استفاده کرد.

امکان تعدد در انتخاب

نام تجاری: یک نام اصلی
علامت تجاری: چند علامت فرعی

هر شرکت می‌تواند یک نام تجاری اصلی داشته باشد، اما می‌تواند بیش از یک علامت تجاری فرعی را نیز طراحی و ثبت کند. این علامت‌های فرعی معمولاً برای شناسایی محصولات یا خدمات خاص استفاده می‌شوند و به کسب‌وکار در تفکیک محصولات کمک می‌کنند.

انتقال حقوق مادی

نام تجاری: پیچیده‌تر
برند: آسان‌تر

مالک برند می‌تواند حق مالکیت خود را به دیگری واگذار کند، که این واگذاری معمولاً از طریق قراردادهای مختلف انجام می‌شود. این قراردادها باید دقیقاً تهیه و منعقد شوند. اما انتقال مالکیت نام تجاری ممکن است نیاز به انتقال مالکیت شرکت داشته باشد و در بسیاری از موارد، انتقال مالکیت نام تجاری به تنهایی ممکن نیست.

چگونه آگاهی از برند را تعریف کنیم؟

آگاهی از برند به معنای این است که مصرف‌کنندگان با کسب‌وکار شما آشنا هستند و حتی اگر از محصولات شما خرید نکنند، نام و لوگوی شما را در ذهن دارند. هر چه آگاهی از برند بیشتر باشد، تعداد بیشتری از مخاطبان با پیام‌ها و محصولات شما آشنا خواهند شد. این مفهوم فراتر از یک استراتژی بازاریابی است و به‌عنوان یک اصطلاح جامع برای نشان دادن میزان شناخت و اطلاعات مردم از برند تلقی می‌شود.

در دنیایی پر از برندهای جدید و محصولات متنوع آگاهی از برند اهمیت ویژه‌ای دارد. در این شرایط شلوغ، مصرف‌کنندگان برای انتخاب‌های خود به تحقیق و بررسی نظرات دیگران روی می‌آورند. این آگاهی به آن‌ها کمک کرده تا برند و محصولات شما را بشناسند و به راحتی با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. با تقویت آگاهی از برند در میان مخاطبان هدف، شما برندتان را در ذهن مصرف‌کنندگان حفظ کنید، به‌طوری که برند شما اولین گزینه‌ای باشد که به آن فکر می‌کنند. همچنین، آگاهی از برند در جلب اعتماد نقش مهمی دارد، چرا که شنیده شدن نام برند شما باعث شده مصرف‌کنندگان بیشتر به آن اعتماد کنند.

سخن پایانی

برند به مجموعه‌ای از احساسات، تصورات و تجربیاتی گفته شده که مصرف‌کنندگان نسبت به یک محصول یا خدمات خاص دارند. این مفهوم فراتر از نام یا لوگوی یک شرکت است و شامل هویت، ارزش‌ها، شخصیت و ارتباطات آن برند با مشتریان است. در واقع، برند نماینده وعده‌ای است که یک کسب‌وکار به مصرف‌کنندگان خود می‌دهد. برند یک دارایی ارزشمند برای هر کسب‌وکاری است. ساختن و مدیریت یک برند قوی و مثبت اهمیت ویژه‌ای دارد؛ چرا که به برند اجازه می‌دهد تا در ذهن مصرف‌کنندگان باقی بماند و در نهایت بر تصمیم‌گیری‌های خرید آن‌ها تأثیر دارد.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات