اعضای شرکت با مسئولیت محدود
با ما در تماس باشید
فهرست مطالب

اعضای شرکت با مسئولیت محدود

از مهم ترین اعضای شرکت با مسئولیت محدود ، اعضای هیئت مدیره می باشند که هر کدام از آن ها وظایف و مسئولیت هایی را بر عهده دارند. به طور کلی هر شرکت توسط افرادی مدیریت می شود که از سوی قانون به عنوان هیئت مدیره شناخته می شوند. در واقع آن ها نماینده شرکت هستند و می توانند در امور جاری شرکت اقدامات لازم را انجام دهند. در مطلب پیش رو به طور کامل و جامع به بررسی اعضای شرکت مسئولیت محدود می پردازیم.

تعداد اعضای شرکت با مسئولیت محدود

تعداد اعضای شرکت با مسئولیت محدود حداقل دو نفر است و این افراد می توانند حقیقی یا حقوقی باشند. نکته ای که در این خصوص وجود دارد این است که در هنگام ثبت شرکت مسئولیت محدود، افراد محجور نیز می توانند به عنوان شریک درنظر گرفته شوند به شرط آنکه ولی یا قیم داشته باشند. در حال حاضر ثبت این نوع شرکت در کشور ایران بسیار رواج دارد و مهم ترین دلیل آن هم ساده تر بودن فرآیند ثبت نسبت به شرکت سهامی خاص می باشد.

توجه داشته باشید که در قانون، صرفا راجع به حداقل تعداد اعضا صحبت شده و هیچ تبصره یا ماده ای راجع به حداکثر تعداد وجود ندارد. سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود میان شرکا و بر اساس میزان آورده نقدی یا غیرنقدی تقسیم می شود و امکان فروش سهم در بازار بورس و اوراق بهادار وجود ندارد. مسئولیت سهامداران در شرکت با مسئولیت محدود بر اساس میزان سهام آن هاست و در صورتی که شرکت دچار انحلال یا ورشکستگی شود، طلبکاران نمی توانند برای مطالبه طلب خود به سراغ دارایی های شخصی اعضا بروند.

سمت ها در شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود جزو شرکت های تجاری محسوب می شود که بین دو یا چندنفر به منظور انجام کارهای تجاری تشکیل می شود. همان طور که اشاره کردیم مسئولیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود بر اساس میزان سرمایه آن ها می باشد. اعضای هیئت مدیره شرکت به شرح زیر می باشند که هر کدام از آن ها وظایف خاصی برعهده دارند که می توان به مسئولیت های حقوقی، انتخاب شخص اصلح به عنوان مدیر عامل، نظارت بر نحوه اداره شرکت  و… اشاره کرد:

  • مدیر عامل
  • رئیس هیئت مدیره
  • عضو اصلی
  • عضو علی البدل
  • نایب رئیس

تعداد اعضای شرکت با مسئولیت محدود

 

مسئولیت افراد در شرکت مسئولیت محدود

مسئولیت مدیرعامل

یکی از مهم ترین اعضای شرکت با مسئولیت محدود مدیرعامل می باشد که مسئولیت او به دو بخش کیفری و مدنی تقسیم می شود:

مسئولیت ‌های کیفری

  • ارتکاب به جرم و تخلف راجع به اعلام میزان سهم الشرکه به اداره ثبت شرکت ها
  • قیمت گذاری بر روی شرکت بالاتر از حد واقعی
  • تقسیم دارایی ها و منابع غیرواقعی که وجود خارجی ندارند.

مسئولیت‌ های مدنی

  • تشکیل رسمی شرکت ثبت شده و انجام فرآیندهای موجود در این روند
  • اطلاع رسانی در خصوص بطلان شرکت به ذینفعان، سهامداران و اشخاص ثالث
  • ابطال شرکت در صورت نقض مواد 96 و 97 در قانون تجارت

همین الان مشاوره بگیر...

کارشناسان ما منتظر پاسخگویی به شما هستند.

مسئولیت هیئت مدیره

هیئت مدیره در قبال مسائل مالی مسئولی دارد. در واقع مسئولیت او مربوط به ارائه صورت های مالی شرکت می باشد. در اغلب مواقع به دلیل مشغله زیادی که وجود دارد، انجام این کار به مدیران مالی و واحد حسابداری سپرده می شود. در صورت های مالی مواردی از جمله یادداشت های توضیحی، محاسبه سود و زیان، جریان مالی نقدی و … ارائه می شود.

مسئولیت اعضای هیئت مدیره

اعضای هیئت مدیره شامل رئیس، نایب رئیس، مدیر عامل، عضو اصلی و علی البدل می باشد. هر کدام از آن ها وظایف خاصی برعهده دارند که می توان به انتخاب شخص مناسب برای مدیرعاملی، مسئولیت های حقوقی، نظارت بر عملکرد شرکت و … اشاره کرد. برای آنکه نظارت به بهترین شکل ممکن انجام شود لازم است که اعضای هیئت مدیره پیگیر فعالیت های شرکت باشند و به طور مداوم فعالیت های آن ها را مورد بررسی قرار دهند.

اعضای هیئت مدیره شرکت با مسئولیت محدود

اعضای شرکت با مسئولیت محدود باید حداقل 2 نفر باشد. جالب است بدانید که این نوع شرکت در اغلب مواقع به طور خانوادگی و دوستانه تشکیل می شود و میان این افراد روابط مالی وجود دارد. فعالیت شرکت در رابطه با فعالیت های تجاری است و می تواند از میان موضوعات بسیار گسترده مانند صنعتی، تولیدی، IT و … انتخاب شود.

ساختار هیئت مدیره از چه افرادی تشکیل می‌شود؟

ساختار هیئت مدیره در شرکت های با مسئولیت محدود به این صورت است که هر کدام از شرکت ها توسط افرادی مدیریت می شوند که توسط قانون به نام ” هیئت مدیره” شناخته می شوند. افرادی که در این هیئت حضور دارند به عنوان نماینده شرکت محسوب می شوند و می توانند اقدامات لازم را در امور جاری شرکت انجام دهند. توجه داشته باشید که سود و منافع هر شرکت به وضعیت افراد هیئت مدیره بستگی دارد. به همین دلیل در انتخاب افراد باید دقت کافی انجام شود تا منفعت خوبی به شرکا برسد.

تصمیمات مهم مانند تغییر نوع شرکت، انحلال شرکت و …. توسط هیئت مدیره انجام می شود. اگر یکی از مدیران متوجه شود که ادامه فعالیت شرکت با زیان و در نهایت ورشکستگی همراه است انحلال آن را از مجمع عمومی درخواست می کنند. زیرا مدیران موظف به حفظ منافع سهامداران هستند.

سمت اعضا در هیئت مدیره

  • رئیس هیئت مدیره
  • نایب رئیس هیئت مدیره
  • مدیر عامل
  • عضو اصلی هیئت مدیره
  • عضو علی البدل

 

اعضای مهم شرکت با مسئولیت محدود

شرایط عضویت در هیئت مدیره شرکت مسئولیت محدود

اعضای شرکت با مسئولیت محدود تحت چه شرایطی می توانند عضو هیئت مدیره باشند؟ بر اساس ماده 104 قانون تجارت یک یا چند نفر مدیر موظف یا غیرموظف از میان شرکا یا خارج از شرکا برای مدت محدود یا نامحدود به عضویت هیئت مدیره درخواهند آمد. علاوه بر آن در ماده 105 این قانون آمده که مدیران شرکت تمام اختیارات لازم برای اداره و نمایندگی شرکت را خواهد داشت مگر آنکه در اساسنامه شرکت به جز این ترتیب مقرر شده باشد.

ویژگی های انتخاب اعضای هیئت مدیره

تمام اعضای هیئت مدیره باید تعیین شوند و اطلاعات مربوط به آن ها در اساسنامه شرکت درج شود. هر تغییری که قرار باشد در شرکت اعمال شود باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد. قطعا از مهم ترین ویژگی های اعضای هیئت مدیره این است که از توانایی و تخصص لازم برای مدیریت امور مربوط به شرکت برخوردار باشند و بتوانند در مواقع بحرانی و حساس بهترین تصمیمات را اخذ کنند.

اختیارات خاص هیئت مدیره در شرکت مسئولیت محدود

  • اخذ تصمیمات لازم برای مدیریت درست و صحیح و دعوت مجامع عمومی در مناسبت های مختلف
  • تهیه و تنظیم حساب های شرکت و ارائه آن ها به مجمع عمومی و بازرسین
  • تعیین حق الزحمه مدیر عامل
  • دریافت وام و تحصیل اعتبار از موسسات و بانک های مختلف
  • تعیین میزان وجه و دریافت و پرداخت سود وام ها
  • تعیین تکلیف حق امضای اعضا در ارتباط با اسناد تجاری و سایر اوراق
  • اختیار انعقاد هرگونه قرارداد در راستای امور شرکت

هیئت مدیره می تواند رئیس یا نایب رئیس مدیره را منصوب یا عزل کند. علاوه بر آن انتصاب یا عزل مدیرعامل شرکت نیز بر عهده این هیئت می باشد. در صورتی که مدیرعامل را انتخاب کردند باید حدود اختیارات آن را نیز مشخص کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات